1 günde 3 tane kuş kaçırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bozaksala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Bozaksala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Hüseyin
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhaba.Bugün kuşculuk tarihimde çok tuhaf bir olaya şahit oldum.Tam 3 tane alışkın kuşum üstelik bir tanesinin yavruları bile vardı başkasının damına indi ve muhtemelende şuanda tutulmuşlardır.Taklacı kuşlar genelde yuvalarına sağdık olurlar ve devamlı ucurdugum üstelik arasından 2 tanesinin çok sağlam olmasına karşın başkasının kümeslerine girmesini oldukça yadırgadım.Sen besle büyüt uçur onlar gitsin topluluk halinde uçarken diğer kuşlardan ayrılıp başkasının damına anında insinler :sinirli: Şimdi kara kara yavrusu olan kuşu düşünüyorum dişisi tek başına yavrulara bakabilir mi? ..Belkide sevinmeliyim damarları sağlam olsa zaten inmezlerdi diye :(

AKILLI OLSALAR İNMEZLERDİ , KANAATİNDEYİM..KURTULMUŞSUN.. :haha:

Benimde başıma geldi 6 aydır uçurdugum ve yıldız gibi yükselen saraylı taklacım bi akşam ansızın kalktı ve kalkış o kalkış ama onu bulsam bile emin ol geri almam çünkü 1 kere yakalanan kuş hep yakalanır.

bence kuşlarında hata yok kuş aklı bu , anladıgım kadarıyla bi kuscunun damına konmus adamda bunları içeri almış hata bence burda o kuşcuda senın ucurdugunu bılıyor ve kendını kumesıne atıyor çok ilginç kusunun pesını bırakma git adamdan al kuslarını kendı kusunun baskasının kumesınde tutulması adama koymalı bence benim gorusum budur

Bozaksala' Alıntı:
Herkese merhaba.Bugün kuşculuk tarihimde çok tuhaf bir olaya şahit oldum.Tam 3 tane alışkın kuşum üstelik bir tanesinin yavruları bile vardı başkasının damına indi ve muhtemelende şuanda tutulmuşlardır.Taklacı kuşlar genelde yuvalarına sağdık olurlar ve devamlı ucurdugum üstelik arasından 2 tanesinin çok sağlam olmasına karşın başkasının kümeslerine girmesini oldukça yadırgadım.Sen besle büyüt uçur onlar gitsin topluluk halinde uçarken diğer kuşlardan ayrılıp başkasının damına anında insinler :sinirli: Şimdi kara kara yavrusu olan kuşu düşünüyorum dişisi tek başına yavrulara bakabilir mi? ..Belkide sevinmeliyim damarları sağlam olsa zaten inmezlerdi diye :(

YAVRUSU OLAN KUŞU YAKALAYANI BİLİYORSAN SATIN ALMA YOLUNU BUL.YADA YERİNE KUŞ VER. ADAMIN EVİNE GİDİPTE BU KUŞ BENİM DESEN, YAKALAYANDA O KUŞ BENİM ESKİKUŞUM DESE NE HAK İDDİA EDEBİLİRSİNİZ Kİ. POLİS HİÇ BİRŞEY YAPAMAZ. BU YÜZDEN İŞİNİ TATLILIKLA HALLETMENİ TAVSİYE EDERİM. KÜMESİNDE YAVRULARI OLAN TEK KUŞUNA GELİNCE YAVRULARA BAKMASINA BAKIYOR FAKAT KUŞ KUŞ OLMAKTAN ÇIKIYOR.
SİZDEKİ OLAYI BEN GEÇEN HAFTA YAŞADIM. ŞU AN DİŞİ 2 YAVRUYA BAKIYOR FAKAT, YAVRULAR YARI AÇ, YARI TOKLAR VE DİŞİ DE BU GÜNLERDE ÇOK DURGUNLAŞTI. DAHA ÖNCE BÜYÜTTÜĞÜ KENDİ YAVRULARINDAN BİLE KÜÇÜK KALDI.YAVRULAR YEME VURUNCAYA KADAR İNŞALLAH ÖLMEZ.
İZMİR Lİ BİR KUŞÇU ARKADAŞIN BU GİBİ DURUMLAR İÇİN BABY TABB 400 DİYE BİR GIDA TAKVİYE TAVSİYESİ VAR.

metkor1961' Alıntı:
Bozaksala' Alıntı:

YAVRUSU OLAN KUŞU YAKALAYANI BİLİYORSAN SATIN ALMA YOLUNU BUL.YADA YERİNE KUŞ VER. ADAMIN EVİNE GİDİPTE BU KUŞ BENİM DESEN, YAKALAYANDA O KUŞ BENİM ESKİKUŞUM DESE NE HAK İDDİA EDEBİLİRSİNİZ Kİ. POLİS HİÇ BİRŞEY YAPAMAZ. BU YÜZDEN İŞİNİ TATLILIKLA HALLETMENİ TAVSİYE EDERİM. KÜMESİNDE YAVRULARI OLAN TEK KUŞUNA GELİNCE YAVRULARA BAKMASINA BAKIYOR FAKAT KUŞ KUŞ OLMAKTAN ÇIKIYOR.
SİZDEKİ OLAYI BEN GEÇEN HAFTA YAŞADIM. ŞU AN DİŞİ 2 YAVRUYA BAKIYOR FAKAT, YAVRULAR YARI AÇ, YARI TOKLAR VE DİŞİ DE BU GÜNLERDE ÇOK DURGUNLAŞTI. DAHA ÖNCE BÜYÜTTÜĞÜ KENDİ YAVRULARINDAN BİLE KÜÇÜK KALDI.YAVRULAR YEME VURUNCAYA KADAR İNŞALLAH ÖLMEZ.
İZMİR Lİ BİR KUŞÇU ARKADAŞIN BU GİBİ DURUMLAR İÇİN BABY TABB 400 DİYE BİR GIDA TAKVİYE TAVSİYESİ VAR.

KAÇAN YAVRULU KUŞUNU ALIP YAVRULARINI BÜYÜTTÜKTEN SONRA KENDİSİNİ-EŞİNİ VE YAVRULARINI ELİNDEN ÇIKAR GİTSİN. UÇURDUĞUN KUŞ GİDİP BİR BAŞKASINA YAKALANDI İSE O KUŞ BİZDE DAMARSIZ KUŞDUR.DAMARSIZ KUŞLAR ELDE TUTULMAMALIDIR. İSTERSE KOSTÜMÜ ÇOK GÜZEL OLSUN ÖNEMLİ DEĞİLDİR. BİR KUŞA ŞAHİN BİLE SALDIRSA AYNI GÜN GELEMEZSE BİLE, AĞIR BİR YARALANMA YOKSA BİR KAÇ GÜN SONRA GERİ GELMESİ GEREKLİDİR.YOK ŞAHİN SALDIRDI ONDAN BAŞKASINA YAKALANDI GİBİ DAMARLI KUŞLARDA BAHANE OLAMAZ. UÇURDUĞUNUZ AYARINIZ BİLDİĞİNİZ KUŞ KAÇIP BİR BAŞKASINA YAKALANDI İSE BIRAKIN GİTTİĞİ YERDE KALSIN (KÜÇÜK YAVRULARI YOKSA-YUMURTALAR YOKSA) FAKAT SATIN ALIP UÇURDUĞUNUZ KUŞ SATIN ALDIĞINIZ YERE GİTTİ İSE, YERİNE GİDEN KUŞU 30.00 TL YE ALDIYSANIZ GİDİP O KUŞA 50.00 TL VERİN ALIN. BU GİBİ KUŞLARIN YAVRULARIDA SAĞLAM DAMARLI OLUR.
ALLAH C.C. İŞİNİZİ RAST GETİRSİN.

Arkadaşlar giden kuşlar çok değerli kuşlar değildi hatta oyunlarını sevmediğim boşa yem yedirdiğimi düşündüğüm kuşlardı.Sadece yavrusu olan kuşa üzüldüm...Bu arada şöyle bişey söyleyeyim kuşları tutan kişi daha geçen hafta yanıma geldi zaten oda yeni başlamış beslemeye yeni yeni uçuruyor 2 tane kuş kaybettim sendemi dedi.Bende yabancı bir kuş tutmadığımı ama sonuçta komşuyuz bikaç sokak ötemde besliyor gelmiş olsaydı vereceğimi söyledim ve gitti.O yüzsüz yüzsüz benim kuşuma pırıltı gösterip tuttuysa bende yüzsüzlük edip o kuşu istemeye gitmem.Bi atasözü vardır sap döner hesap döner diye..Gün gelir bende onun bir kuşunu tutarım o zaman görür gününü...Yavrulara gelincede artık anneleriyle beraber büyütücez napalım şuanda küçükler zaten anneleri bakabilir ilerleyen günlerdede şırıngayla ben beslerim.

Geri