1 HAFTADA KAYBOLAN YAVRU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
SLM ARKADAŞLAR YILLARDIR TAKİP ETTİĞİM KANDAN GELME PALA ARAPLARIM GENEL ÖZELLİĞİ ERKENDEN OYUN AÇMALARI YİNE BU ARAPLARIN YAVRUSUNUN YAVRUSU KAPLAMA ERKEĞİN SON 4 AYDA 2 TANE YAVRUSUNU FARKLI DİŞİLERDEN HAVAYA VERDİLER BİR TANESİ 1 HAFTALIK UÇMUŞ YAVRU SIKIDA KAYBOLDU DİĞERİ DE YİNE 1 HAFTADA SIKIYA GİRMEDEN BAŞ KALDIRIP FİŞEKTEN YERİNE İNEMEMİŞ İŞLERİMDEN BEN UÇURAMADIM BENİM SORUNUM BU KUŞU NASIL Bİ KUŞLA EŞLEMEM GEREKİYOR YAVRU ALIP TA 1 HAFTADA KAYBETMEKTENSE HİÇ YAVRU ALMAYAYIM DAHA İYİ

Ben yavruları oyun söktükten sonra bir süre dinlendirmenizi öneriyorum , birkaç gün bazen iki hafta kadar dinlenince kuşun aklı başına gelebiliyor . Daha sonra ki uçumlarında gevşiyor istikrar kazanıyor . Tabi bütün bunlar kanla alakalı gençken acemilikle hırslı oynayan kuşlar sık görülür , sakin havalarda erken saatlerde takip edilerek yapılan uçumlardan sonra hayvan dinlendirilmeliserin yerde sakin bırakılmalı , kolay teslim olamayan kuş banan göre kıymetli kuştur , bu gibi kuşların hatırı bir bölümü ise acemiliklerinde düşer veya kaybolur .. Düştüğü yerden kalkıp akşam üstü gelmeye çalışır başaranlarda olur . TAmamı sağa sola düşüyorsa yine bir kan sorunu olabilir . selamlarŞEREF

ben senin yerinde olsam havada sertleştiren yavruyu içeri alır ince tüyünü dizene kadar çıkarmam , hafif hafif kızmaya başlayınca tekrar uçururum ki gevşesin , zaqten 8 10 uçum yerine indirdikten sonra tekrar oyununa geri dönse de muhtemelen kaybolmayacaktır , deli başlayan yavruyu akıllanınca devam etmek lazım, selamlar...

bu kuşların altından gelenlerin çoğu 1 haftada oyun açıyo bazıları tülekte açıyo nadirende yumurtada oyun açıp yavruda kusunca yerine inemeyen kuşlar çıkıyo ben bu kuşları yaklaşık 6 senedir besliyom beslediğim kanlardan sade bir tanesi yine bu kuşları besleyen arkadaşım var yazın arkadaşım uçurdu aynı kan ana baba aynı 3 kardeş söktü ortalama 40-50 metre 10-15 taklayla oynayan kuşlardı yatırınca kapanıyo sıkıntılarıda var geneli pers oluyor
dişi kardeşinin yavrularını uçutturdum tüleği bitmeden oyun açmadı tüleği bitince mükemmmel oyunlar çıkartmaya başladı bi arkadaşım geldi istedi kıramadım verdim götürdü kaybetti
şu sıra tıkandım kaldım anlayacağınız elimde daha güzel kanlarda var fakat bu kuşlarıda çıkarasım yok yavrusunu alıpta kaybetmeninde anlamı yok bakalım dediğiniz gibi uçutturmaya çalışacağım belki ozaman yerine iner

bence yapman gereken kuşları ekeleştir yavruya kusarken dene derim o zaman kaybolmaz bence ....

arkadaşlar dün yavruyu uçuran arkadaşla konuştum kuşu kaybetmemiş bana yalan söylemiş ben bu kuşçuların entrikalarından osandım :sinirli: yavrunun kuyruklarını almak zorunda kaldığını 4 saat civarında oynadığını söylüyor atışları çok güzel diyor inş 2 haziranda izinde olacağım yavruyu izleyeceğim

şeref' Alıntı:
Ben yavruları oyun söktükten sonra bir süre dinlendirmenizi öneriyorum , birkaç gün bazen iki hafta kadar dinlenince kuşun aklı başına gelebiliyor . Daha sonra ki uçumlarında gevşiyor istikrar kazanıyor . Tabi bütün bunlar kanla alakalı gençken acemilikle hırslı oynayan kuşlar sık görülür , sakin havalarda erken saatlerde takip edilerek yapılan uçumlardan sonra hayvan dinlendirilmeliserin yerde sakin bırakılmalı , kolay teslim olamayan kuş banan göre kıymetli kuştur , bu gibi kuşların hatırı bir bölümü ise acemiliklerinde düşer veya kaybolur .. Düştüğü yerden kalkıp akşam üstü gelmeye çalışır başaranlarda olur . TAmamı sağa sola düşüyorsa yine bir kan sorunu olabilir . selamlarŞEREF
Doğrudur. Çok canım yandığı için bilirim. Yeni oyun açmış kuşun (sık takladan çıkıp fışkırmaya başaldığı dönemde) sersemlik dönemi olur. O dönemde bir kaç gün dinlendirmek lazım. Yoksa (her kuşta da olmaz) kaybedersiniz.

Geri