1 Haftalık yavrusu olan dişi kayıp.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Altında 1 haftalık yavruları vardı.Hergün uçuruyordum.Bugün eşiyle birlikte saldım.Kendi kendilerine çatıya kalkıp uçmaya basladılar(Her zamanki halleri).Birden dişi kayboldu.Erkek geri geldi.İlerdeki kuşçuya sordum çatılarda geziyodu dedi.Kuşun cinsi kelebek karakafa karakuyruk.Sanırım yakalandı birine.Saat:3 gibi kayboldu hala gelmedi.
1-)Erkek yavrulara bakarmı?
2-)Yavrulara bende takviye yapayımmı yem olarak?

Herkese Teşekürler.

hakan kardeşim daha önce benim de başıma geldi belki takip etmiş okumuşsundur.ben de senin gibi konu açtım 10 kişiden 9 u bakmaz dedi ama baktı benim erkek.kuşlar 10 günlüktü.aynı zamanda eş olmak için onu sürekli rahatsız eden bi dişi olmasına ragmen eş olmadı yavrular büyüdü sonra eş oldu onunla.yem takviyesi konusuna gelince takip et kuşları ona göre gerekirse takviye yap.ama mutlaka iyi gözlemle gerekirse 2 saatte bir mutlaka yanlarına git uzaktan izle napıyo baba diye.umarım bakar.ama kesin bakar diye bişey söylenemez.kuşa göre değişiyor

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.İnşallah bakar.Kümese eşi olmayan dişi bulundurmamak gerek.

herkuş bakmaz nerde kaybettin kuşu kardeş belki bizim mahalleye gelmiştir :))

bakar bakar benim de 10 günlük yavruları olan dişi posta kaçtı salma açılmış ordan kaçmış 3 gündür erkek bakıyor zaten on günlük yaruyu baba bakar bazısı başka eş tutsa bile bakar.

Teşekkür ederim inşallah bakar.Dursun abi bu arada Yıldırım/Davuddede kaybettim.

o yakın sayılırız bende vatan mh ama kardeşim biliyosun sizin oradan bizim oraya gelene kadar 500 pırıltı yemiştir inşallah döner

Dişi dönmedi ama erkek beslemeye devam ediyor.Fakat ikisini birden zor besliyor.Biri zayıf.Yarın gidip krema sıkıcağı ve palet yem alayım.İnşallah yarına kadar ölmez.

Erkek besliyor hala.Bizde besleyince baya büyüdüler.
Maşallah.
Bugün dişarı saldım aç kalınca yerden yemeye başladılar.Artık kendi kendilerini doyuruyolar.Beslememe gerek kalmıyor.

Ekli dosyalar

• 16062011.webp
    16062011.webp
    68.4 KB · Görüntüleme: 1,394
  • 16062011(001).webp
    16062011(001).webp
    56.9 KB · Görüntüleme: 1,397
  • 16062011(002).webp
    16062011(002).webp
    64.6 KB · Görüntüleme: 1,383
Yavrular biraz erken mi yeme düştü yoksa normal mi ? :p

Maşallah yavruların sağlıklı büyüdükleri görünüyor, buna sevindim. Anladığım kadarıyla şuan 20-25 günlükler yem yemeye başlamak için uygun büyüklükteler, yani normal :) Peki su da içiyorlar mı bu çok önemli?

Suluktan içmeyi gösterdik.Karakuyruk içiyor ama beyaz daha öğrenemedi.Beyaz biz gösterince içebiliyor.Yakında öğrenir oda.

Geri