100 m 33 takla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
[dailymotion]xpe8nw[/dailymotion]

slm kuş benim değil facebookda buldum paylaşmak istedim

yukarıdan mı çekiyorlar kuşu ne yapıyorlar MAŞALLAH.

Maşallah... yavru çağlarında kuş 150 metrede gider önemli olan ekelikte ne yaptığı ve devamlılığı..

masallah ama bu sefer degil tam yırtılmamıs perdahla yürüyor bana göre

aslında fişek şeklini kuşun beğenmedim perdah oyunuyla kendini öne yatırıp takla vurdukça yatırıyor fakat bu hareketi çabuk kesmemesi kuşun güzel bi kan olduğunun göstergesi bence üzerinde çalışılacak bi hayvan herzamanda böyle oynayacağını zannetmem kuş gününde olur daha hızlı kaçabilir yada tam tersi.

Maaşallah da kim böyle kademe yapıp agır çekim çoğu taklasını yerinde saydırıp atan kusa para verip bakar o da ayrı bir tartışma konusu.

Zaten adam videonun başında ağaç etti diyor demek ki çok seferi de yok .Neyse' Kedi ulaşamadıgı ete mundar der.' olmasın:)) Tüyü kadar hayrı olsun.

Bana göre bukuş daha sefer yapmıyor hava oyununu bitirememiş gibi bir durum algıladım . selamlarŞEREF

Maşallah kuş harika..

bu kuşun oyunu oturmamış bence kuş perdah oyunlu ayrıca fişeğin en üstlerine bakarsak taklaları yığıp yığıp gitti sonu inşallah güzel olur sahibi hayrını görsün maşallah

maşaallah .
bu kuşu çatısına nasıl indirecek bilmiyorum :)

Tolga usta sende çok bahsediyorsun böyle kuşlardan 50-60 metre 20-25 taklalardan seninkiler de böyle oynuyorsa boşuna böyle kuşları besleme bu kuşlardan hayır gelmez bende geçen yaz bir tane bunlar gibi uçurdum aynısı ama zevk vermiyor yüksekten alıp takla da takılan kuşlar bunlar ağır ağır eğip takla atarak çıkan kuşun atmosferi delip geçmesi bana birşey ifade etmiyor zaten bunlar başka damlara yığılıp kalırlar ben 2000 metre arazide uçuruyordum kuş o arsaya inmeyip gidip çatılara atıyordu sonunda bıraktı kuşu dışarda biri çıkıp almış ama hiç üzülmedim çünkü bir değeri yok bana kalırsa böyle kuşların atışlı yere yakın 15-20 metre 3-4 takla oynasın bana göre en kral kuştur kupalarda da genelde bu hile yapılıyor böyle kuşlar uçurulup derecelere giren kuşların soyları millete büyük paralara satılıyor alanlarda sonra hep pişman kimse bu kuşlara ne maşallah desin nede istikrar arasın kuş istikrarlı olsa ne olur gidip uçtuktan sonra başka yere indikten sonra veya fişekte eğri taklada takıldıktan sonra yorum uzun oldu ama benim amacım bu fazla metre ve takla derdin de olupta insanları da bu tür boş hayallere inandırıp saçma sapan ortam yapanlara

emre kardeş yukarıdaki yorumu okursan kuşun fişek tarzını beğenmediğimi belirtim zaten bendeki kuşlar 5 kan kuştan oluşmakta en uzun gidenide 70 m kaçmakta 70 miş metreden sonrası bana yaramaz neden yaramaz kuş bu sefer seferi azaltır. fişek süratını azaltır oyun arası çok açılır buda izleyiciye bıkkınlık getirir yine kümesimde 20 metre fişekleyen çok sıkı çalışan kuşlarımda mevcuttur.nasip olurda yarışmaya girersem bu hayvanlardanda çoğaltmaktayım benim için onların uzun kaçan kuşlardan bi farkı yok :slm:

s.a diyecek laf yok tek serferde olsa mükemmel bi güc MAŞALLAH

merhaba,

arada sırada bendede çıkıyor böyle hayvan ama sonunu göremedim çünkü hep atmaca alıyor taklayla savaş açıyor bundanda lazım her eve :heyo:

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Videodaki hayvan kiminse hayrını görsün.. Lakin pek hayır görülecek bir hayvana benzemiyor, henüz aşağı indirmemiş bir, yavruluk oyunu yapıyor iki...

İyi bir oyun kuşu anlayışı olan kimse metre ve takla hesabı yapmaz, yavruluk oyununa itibar etmez, tek seferle kuşa not vermez...Oyun kuşu konusunda özellikle başını ciddi bilgisi olmayanların ve cambazların çektiği bir anlayıştır '100 m gitti 300 m gitti 30 takla gitti...' . Hiçbir kuş istikrarlı bir şekilde ömrü oldukça 100 m 30 bilmem kaç takla gitmez, videodaki hayvanı 6 ay sonra seyredın bakalım ne hal almış olacak!!

Oyun kuşunda heyacan veren atma özelliği, taban taklası, takla aralarını nizami açış, hızlı uçum, oyun sonu son taklayı vurma ve son takladan sonra kayma var ise yerine de taklalı iniyor ise böyle bir kuşun iki, üç direk gitmesi yeterlidir. Çok uzun giden kuşlarda genellikle istikrar sorunu vardır, çoğusu zaten yerine de basmaz..

Ha olur ya aksini iddia eden varsa(bende yavru yumurta görmüş, 80 m 100 m nizami gider, yapışmadan taklalı gelir yerine iner diyen varsa) ben Avusturya' dayım ister Avrupa' da ister Türkiye' de olsun giderim...Saygılar

arkadaslar kus guzel kus hakkini yemeyin ben sebabciyim ama oyun kusunuda severim ...tam anlamiyla isini dort dortluk yapiyor kus.brawo bu kusu bana getirseler 300 dolari war bende

maşallahı var gerçekten allah sahibine bağışlasın tüyü kadar ömrü olsun

Geri