10 günlük yavruda nokta şeklinde böcekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan C39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

C39

Üye
Siteyi ziyaret et
Posta yavrularımın birinde böyle birşeyle karşılaştım. İlk defa böyle şey görüyorum bit değil sanırım nokta şeklinde, iğne ucu gibi ufak yuvarlak şeklinde böcekler var üstünde. yavru bunların yüzünden zayıf kaldığını düşünüyorum. Anne ve babası beslemeye girdiğinde yuvaya, bahsettiğim yavru hiç saldırmıyor beslesinler diye. Kümes tahtadan görüşlerinizi bekliyorum.

tavuk biti sanırım.(blotıc )camsil şişesine 1 kapak ilaç üstüne su doldur yavruya ve yuvalıklara kuşlara sık ertesi gün bişey kalmaz

abi bence kesin bir şey demek yanlış fotoğraf koyarsan daha net cevaplar verebiliriz hem belki mehmet abinin dediği ilaç yavruya sakıncalı olabilir bu yüzden benim tavsiyem veteriner bi arkadaşınız veya oralarda veteriner varsa çağır veterineri kümesinde baksın teşhisi o koysun

muygun' Alıntı:
tavuk biti sanırım.(blotıc )camsil şişesine 1 kapak ilaç üstüne su doldur yavruya ve yuvalıklara kuşlara sık ertesi gün bişey kalmaz

yada toprak biti dedikleri olay arkadaş tam acıklama yapmış fakat tavuk kaz ördek gibi bir canlı var mı kuşlarının yanında birde bu eğer doğruysa tahminlerimiz senide rahatsız eder.

bit kene vs..vs.. sorun değil blotic kullan hepsini temizlesin.. Selamlar..

Benim yeni tüylenmeye başlayan yavrumda gördüm bugün temizlemeye çalıştım.Yavrulara bu ilacı nasıl uygulamalıyız?

KIRMIZI KÜÇÜK NOKTA ŞEKLİNDEKİ TAVUK BİTLERİ ,GÜNDÜZ SAKLANIP,

GECE KUŞLAR UYURKEN ÖZELİKLE KUŞLARIMIZIN KANINI EMERLER..

KÜMES İÇİNDE ,OYUK,ÇATLAK,YARIK,ARALIKLARDA... SAKLANMAKTALAR.

bence en yakın yerden hemen bi sirke al bi derin kovaya boşalt kuşu batır çıkar altını suyun içinde ovala baktın geçmedi bekle 1 gün filam geçmediyse abi altındaki tüyleri yol öle yap benim bi sabunimde öleydi düzeldi :evet:

Geri