10 Gün Sonra Tekrar Yumurtladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arakdaslar, gün geçmiyorki kümeste bir gariplik daha yaşanmasın :? :ckmk: :D

1 Nisanda yumurtalayan taklacı arap ım, yumurtalarına düzenli bir şekilde yatıyor, ancak dun farkettimdi altında 3 yumurta var ve bugun baktım 4 yumurta var, çatalıda acık kendısı yumurtlamıs, başka kuş yumurtlamıs dıcek olursanız.

Birde bu kus 2. yumurtayı yaptıktan snra ayakları felc olmustu 1-2 gun ole kaldı zor yuruyordu ve duzelmıstı sımdı öyle bır sorun yok, eskı yumurtlarında 1 tanesınde yavru var 1 tanesınde yok, şimdi benım ne yapmam gerekıyor sizce?

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
Merhaba arakdaslar, gün geçmiyorki kümeste bir gariplik daha yaşanmasın :? :ckmk: :D

1 Nisanda yumurtalayan taklacı arap ım, yumurtalarına düzenli bir şekilde yatıyor, ancak dun farkettimdi altında 3 yumurta var ve bugun baktım 4 yumurta var, çatalıda acık kendısı yumurtlamıs, başka kuş yumurtlamıs dıcek olursanız.

Birde bu kus 2. yumurtayı yaptıktan snra ayakları felc olmustu 1-2 gun ole kaldı zor yuruyordu ve duzelmıstı sımdı öyle bır sorun yok, eskı yumurtlarında 1 tanesınde yavru var 1 tanesınde yok, şimdi benım ne yapmam gerekıyor sizce?

eğer kuş 2 yumurtada ayakları tutmayıp sonra düzeldiyle 3 ve 4 yumurta kesinlikle onun değildir. birde yumurtaya yatarken ciftleşemez.

tengelli' Alıntı:
eğer kuş 2 yumurtada ayakları tutmayıp sonra düzeldiyle 3 ve 4 yumurta kesinlikle onun değildir. birde yumurtaya yatarken ciftleşemez.

kendı yumurtaları oldugunu ozellıkle vurgulamıstım :)

yumurtalar o kuşa ait olsa bile büyük olasılıkla döllenmemiş yumurtalardır yani yavru cıkacağını pek zannetmiyorum.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

kendı yumurtaları oldugunu ozellıkle vurgulamıstım :)

farkındayım banada oluyor bazen böyle olaylar ama inan kendi yumurtası değildir he ben yumurtlarken gördüm diyorsan kusra bakma özürdilerim. çünki güvercin yumurtada yatarken yumurtlamaz.

daha önceden kuşunun altından yumurta çekme gibi bir şey yaptınmı?
Kullandıgın yemler ve kuşu uçurmaman aşırı yağlanmaya neden olabilir bu da bu şekilde olayların gerçekleşmesine sebep olabilir.

Kenan arkadaşıma aynen katılıyorum ama dedigi gibi yumurtlarken gördüysen inan bir ilke şahit olmuşsundur bu ne bilimsel ne genetik olarak mümkün degil ama dedigim gibi bir ilke şahit olmuşta olabilirsin

Arkadaslar kumestekı diğer 4 dişi kus zaten yumurtada yatıyor :) yanı baska kus olması ımkansız :)

abicim aynı olay benimde başıma geldi boş olan iki yumurtayı almalısın çünkü eger almassan güvercin zorlandıgı için yavru çıkacak yumurtanın üzerine oturamaz vede yavru ölür bu yüzden iki yumurtayı almalısın

Geri