1 Çift Adana Aldim Bana Yardım edebilecek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ThakoBQZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ThakoBQZ

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan Boz
Meslek
Öğenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar Ben Normalde Posta bakarım ama bir tanıdıgımızdan hediye olarak 1 cift Adana Aldım bunlarla ilgili bir kaç sorum olucak benı bilgilendırırsenız sevınırım.Ben kusculuga yenı baslamadım ama zevk ıcın yaptıgım ıcın Pek bilgi edınemedım İşin sadece zevk yonundeyım ben. Neyse
sorularım

Soru-1: Adana kusunda renk onemlimidir?(Bendekıler biraz karısık renkleri)
Soru-2: 1-2 hafta sonra Erkegını salsam sizce gidermi Cins olarak nasıldır alısırmı?
Soru-3: Aldıgım yerde erkegı surekLi yumurtaya yat diye bagırıyordu bende ise daha opusurken gormedım
ama erkek cagırıor bagzen yuvaya
Soru-4:GeneL anlamda bir guvercınden daha cok uretım verımı almak ıcın puf noktalar nelerdir.

Sımdıden Tesekkur edıyorum Fotoraflarını koyucam ...

kardeş 1-2 hafta sonra ikisini salsan yinede bir şey olmaz sen 5 gün sonra erkeği sal hatta ben normalde erkekleri hiç bağlamam (dişisine çok bağlıysa)

Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum kendi şahsi görüşlerim şu yönde.
Adana ırkı güvercinler posta güvercinleri ile akraba olduklarından yuvalarına sadık olurlar eğer kuşlar genç değillerse kaçmaları halinde şaşırmayın derim. Eğer kuşların kaçmaları halinde gerçekten çok üzülecekseniz kanatlarını makaslayın ilk yavrularını büyütün o yavrulardanda kendinize bir çift çıkartın ondan sonra anaçlara kanat verin zaten bu durumda kaçmaları pek önemli değil siz alacağınız kanı almış olursunuz zaten. Eğer kuşlar gençse her ihtimale karşı bir yumurtalarını alın diğer kuşların altına sürün ondan sonra kuşları salın. Adana güvercinleri öyle çok yaygın bir tür değil sonuçta bir bakıma milli servet sayılabilir ve tarihten izler taşımaktadırlar. Saf kan bir adana ırkını ne kadar çok üretirseniz ülkemiz içinde güvercin yönünden o kadar gelişmesine ve tanınmasına yardımcı olmuş olursunuz. Yerli bir ırkımızın yabancı ülkelerde hayranlık duyularak beslenmezi hepimizi gururlandırır değilmi.
Yarış harici hobi amaçlı beslenen postalarda nasıl renk önemli değilse adanada da önemli değildir sonuçta süs kuşu değil performans kuşudur. Önemli olan o rengin SİZİN hoşunuza gitmesidir. Adana ırkı güvercinlerde postalarda olduğu gibi renkten önce performans gelir. Kanaatindeyim.
Erkek kızgın olduğu için biraz uçkuruna düşkün galiba o yüzden yeni yuvası onu pek ilgilendirmiyor olmalı :) dişi biraz daha ürkek olduğu için erkeği pek takmıyor olabilir bu doğaldır çünkü hayvanlar önce yeni kümeslerine alışmalılar daha sonra zaten koğuş ağası olurlar merak etmeyin. Akşam hava kararırken bakın dişi erkeğin yanındaysa veya birbirlerine yakınlarsa eştirler.
Yavru almak istediğiniz ırk iyi bir bakıcıysa ki bildiğim kadarıyla adanalar iyi yavru bakar bu durumda sizin ek bir zahmete girmenize gerek yok tabi uygun şartlar hazır durumdaysa. Bu uygun şartlar nelerdir öncelikle güvercinlerin rahat edeceği bir kümes yada salma daha sonra kümesin iç dizaynı yuvalıklar tünekler havalndırma vs.. ve tabikide besleme biçiminiz ve onları kendi hallerine bırakmanız rahatsız etmemenizdir.
Bu yukarıda anlattıklarım kuş besleyen kişilerin zaten standart şekilde yaptıkları şeylerdir sizinde bu koşulları zaten sağladığınızı düşünerek ek bir zahmete girmenize gerek yok diyebilirim.
Kuşçulukta uzman birisi değilim ve ayrıca adana ırkı ile ilgili bir geçmişimde yok sadece mantık yürüterek bu yorumu yaptım eğer yanlış birşey söylediysem ustalarımın bu yanlışımı düzelteceklerini umud ediyorum.

selam renk onemlı deyıldır adana kusunda ucusu onemlıdır erkek kafasına tıklıyorsa dısının hemen salabılırsın erkegı adana kusu pırıltıya gelır yanı parlaga gelır yavru almak ıstersen yumurta yaptımı kendıne besletme ıyı yavruya bakan kusun altına bırak yumurtaları adana kusu ıyı yavru bakamaz hemen yaslanır ucan kusa yavuru besletılmez antıraman ıster bu kuslar

Geri