1 çift yeni kelebeğim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bu kuşlar amcamların balkonuna yuva yapmıştı bende alıp kümese getirdim.. Maaşallah sağlıkları yerinde.. İlk günler biraz yabancıladılar çünkü kuşlar yaklaşık 20 gündür oraya yuva yapmışlardı.. Dılarda kaldıkları için kaçacaklarını düşünüp mecbur kanat çektik (aslında en sevmediğim şeydir kanat çekmek)...Altlarında yumurtaları vardı onlarıda alıp benim bakıcıların altına koydum.. 14 gün oldu yakında çıkacak inşallah.. 2 gün önce kendileride bir daha yumurtladı.. Resimler net değil ama erkek sanki aslanbaş gibi, fazla anlamıyorum ama bana öyle geliyor yorum sizlerin.. Erkeğin boyu dişiden 2-3 parmak büyük.. Kafa yapısıda büyük.. Ve tüyleride biraz daha kabarık gibi..

.............SİNAN ÖZTEKİN...............

Ekli dosyalar

• IMG0606A.webp
    IMG0606A.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 1,324
  • IMG0607A.webp
    IMG0607A.webp
    32.2 KB · Görüntüleme: 1,324
  • IMG0608A.webp
    IMG0608A.webp
    19.5 KB · Görüntüleme: 1,315
.
.
.
.
.
.
.............SİNAN ÖZTEKİN..............

Ekli dosyalar

• IMG0609A.webp
    IMG0609A.webp
    19.4 KB · Görüntüleme: 1,332
  • IMG0610A.webp
    IMG0610A.webp
    24.3 KB · Görüntüleme: 1,365
  • IMG0616A.webp
    IMG0616A.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 1,355
Bu kuşların altındaki de kara enselerin yumurtası.. Gözlemlerim dahilinde: tahminen yumurtaların birisi bozuk, diğeri çıkar inşallah..

...........SİNAN ÖZTEKİN..............

Ekli dosyalar

• IMG0615A.webp
    IMG0615A.webp
    23.4 KB · Görüntüleme: 1,350
erkek olanın kuyruğu kaç? fotoğraftan mı bilmiyorum ama pek kelebeğe benzemiyor duruşu

muygun' Alıntı:
erkek olanın kuyruğu kaç? fotoğraftan mı bilmiyorum ama pek kelebeğe benzemiyor duruşu

Kara enselerden bahsediyoruz değil mi? Yani o alt taraftaki karabaş ayrı: o karabaş bakıcı... Kara enseleri uçurmadım hiç ama evde bir kaç tur attırdım oynak kuşlara benziyorlar.. Kuyruklarını açıkçası hiç saymadım ama yarın sayarım...

............SİNAN ÖZTEKİN.............

karesım kuşların masallahı var bol ve sağlıklı yavu alırsın inşallah karakafa bakıcı demışsın nasıl oyunu bılgı verırmısin?

yukarıdaki kuşlar kelebek deil tel kuyruk ense derler bizim burda ama maşallahları var sağlam kuşlara benziolar

mehmethan' Alıntı:
karesım kuşların masallahı var bol ve sağlıklı yavu alırsın inşallah karakafa bakıcı demışsın nasıl oyunu bılgı verırmısin?

Eyvallah kardeş.. Karakafa bakıcı çünkü oyun yapmıyor.. Ama çok iyi uçuyor 2 saat falan düz uçuyor...

..........SİNAN ÖZTEKİN............

58che58' Alıntı:
yukarıdaki kuşlar kelebek deil tel kuyruk ense derler bizim burda ama maşallahları var sağlam kuşlara benziolar

Eyvallah, saol yorumun için...
Ama benim bildiğim tel kuyrukların kuyruğunun ortası siyah olmaz mı? Ben mi yanlış biliyorum acaba... Birde tel kuruklar da kelebek ırkına dahildir..

Benim bildiklerim bunlar ama yanlışsa tabi doğru bilgileri burda bilenlerden öğrenmek benim için de iyi olur...

Yorumun için tekrar tekrar teşekkürler...

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

kardesım kuşların güzel allah saglıklı ve bol yavrulu sezon nasıp etsın

utkay64' Alıntı:
kardesım kuşların güzel allah saglıklı ve bol yavrulu sezon nasıp etsın

Eyvallah kardeş saol.. Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah...

............SİNAN ÖZTEKİN............

tel kuyrukların kuyruğunda siyah olanda vardır farketmez kelebek ırkına dahildir bu kuşlar oyunları uçuş stilleri hemen hemen aynıdır.inşallah kaçırmazsın başlarına bişey gelmezde bol yavru alırsın...

58che58' Alıntı:
tel kuyrukların kuyruğunda siyah olanda vardır farketmez kelebek ırkına dahildir bu kuşlar oyunları uçuş stilleri hemen hemen aynıdır.inşallah kaçırmazsın başlarına bişey gelmezde bol yavru alırsın...

Eyvallah saol...
Kuyruğunda siyah olmayan tel kuyruğu ilk defa duydum: daha öğreneceğimiz çook şey var demekki... Oyun sitilleride güzel olursa sadece bu kuşlardan üretmeyi düşünüyorum.. Bakalım kısmetimize ne çıkarsa...

.............SİNAN ÖZTEKİN................

inşallah hayırlısı olur senin için...

58che58' Alıntı:
inşallah hayırlısı olur senin için...

Eyvallah saol..
Herkese iyi kuş nasip olur inşallah...

.......SİNAN ÖZTEKİN.......

sinan kuşlar bence kırma olabilir telkuyruga yakın bir kuş ırkına benziyor saglıklı gözüküyorlar tüyleri kadar yavruları olur inşallah güzel uçup dönerse saglıklıysa geri problem deyil cinsi ne olursa olsun hoşuna gittimi olay biter kardeşim bendeki düşünce bu sonuçda zevk için besliyoruz .

Maşallah Sinan kardeşim kelebeklerin çok güzel bunlar çok güzel uçar ve dönüş sergiler kuşlara yerini sevdirebilirsen uçurmaktan çok zevk alırsın bunu unutma

poyrazz' Alıntı:
sinan kuşlar bence kırma olabilir telkuyruga yakın bir kuş ırkına benziyor saglıklı gözüküyorlar tüyleri kadar yavruları olur inşallah güzel uçup dönerse saglıklıysa geri problem deyil cinsi ne olursa olsun hoşuna gittimi olay biter kardeşim bendeki düşünce bu sonuçda zevk için besliyoruz .

Yorumun için saolasın abim.. Kuşlar benim aklıma yattı, hoşuma gitti.. Devamıda bakalım şansımıza: ne çıkarsa.. İnşallah güzel uçarlar, dönerler de bende sonunda amaçladığım şeye: Tek soy beslemeye kavuşurum...

..............SİNAN ÖZTEKİN.............

Serkan BONCUK' Alıntı:
Maşallah Sinan kardeşim kelebeklerin çok güzel bunlar çok güzel uçar ve dönüş sergiler kuşlara yerini sevdirebilirsen uçurmaktan çok zevk alırsın bunu unutma

Saol Serkan abim.. Tabikide senin kuşlar kadar güzel değiller ama bizde bunlarla idare ediyoruz :evet: Yerlerini sevmiş gibi duruyorlar ilk hafta hemen yumurtladılar şimdi yumurtada yatıyorlar: çıkarır büyütürler inşallah..

........SİNAN ÖZTEKİN.........

Geri