10 kuyruklu oyun kuşu gördünüzmü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
10 kuyruklu oyun kuşu gördünüzmü

tolga abi ben görmedim
bence de yoktur 10 kuyruklu oyunkuşu
kuyruk sayısı 12 nin altına düşmez
14 den fazlasını da görmedim
bunlar benim nacizane fikirlerim
saygılar

şu an bi arkadaşımda 10 kuyruk mor bi erkek mevcut 3,4 senedir uçurmadığını biliyorum zamanında çok güzel oynadığını hatta kuşçularla kapıştığında hep bu kuşla kafa tuttuğunu duymuştum ,kümesimde çıkan 14 kuyruk dişinin altından yeni yeme düşecek olan 11 kuyruk bi yavru nasip oldu 11 kuyruk kuşu severim çünkü yıllar önce 11 kuyruk bi beyaz dişi uçurmuştu akrabam 10 numara bi oyun kuşuydu altndan gelenler bile çok uzun fişekleyen kuşlardı yine 2 ay önce ihaleden bi arkadaşım 10 kuyruk bi beyaz dişi almıştı nadirde olsa böyle kuşlar çıkıyo fakat 10 altına indiğini görmedim belki oyuna bi katkısı yoktur hatta eksikllikte olabilir 10 kuyruk kuş uçurup oynatan oldumu ?

Merhaba Toga bey,

ben 10 kuyruk,11 kuyruk kuş görmedim ve duymadım. 12 ve üstü diye bilirim.

eğer anlattınız arkadaşınızın kuşu bence kuyruk dibinden körleşmiş olabilir diye düşündüm ? yinede yok demiyorum burda devamlı iletilerinizi takip ediyorum fikirlerimiz aynı yönde sizden rica etsem bu kuşların resimlerini biz kuşçular org ailesiyle paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

10 kuyruk 11 kuyruk gibi kusdaki eksiklikler sadece gözlemledigim kadarıyla yavruyken çok bakımlı büyümesinden kaynaklanmakda iyi bakımlı büyüyen yavrularda ara sıra kuyruk hatta kanat telegi bile ete gömülü olabiliyor prensibim geregi yeni büyüyen yavruları kontrol ederim sakatlık agızda pamukcuk yada akkuyrukmu aynalımı kaç kuyruk gibisine bir kaç kez rastlayıp iyne ile delerek kanat ve kuyrugun çıkmasına vesile olmusumdur bu denilen kuyruk eksikligi normal ve genlerle alakalı degilde iyi bakımlı sişman yavrularda olabiliyor

saygılar

kuyruk dibinden körlük olduğunu farzedelim bu kuş senede1 sefer komple tüğü yenilyor yenisi neden çıkmıyor en az 5 yaşında ozaman bendeki yeme düşecek olan yavruda öyle çok etli büyüyen bi yavu değil yumurta kardeşiyle aynı burda benim için ilginç olan anası 14 kuyruk babası 12 kuyruk babasının bütün sülalesi 12 kuyruk altından çıkan 11 kuyruk daha ilk ağız yavrusu zaten memlekete gidince bendeki yavrunun resimlerini alırım fakat arkadaşımdaki mor erkekde arkadaşım şehir dışında olduğundan denk gelirse çekerim geçen bi araya gelmiştik özellikle kuşu aldım saydım kuyruklarını 10 taneydi kör varmı diye yokladım elime bişey gelmedi

Selamün aleyküm arkadaşlar öncelik şuna değiniyim 11 10 kuyruk kuşlarım var kuşları gözetlediğim kadariyla oyun olarak daha güzel oynuyolar atımı fişeği sıkımı daha iyyi oyuna geldimi gökyüzüne giriyolar ben ilk once kuyruk 10 11 olunca dedim büyük bi ihtimale sakat diye ama bi 75 yaşında amaca var ona danışdım eski kuşlardan sahib cıkdedi gözüm gibi bakıyom inanmayana telefonda görüntülu arayıp gösterim yani nasıl 12 13 14 15 16 kuyruk oluyorsa 10 11 kurukda oluyo ankaradan tüm gevercin besleyenlere selam olsum

Selamün aleyküm arkadaşlar öncelik şuna değiniyim 11 10 kuyruk kuşlarım var kuşları gözetlediğim kadariyla oyun olarak daha güzel oynuyolar atımı fişeği sıkımı daha iyyi oyuna geldimi gökyüzüne giriyolar ben ilk once kuyruk 10 11 olunca dedim büyük bi ihtimale sakat diye ama bi 75 yaşında amaca var ona danışdım eski kuşlardan sahib cıkdedi gözüm gibi bakıyom inanmayana telefonda görüntülu arayıp gösterim yani nasıl 12 13 14 15 16 kuyruk oluyorsa 10 11 kurukda oluyo ankaradan tüm gevercin besleyenlere selam olsum
Güzel günlerde besleyin Mehmet Bey varsa oyun videolarını ve kuyruk açık fotoğraflarını paylaşabilirseniz çok memnun oluruz şahsen 10-11 kuyruk kuşa hiç denk gelmedim merak ediyorum selamlar
Khalid

Geri