10 çift orjinal hünkarim i çaldılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mardin hayranı xxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
furkan şahin
Meslek
yok
İlgi Alanı
Kemirgenler
21/11/2012 tarıhinde 10 çift 20 adet hünkarim esenler/fevzi çakmak da çalındı duyan yada gören abilerim veya kardeşlerim site üzerin den bana ulaşabilirlerse sevinirim bulana 1çift yavru garantili orjinal sarı ozan hediye vericem :hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

büyük geçmiş olsun furkan, hünkari cinsi kuşu kostüm için alan olur bunun harici bakımının zor olduğunu bildiklerinden çoğu kuşçu satın almaz, Bu yüzden çabuk elden çıkaramazlar.. önerim sana yakınlardaki tüm dernek ve mezat yerlerini gezmen, dernek görevlilerine (helal süt emmiş adamlarsa yardımcı olurlar) durumu izah etmen ve civarındaki kuş pazarlarına sabah 7 de gidip turlaman. Umarım kısa zamanda bulursun, tekrardan geçmiş olsun.

GEÇMİŞ OLSUN .. BULUNMASI DİLEĞİMLE...

geçmiş olsun. kış geldi yine hırsızlıklar başladı :sinirli:

dediğin gibi yapıcam abi ben korkum dan başkaının kuşunu habersiz elime bile almam şunların yaptığına bakarmısın

muygun' Alıntı:
geçmiş olsun. kış geldi yine hırsızlıklar başladı :sinirli:

aynen abi 2 sene dir kuş besliyorum geçen sene çalamadılar denemişler zorlamışlar kapıyı bu sene de patlattılar

Geçmiş olsuninşallah kuşlarını bulursun. Kuş hırsızlıklarının önlenmesi konusunda yazmış olduğum bir yazıyı tekrar arkadaşların bilgisine sunuyorum. Çare bu düzeni sağlamaktadır.

Kuşçuluğu Magandaların elinden kurtarmak!

gönderen hener » 04 Ocak 2011 22:43

Arkadaşlar,
Her yerde olduğu gibi kuş besleyenler arasında da kısaca kötü denilebilecek insanlar vardır. Ancak kuş besleyen kişilere bu şekilde genelleme yapılır ise yanlış olur. Elbette ki içimizde, dürüst hayvan sever dostlarımızı kandıran, onların parasal değerinden çok manevi değeri olan kuşlarını çalan ahlaksızlar az değildir. Ben bu kişilere engel olabilmenin tek yolu kuşlarımıza künye tatbik etmek olduğuna inanıyorum. Bu konuda açılan (kuş çalınması) bir başlığa daha önce yazmış olduğum yazılar aşağıdadır. Tekrarlamak istedim...
“Kuş hırsızlığının önlenmesi ancak kuşların künyelenmesi ile mümkün olur diye düşünüyorum. Hiçbir Dernek veya mezatta künyesiz kuş satışına izin verilmez ise bu sorun çözülür. Eğer bu sağlanırsa kısa zamanda pazarlarda da künyesiz kuş satışı durur. Bu bizim elimizdedir. Ya gereğini yapacağız ya da böyle hırsızların arkasından üzülmeye devam edeceğiz.
Künyelemenin hırsızlığın önüne geçmenin yanında kuşlarımızın soy ve sağlık durumlarının takibini yapılabilmemize de büyük yararları olacaktır.”
“Hiç bir hırsız kuşları beslemek için çalmaz. Kuş besleyen, hayvan sevgisi olan kişi zaten hırsız olmaz. Bu nedenle hırsız satamayacağı, paraya çeviremeyeceği şeyi çalmaz. Künyesiz kuş satışının önüne geçilirse çalınan kuşların takibi mümkün olur.
Bir kere tüm güvercin besleyenler bir derneğe üye olmalıdır. Türkiye Güvercin Federasyonu var. Tüm derneklerin de bu federasyona üye olması ve belirli kuralların yürürlüğe koyulması gerekir. Birliktelik sağlandıktan sonra yetiştiricilerin gerek bilgi gerekse ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer malzeme sorunları karşılanabilir. Derneklere ve mezatlara kuş alım satım kuralları getirilir. Hatta derneklerin kontrolü dışında mezat yapılması önlenir. Eğer mezatlara herhangi bir derneğe üye olmayan kişiler katılamaz ve künyesiz kuşlar satılamaz ise görün bakın herkes bir derneğe üye olmaya başlayacak ve kuşlarını künyeliyecektir. Maalesef düzen olmayan yerde kaos olur. Kaos olan yerde de hiç kimse memnun olmaz.”

hener' Alıntı:
Geçmiş olsuninşallah kuşlarını bulursun. Kuş hırsızlıklarının önlenmesi konusunda yazmış olduğum bir yazıyı tekrar arkadaşların bilgisine sunuyorum. Çare bu düzeni sağlamaktadır.

Kuşçuluğu Magandaların elinden kurtarmak!

gönderen hener » 04 Ocak 2011 22:43

Arkadaşlar,
Her yerde olduğu gibi kuş besleyenler arasında da kısaca kötü denilebilecek insanlar vardır. Ancak kuş besleyen kişilere bu şekilde genelleme yapılır ise yanlış olur. Elbette ki içimizde, dürüst hayvan sever dostlarımızı kandıran, onların parasal değerinden çok manevi değeri olan kuşlarını çalan ahlaksızlar az değildir. Ben bu kişilere engel olabilmenin tek yolu kuşlarımıza künye tatbik etmek olduğuna inanıyorum. Bu konuda açılan (kuş çalınması) bir başlığa daha önce yazmış olduğum yazılar aşağıdadır. Tekrarlamak istedim...
“Kuş hırsızlığının önlenmesi ancak kuşların künyelenmesi ile mümkün olur diye düşünüyorum. Hiçbir Dernek veya mezatta künyesiz kuş satışına izin verilmez ise bu sorun çözülür. Eğer bu sağlanırsa kısa zamanda pazarlarda da künyesiz kuş satışı durur. Bu bizim elimizdedir. Ya gereğini yapacağız ya da böyle hırsızların arkasından üzülmeye devam edeceğiz.
Künyelemenin hırsızlığın önüne geçmenin yanında kuşlarımızın soy ve sağlık durumlarının takibini yapılabilmemize de büyük yararları olacaktır.”
“Hiç bir hırsız kuşları beslemek için çalmaz. Kuş besleyen, hayvan sevgisi olan kişi zaten hırsız olmaz. Bu nedenle hırsız satamayacağı, paraya çeviremeyeceği şeyi çalmaz. Künyesiz kuş satışının önüne geçilirse çalınan kuşların takibi mümkün olur.
Bir kere tüm güvercin besleyenler bir derneğe üye olmalıdır. Türkiye Güvercin Federasyonu var. Tüm derneklerin de bu federasyona üye olması ve belirli kuralların yürürlüğe koyulması gerekir. Birliktelik sağlandıktan sonra yetiştiricilerin gerek bilgi gerekse ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer malzeme sorunları karşılanabilir. Derneklere ve mezatlara kuş alım satım kuralları getirilir. Hatta derneklerin kontrolü dışında mezat yapılması önlenir. Eğer mezatlara herhangi bir derneğe üye olmayan kişiler katılamaz ve künyesiz kuşlar satılamaz ise görün bakın herkes bir derneğe üye olmaya başlayacak ve kuşlarını künyeliyecektir. Maalesef düzen olmayan yerde kaos olur. Kaos olan yerde de hiç kimse memnun olmaz.”

haklısın abi de bu dediklerin de çok haklısın benim halamın oğlunun şekeri sinı çalmışardı onla mezata gittik yeni mahalledeki mezeta adamın kuşunu getirmişleer satmmaya kavga çıktı abi ben de ara da kaldım kafama cam şişe gelmişdi hala izi duruyor MESUT abi nin dediğini yarın yapacağım çalanaı bi bulsam ben ona ne yapacağımı biliyorum :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Yazık olmuş vallaha istanbulun neresindesin?

öyle oldu ESENLER / FEVZİ ÇAKMAKTAYIM

pazar güünü yeşil ovadaki mezata bakayım belki getirirler oraya

eyvallah belki oraya getirirler ama tuafıma giden şey kümes de hiç bişey bırakmamışlar ne folluk kalmış ne yemlilk ne de suluk kalmış vitmin taşlarım vardı yavru biberonum onları bile almışlar çalıp besleyecek olsalar saolsun buradaki kuşcu abilerim ile aram iyi ben görmesem bile onlar görebilir

ohaa sulukları niye almışlar . :S

bilmiyorum ben de görünce bu kadar da olmaz demiştim ama demekki oluyomuş insanlar çok değişti

geçmiş olsun furkan kardesim çok üzüldüm ama malesef yapacak pek bir sey yok sana bir sey olmasın ekmesiz ahlaksız insan çok işte buralarda hep beraber bu gibi kişileri nasıl azaltırız onun çabası içerisinde olabilirsek belki zaman içinde daha az bu seylerle karsılasırız kimselerin emeklerinin hzayi olmaması dilegi ile tekrar geçmiş olsun

saygılar

saol muharrem abi sırf bu adamlar yüzün den kuş besliyen kişilere çok ön yargılı davranıyorlar herkesi bu şerefsizler gibi sanıyorlar :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Geri