Kardeşim ben böyle bir konu açtım aslında çok bilgiliyim diyemem ama benim başımada böyle bir olay geldi benim yavrular 12 13 günlükken anne ve babalarını kaybedince bana kaldılar ben elimle kendim büyüttüm ki senin yavruların bir aylık olmuş yani aslında yeme düşmüş olmalılar ama madem yem yemiyorlar piyasada hayvanlar için kullanılan palet besi yemi var inekler için falan kullanılıyor inek yemi satan yerlerde mutlaka vardır palet şeklinde olduğu için ağızlarına kolay bi şekilde atabilirsin çok fazla verme çünkü onları hazmetmede sıkıntı yaşayabilirler eğer su içmiyorlarsa yemleri yedirdikten sonra ağızlara su vermen yemin erimesini sağlayacaktır fakat palet yem biraz pahalıdır tam fiyatını bilmiyorum sorarsın almak istersen ama yok ben onu alamam diyorsan kuşlarına kullandığın karışık yemden ağızlarını açıp bir elinle diğer elinle ağızlarına doldur bir aylık yavrunun biraz elle bakılması 15 günlük yavruya göre zor çünkü inat ediyor çırpınıyorlar biraz seni kızdıracaklar ama asla vazgeçme zaten kısa bi sürede yeme düşeceklerdir . Ağızlarını açarken gagasının en uç kısmından değil arka kafa tası yani çene kısmından açarsan daha sağlıklı olacaktır . Onları imkanın olduğu sürece gözlemle çünkü aç kalan kuş demek halsizlik çabucak hastalanmak demek soru ve görüşün olursa yaz . Burda çok değerli abilerimiz sana doğru cevabı vereceklerdir . İnşallah çabucak yeme düşerler de seni uğraştırmazlar ...