10 PUANLIK UZMAN SORUSU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

k.murat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat ÖZYANAR
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
S.A

Site içerisinde çok garibime giden bi form gördüm bir soru sormak istedim

sayılmayacak kadar çokdur soracagım sorunun cevabı oyun kuşu besleyen kişilerin ilgisini çekecegini düşündügüm bir soru

oyun kuşunda olmazsa olmaz iki özellik

daha önceden de açmıştım bu konuyu tekrar açmak istedim.
aramızda profosyonel düşünen çok arkadaş var sanırım formlardan takip ettigim kadarı ile

umarım yetişen zevkdaşlarımıza bi nebzede olsa faydalı bilgi saglaya biliriz

saygılar

takla sart

evet kesinlikle dogu ikincisinide başka bi zevk daşımız verirse açıklamasıyla bu işe gönül vermiş arkadaşlar ve kardeşler v.s memnun oluruz

ferro18' Alıntı:

:)

S.Aleyküm Murat soru güzel ama benim 2 olmazsa olmazım yok tek bir tane olmazsa olmazım var iyi oynayan kuş hemen hemen her kümeste çıkıyor zamanla bu 1 senede olabilir 5 senede biraz sans işi oldu bu zamanda eger kuş iyiyse sahibini tatmin ediyorsa bence olmazsa olmazı altından kendi ayarına yakın kuşlar çıkmasıdır. Eger bu böyle degilse uçan kuş gögüde delse hiçbir degeri yoktur ve uçum zamanının sonunda kümesten soyu sopuyla yolcudur. Buda benim tek olmazsa olmazımdır. Erdekten selam dost olanlara

merhabalar,
ben amatör bir kuş besleyecisiyim,
elbette kuşçuların kıstasları çoktur, herkes için olmazsa olmazı farklıdır
ama genelde benim içinde olmazsa olmazlardan biri
ve en başında gelen
"kuşta kanat sesidir."
diğer olmazsa olmazlar hep onun devamıdır.

ses olmazsa örnek;
- kuş taban takla vuruyor ama sesi yok
- kuş sefer yapıyor fişekte iyi gidiyor ama sesi yok, şakırdaması duyulmuyor
- kuş perdahlayarak havadan güzel iniyor ama sesi yok,
v.s.

saygılarımla

oyuna gelirken yere kanat vurmadan atlaması_sert şekilde sesli fışkırması_oyundan sonra seri şekilde mıntıkadan ayrılması

Öncelikle güzel bir uzman sorusu ama ben uzman olmadığım için fazla detaya girmeyecem

Oyun kuşunda bana göre "Uzak masefeden hedefine kitlenmesi, tabanı vurduğu zaman ip gibi ateşlice yürümesi aynı zamanda ilk seferini icraa ettiği zaman uçuş alanını terk etmesi sadece oyuna geldiği zaman görünmesi;

Ayrıca konu dışında bence kümesinteki damızlıklardan çıkan yavruların aşırı tatminkar oynayışlarıda bana göre olmazsa olmazların içinde gelir.

Saygılarımla Yasin18

bence ıkıncı olmazsa olmaz saglam bır ınıs.ne kadar uzun gıderse gıtsın,ne kadar ıyı gezerse gezsın,ısterse cok uzakdan kapansın gelsın en akılda kalan sahne ınıs oluyor.aynı fılm ve dızıler gıbı herkez fınalı beklıyor:D herseyı ıyı yapdı ınerken bos ındımı mıllet gulusmeye baslıyor.belkı karga falan kovalamısdır ondan cok gezıyodur dıye soguk espırılere baslıyolar:D

Kuşta atma,gezme,takla sayısı,fişek uzunluğu,fişek seriliği,Taban takla,ara açma mesafesi,dik oynama,uçuş saati,baş bağlama,kıç sallama bir sürü benim olmazsa olmazım var hangisini sayim :) örnek kuşumuzda atma gezme taban vs 10 üzerinden 8, yani iyi,ama bu kuş 5 metre gidip ara açmadan 15 takla atarsa benden 10 üzerinden eksi 10 alır.. beslenmez,ayrıca izleyiciye de tat vermez.. ama oyun kuşu göreceli bir kavramdır.. bazısı da bu şekil kuşları sever bu şekil kuşları besler, saygı duyarım.. ama şunu da unutmayalım, sanırım üstatlar boşa dememişler ''Kuşçunun dünyası gördüğü kadardır''

a.s bence bunu 2 ile sınırlamamak gerek kostümden başlar kanat yapısı uçuşu konuşu herşeyiyle dört dörtlük olmalı oyunlu kuş.yavru atması bile önemli.soyu temiz olmalı yani.kendi renginden şaşmayan kuşları tercih edrim şahsen .bir takım arap hep arap vermeli.boz ise boz beyazsa beyaz gökse gök.yanardönerse yanardöner olmalı.yoksa farkı olmaz diğerlerinden.fark yaratmalı oyunlu iyi bir kuş .paçası bile önemlidir.

evet cok şahane bir soru benim içinse olmazsa olamazlardan birincisi.en iyi kuş sahibini aldatmayan kuştur yavru kızması iken iyi oynayan ileriki zamanlarda çok az performans düşüşü ile aynı oyunu sergilemeli.yani birincisi kuş sezonluk olmamalı.ve ikincisi ama en önemlisi altından çıkan cücüklerin 5 takımsa en az üç takımının eke kuşlarla aynı olmasıdır aynı oyunu sergilemesidir.daha hassas çok konu var ama bu ikisi temel taşlar gibidir olmazsa hiç olmaz

S A Sağolasın murat kardeş benim için olmazsa olmaz TABANTAKLA TAKLA VE SES ÇÜNKÜ TABAN TAKLASI KUŞUN ATIŞLI GELİŞLERİNDEKİ DENGE SAGLAYICI HIZINI KESEN SAVRULMASINI ÖNLEYEN AYNI RAMPA AŞAGI İNEN AGIR VASITA ARAÇLARININ MOTOR FRENİ GİBİ TABAN TAKLA OLMAZSA OLMAZLARIMDIR
SAYGILAR

a.s değerli abilerim kardeşlerim ben dediklerinize katılmıyorum bana öyle geliyorki hepiniz hayalinizdeki kuşları yazıyorsunuz bana göre olmasa olmaz olan kuşcu dur.

saygı değer arkadaşlar hakem nerde kim verecek puanları bekliyoruz

Oyuyn kuşunda iki tane sadece olmazsa olmaz yok bana göre çok geniş bir konu bu .. Benim için en mühimlerinden biri kuş boş inmemelidir .. Boş iniyorsa kuş hayalkırıklığı dır bana göre ..

ERDEKLİ' Alıntı:
S.Aleyküm Murat soru güzel ama benim 2 olmazsa olmazım yok tek bir tane olmazsa olmazım var iyi oynayan kuş hemen hemen her kümeste çıkıyor zamanla bu 1 senede olabilir 5 senede biraz sans işi oldu bu zamanda eger kuş iyiyse sahibini tatmin ediyorsa bence olmazsa olmazı altından kendi ayarına yakın kuşlar çıkmasıdır. Eger bu böyle degilse uçan kuş gögüde delse hiçbir degeri yoktur ve uçum zamanının sonunda kümesten soyu sopuyla yolcudur. Buda benim tek olmazsa olmazımdır. Erdekten selam dost olanlara

Bencede bu ıkı maddeye sıgmaz ama ilk maddeerı sormus madem aras abimizinde dedıgı gıbı bana gorede altından cıkan yavru onemlıdır en cok bana gore.

En olmazsa olmazım kus ıstedıgı kadar oynasın yavruları oynamazsa bır anlamı yok.

S.A

öncelikle hepineize ayrı ayrı teşekkür ederim.

bütün aile fertleri zevklerine göre hoşuna gittigi özellikleri sıralamışsınız çogunuz haklısınız aslında say say bitmez oyun kuşundaki özelikler ama bence oyun kuşunun özünde iki madde vardır bu ikisinden biri eksik olursa kuş oyun kuşu olmaz ukalalık olarak degerlendirmeyin lütfen bu benim görüşüm.

benim içinde olmassa olmazı oyun kuşunun taklası ve perdahıdır.

SAYIN MURAT KARDEŞ,

Belkide çok nadiren aynı fikirde buluşuyoruz ama onlardan birine denk geldi bu konuda.Evet bende seninle aynı fikirdeyim yalnız;taklasız sefer zaten sefer sayılmaz,ama en önemlisi tepe taklasıdır bence.çünkü tepe taklası olmayan kuşun sefer mesafesi değişkenlik gösterir.ikinciside iniş.perdahlı ve ayaklı olmalı.sadece perdah yeterli değil bence.

Kuşun altından yavru almaya gelince ise,oynayan her kuş oyun geni taşır.ondan yavru almak,uyumlu bir eş vurma ile olur ancak.bazı kuşlar kolay kolay yavru vermezler(oynayan) eş tutturmak çok zor olur ama bir kuş oynuyorsa altından daha iyisini almak zaten ustalık işidir.

.........saygılar......

hüseyin turan' Alıntı:
SAYIN MURAT KARDEŞ,

Belkide çok nadiren aynı fikirde buluşuyoruz ama onlardan birine denk geldi bu konuda.Evet bende seninle aynı fikirdeyim yalnız;taklasız sefer zaten sefer sayılmaz,ama en önemlisi tepe taklasıdır bence.çünkü tepe taklası olmayan kuşun sefer mesafesi değişkenlik gösterir.ikinciside iniş.perdahlı ve ayaklı olmalı.sadece perdah yeterli değil bence.

Kuşun altından yavru almaya gelince ise,oynayan her kuş oyun geni taşır.ondan yavru almak,uyumlu bir eş vurma ile olur ancak.bazı kuşlar kolay kolay yavru vermezler(oynayan) eş tutturmak çok zor olur ama bir kuş oynuyorsa altından daha iyisini almak zaten ustalık işidir.

.........saygılar......

hüseyin bey dikkat ederseniz ben olmazssa olmaz diyerek bir soru kuşda çok detaylı noktalar vardır örnegin bagzı zevk daşlarımız hedefe atmaktan çok zevk almaz yada taban takla olamazsa olmaz degildir ben her ikisinide severim ve bunu örnekleriyle çogalta bilirizde ama eger bir kuşda takla perdah yoksa bunların zaten hiçbirinin olma olasılıgıda yoktur diye düşünüyorum.

........taklasız sefer zaten sefer sayılmaz,ama en önemlisi tepe taklasıdır bence.çünkü tepe taklası olmayan kuşun sefer mesafesi değişkenlik gösterir.ikinciside iniş.perdahlı ve ayaklı olmalı.sadece perdah yeterli değil bence.

......atış,tabantakla,sefer uzunluğu,kuşta gezme,dayanıklılık,bol sefer,......bunlar insanların oyun kuşunda aryacakları kişisel zevkler.eğer başta yazılan iki unsur olmazsa gerisinin pek anlamı olacağını zannetmiyorum.alt satırda yazanlar tamamlayıcı özellikler olabilir bence......

......................saygılar......

S.Aleyküm seçenekler çogaltılmayla bitecegini sanmıyorum kişisel zevke göre çogaltılabilir mutlaka kimisi kuşta atmayı sever kimisi fazla taklayı kimisi uzun fişegi sever kimisi tabanı sever kimisi sonunu baglamayı ama biri çıkar hepsi bir arada olan kuşa yem bile vermez çünkü adam kelebek veya başka ırka meraklıdır o sebeplede bu zevkin kalıcı bir standartı olabilecegini düşünmüyorum adı üstünde kuşçuluk zevk işi keyif işi kişi keyif aldıgına hizmet eder onun içinde hizmetinin karşılıgını aldıgı yavruyla bekler bana göre zevkine göre yavru alabilen bir kuşçu zaten profesyonelleşmiştir olmazsa olmazını keşfetmiştir. Kalın Saglıcakla

hüseyin turan' Alıntı:
........taklasız sefer zaten sefer sayılmaz,ama en önemlisi tepe taklasıdır bence.çünkü tepe taklası olmayan kuşun sefer mesafesi değişkenlik gösterir.ikinciside iniş.perdahlı ve ayaklı olmalı.sadece perdah yeterli değil bence.

......atış,tabantakla,sefer uzunluğu,kuşta gezme,dayanıklılık,bol sefer,......bunlar insanların oyun kuşunda aryacakları kişisel zevkler.eğer başta yazılan iki unsur olmazsa gerisinin pek anlamı olacağını zannetmiyorum.alt satırda yazanlar tamamlayıcı özellikler olabilir bence......

......................saygılar......

tamam o zaman söyle bi soru sorayım kuşda takla ver perdah yoksa bu saydıgınız hangi görevi yerine getirebilir

tamam o zaman söyle bi soru sorayım kuşda takla ver perdah yoksa bu saydıgınız hangi görevi yerine getirebilir
k.murat
Onursal Üye

Zannedersem iyi oyun kuşundan bahsediyoruz burada.çok iyi atışlı,kimi zaman 15,20 sefer ile oynayan,kimi seferinde 30 metreyi bulan, iyi gezen ,güçlü,bazen 5,6 takla ile oynayan AMA TEPE TAKLASI OLMADIĞINDAN SEFERLERİ BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI ILAN(KİMİ ZAMAN 3,5METRE OYNAYAN) VE SONUNDA PERDAH VE AYAK OLMADIĞINDA KARGA İNİŞİ YAPAN BİR SÜRÜ KUŞ UÇTU VE UÇUYOR ARKADAŞLAR.....

...SAYGILAR....

k.murat' Alıntı:
S.A

Site içerisinde çok garibime giden bi form gördüm bir soru sormak istedim

sayılmayacak kadar çokdur soracagım sorunun cevabı oyun kuşu besleyen kişilerin ilgisini çekecegini düşündügüm bir soru

oyun kuşunda olmazsa olmaz iki özellik

daha önceden de açmıştım bu konuyu tekrar açmak istedim.
aramızda profosyonel düşünen çok arkadaş var sanırım formlardan takip ettigim kadarı ile

umarım yetişen zevkdaşlarımıza bi nebzede olsa faydalı bilgi saglaya biliriz

saygılar

lütfen tekrar okurmusunuz

k.murat' Alıntı:
S.A

bütün aile fertleri zevklerine göre hoşuna gittigi özellikleri sıralamışsınız çogunuz haklısınız aslında say say bitmez oyun kuşundaki özelikler ama bence oyun kuşunun özünde iki madde vardır bu ikisinden biri eksik olursa kuş oyun kuşu olmaz ukalalık olarak degerlendirmeyin lütfen bu benim görüşüm.

S A Murat kardeşim yani takla perdah olsunda ellerse ellesin yapışırsa yapışsın razıyım demekmi istedin tabii hepsini bir arada bulmakta zor güzel ama 2si olursa yetermi kuşun gezmesi atışı takla sayısı uzun gidişi evine inmesi önemsizmi saygılar murat kardeş

kuscu_marik' Alıntı:
k.murat' Alıntı:
S.A

S A Murat kardeşim yani takla perdah olsunda ellerse ellesin yapışırsa yapışsın razıyım demekmi istedin tabii hepsini bir arada bulmakta zor güzel ama 2si olursa yetermi kuşun gezmesi atışı takla sayısı uzun gidişi evine inmesi önemsizmi saygılar murat kardeş

FERHAT ABİNİN DEDİĞİ GİBİ SANIRIM ''TAKLA ŞART'' :)

insanin yasamasi icin en gerekli iki organ sorsam olmazsa olmaz ama 3 deyil sadece iki

MERHABA ARKADAŞLAR;

Kuşta atışı ön planda tutan arkadaşlar;kuşunuz boş iniş yaptığı zaman ,atışı sizi mutlu edermi?

Kuşta takla ve mesafeye öncelik veren arkadaşlar;kuşunuz bir seferde 15,bir seferde 3 takla atsa,bir seferinde 50 metre ,bir seferinde 5 metre gitse ve yorulunca boş iniş yapsa,sizi memnun edermi?

Kuşta gezme ve dayanıklılığı arayan arkadaşlar;kuşunuz adam gibi sefer yapmadan,akşama kadar uçup gezse,hoşunuza gidermi?

Eminim önceliği aradığınız bu özelliklerden sonra hata yapması sizi memnun etmezdi.

Tepe taklası ile oyununu sonlandıran kuş,seferini her zaman belirli bir uyum ve düzen içerisinde oynar ve dedişkenlik göstermez.

Perdahlı ve ayaklı inişi olan iyi kuş emin olun ,SEFERİDE TEPE TAKLASI BAĞLAYARAK BİTİYORSA ,zaten kuş görevini sonuna kadar yapar zaten.

KUŞTA BU İKİ ÖZELLİK VARSA ,GERİSİ SEYİSİN BECERİ VE BİLGİSİNE KALMIŞTIR BENCE.İYİ SEYİSLE BU KUŞUN SEYRİNE DOYULMAZ.AMA SEYİS KÖTÜ İSE ZATEN BU KUŞU BASTIRAMAZ.

........SAYGILAR ARKADAŞLAR....

Geri