1 iZMiR GÜVERCiN FESTiVALiNDEN(bir kaç resim)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erciben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erciben

Üye
Siteyi ziyaret et
yarışmayı duzenliyen ALi beyden rica ettim siteye yüklemek için email olarak yarışmada dereceye giren kuşların sahipleri ile birlikte resimlerini göndericek..şimdilik bir kaç foto ekledim davamı gelir..

Ekli dosyalar

• Yarısma.webp
    Yarısma.webp
    26.3 KB · Görüntüleme: 1,988
  • Yarı.webp
    Yarı.webp
    50.1 KB · Görüntüleme: 1,993
  • Sarıboyun birincisi ve ikincisi.webp
    Sarıboyun birincisi ve ikincisi.webp
    58.3 KB · Görüntüleme: 2,006
Birinci gelen baskaların resimlerinide görmek isteriz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xJiVpwCKa-k[/youtube]

baska ırkı ile ilgili yarışma kategorisi yoktu yanlış hatırlamıyosam..eğer baska diye tabir edilen bursa kuşlarını kastetmiyorsanız tabi..bazı bölgelerde bango(kısa yüzlü)kuşlarada baska deniyor..eğer bu kuşların fotolarını istiyorsanız bunları yüklerim..

resimlerin devamı

Ekli dosyalar

• Sarı gerd.webp
    Sarı gerd.webp
    27.3 KB · Görüntüleme: 1,902
  • Sarı hoca.webp
    Sarı hoca.webp
    31.2 KB · Görüntüleme: 1,866
  • Sarıtab.webp
    Sarıtab.webp
    25.4 KB · Görüntüleme: 1,797
devam

Ekli dosyalar

• Kırmız.webp
    Kırmız.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 1,870
  • Kırm.webp
    Kırm.webp
    25.2 KB · Görüntüleme: 1,883
  • Kırmzıtab.webp
    Kırmzıtab.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,881
devam

Ekli dosyalar

• Kara.webp
    Kara.webp
    22.1 KB · Görüntüleme: 1,872
  • Karatab.webp
    Karatab.webp
    28.6 KB · Görüntüleme: 1,854
  • Karakafakuyrk.webp
    Karakafakuyrk.webp
    28.5 KB · Görüntüleme: 1,849
devam

Ekli dosyalar

• Srıkafakuyruk.webp
    Srıkafakuyruk.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 1,861
  • Sarıkafakuyruk.webp
    Sarıkafakuyruk.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 1,818
  • Maviahmet.webp
    Maviahmet.webp
    25.6 KB · Görüntüleme: 1,850
İzmirde baskaya ,kara bango veya dolu kanat bango diyorlar, yarışma afişinde bu katagori vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ekli dosyalar

• c.webp
    c.webp
    50.3 KB · Görüntüleme: 1,880
bangoların fotoları.. kara bango,sarı bango ve mavi bango..kırmızılarıda araştırıyorum..fotosu olanlara ricada bulunucam.. sarı ve kara derece alanlar..mavilerin derece alanların fotoları yok şuan.. TAYFUN KALKAN'ın kardeşi mavilerle girdi ve 1.lik ve 2.lik aldı fotolarını email olarak gönderirse yüklerim..

Ekli dosyalar

• mavi_bango-001.webp
    mavi_bango-001.webp
    34 KB · Görüntüleme: 1,814
  • sari_bango-001.webp
    sari_bango-001.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 1,816
  • Siyah bango.webp
    Siyah bango.webp
    30.8 KB · Görüntüleme: 1,795
Bu kuşlar akbaş baska diye gecer, bu denli geniş çaplı organizasyonda hala bango olarak anılması kaygı verici.Kırmızı akbaş baskada, Gürcan bey birinci oldu biliyorum ben elinde resim olan arkadaşlar yüklesin bir zahmet.

Bangoları Şöyle söylemek isterim bu kuşlar İzmirden yayılım olmuş Dönekçilerin beslediği sazlı ve bel üstü beyaz olanlar orjinalleridir İzmirde ezelinden beri bangodur taki İstanbulda birileri alman süs güverciniydi sanırım onlarla kırılana kadar birde baska olması için kanatlarında beyaz saz olması artık ne yazakki bu kuşlar bu vasıfları kaybetti.

Baska kuşu yapma bir kuştur, İstanbulda bu kuşu besleyenler bunu kabul ediyor.Bir ara alman bangolarıyla kırıldı, bango-baska tarzı yaratıldı, günümüzde ise akbaş tarzı denilen model ortaya cıktı, yarın ne olur bilinmez.

doğru diyon kardeş istanbulda baska geciyor fakat izmirde bango deniyor ne yapcaksın bizim burda kullandığımız bir cok kusun ismi anadoluda değişik cıkıyor bende hayretler içersindeyim 32 senedeir kuşcuyum kuşların ismimi değişti diye terettütteyim selamlar

ızmirde kime sorsan bango kuş nasıl diye bu yarışmadaki isimle anılan kuşları gösterir..20 seneden fazla kuş besliyorum bu kuşlar hep bango olarak adlandırılır..ama bazı bölgelerde (bursa ve ıstanbulda özellikle)baska diyolar..siteye ilk üye olduğumdada çok şasırmiştim baska bölümüne girdim bango resimleri var..bizim mısırı olarak adlandırdigımız kuşlarada bango diyolar..

Ah ah İzmir'liler bir de bana sorun ben oradan oraya tayin olmaktan kendi bildiğim kuş cins ve isimlerini bile karıştırır oldum helede burada Bursa'da bu arada kuşların maşallahı var. Birde ben İzmrde iken kesme kafa kuyruklarım vardı o cinsin kategorisi yokmuydu acaba ?

bursada da ist bangossu olarak geçiyor bunlar bildiğim benim

Geri