100 mg tedradox ve kuşun geri kusması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ketronsamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
samet erden
Meslek
müzisyen
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar dün eczaneden 100 gm tetradox aldım kapsülün yarısını kuşun ağzına boşalttım fakat kuş 5 dk sonra yemle birlikte geri kustu kuşum çok durgun ve tüyleri çok kabarık yem yiyo su içiyo üstüne gidincede kaçıyo ama hasta tüylerini çok kabartıyo ve halsiz ne yapmam lazım kümseim de nem var biraz da toz oluyo ve kalabalık bundan mı kaynaklanıyo ne yapmam lazım arkadaşlar kuşum ço değerli kurtarmak istiyrum ALLAH ın izniyle yardımlarınızı bekliyorum

not: kuşum dişi ve yavruları yeni büyüttüler yani kuş yavru baktıktan sonra böyle oldu

Kullandıgın ilaç için yazdıklarından yola çıkarak bi kaç bişey söyleyeyim.Kullandıgın tetradox ilacı bi kere hiprodoxi manadox ilacıyla aynı işlevi görür.Yanlış bilmiyorsam doksillin etken maddesi soguk algınlıgı,kık kık ,nefes,göz nezlesi v.b hastalıklarda kullanılır ...kuşlar halsizse ya iç parazit vardır yada sindirim sisteminde ishal e-coli v.b sorunların oldugunu gösterir...Vitamin takviyesi +e coli ilaçlarını beraber hayvana ver ama hastalıgın ilerleme derecesine göre etkili olurmu olmazmı bilemem HALSİZLİK- E-COLİ VE YEŞHİL İSHALLE İLGİLİ bu konuda ne kadar başlık varsa bak olmadı burdan
türkerö[email protected] rumuzlu türker abimize ulaşmaya çalış sana yardımcı olur....hayvanın dışkısının rengine göre bide hayvanın zayıflama durumuna göre sende ilaç takviyesini minimum tutatrsın.. Ondan sonra kümeste hastalıgı kısa aralıklarla aldıgın önlemlerle azaltırsın örnegin kümesi temiz tut sularına vitamin at bulabilirsen nuframisin antibiyotiğini kullan en etkili antibiyotiklerdendir.
Bikaç sevdigim abimizin tavsiyesi üzerine bende kuşlara balık yagı verdim etkili oldu eczaneden marnicap balık yagı al hayvanlara 2 günde 1 tane ver yararını görürsün...

hocam balya balık yağı verdim tetradox verdim ciğer ağrısı verdim yinede düzelmedi ama şuna eminim ki ilaçlar bu kuşa iyi gelmiyo doğal yoldan nasıl çözebilirim bu sorunu

tetradox işe yararmaz çünkü hastalıkla alakası yok Tetradox soguk algınlıgı ,kık kık, nefes v.b hastalıklarda kullanılır .Balık yagını hasta olmayan yada hafif halsiz kuşa veririlir bu derece hasta olan kuşta etkili olmaz çünkü: o hayvan yemeden içmeden kesilmiş.Metabolizması yani direncide azalmıştır ve dikkat et insanlarda bile zayıflama ugruna bişey yemezler ondan sonra manken hastalıgı denilen bılimiya newrozamıydı ole hatırlıyorum yediğini çıkarmaya yakalanırlar.Aynı durum kuş içinde gecerlidir o yüzden direnci azalmış ,iştahtan kesilmiş,bi köseye kabarıp sinmiştir.Doğal yollardandan ilaçlarla ilgili başıklar bunlar belki gözümden kaçan başlıklar olmuştur sende yine göz gezdirirsin....
guvercin-ilaclari-ve-vitaminleri/dogal-antibiyotik-ilaclara-yuksek-paralar-vermeyin-t15025.html
guvercinlerde-bakteri-ve-virus-hastaliklari/ishal-t15933.html
guvercin-ilaclari-ve-vitaminleri/guvercinlerde-ishal-dogal-cozumler-ilaclar-t9716.html
guvercinlerde-bakteri-ve-virus-hastaliklari/sulu-diski-ve-yesil-ishal-t6722-10.html
guvercinlerde-bakteri-ve-virus-hastaliklari/sulu-diski-ve-yesil-ishal-t6722.html
bunlar sana biraz yardımcı olur sende bak E-COLİ ile ilgili başlıklara ordan bi çözüm yolu bulurusun...

abi olmadı kuş 20 gündür iyileşmiyo ne iyiye gidiyo ne kötüye zayıfladı ama yemesi içmesi gayet iyi eczanelerde satılan ciğer ağrısı denilen laçtan verdim olmadı sarımsak verdim olmadı tetra verdim olmadı balık yağı hapı verdim yok yine olmadı dün salmonella isimli haptan verdim bugün bakcam ama etki edeceğini sanmıyorum galiba kuş sıcakları bekliyo anlamadım gitti

bana acil yardım edermisiniz lütfen mini chata gelirmisiniz bişe sormam lazım acilen

diğer kuşlarda bir problem var mı ?

diğer kuşlarda bi problem yok sadece ortam biraz havasız ve nemli birazda kalabalık birde kuş yavru büyüttükten sonra oldu bu olay

abi tetra 250mg kullanmıstım ebndede böyle bi durum vardı bende düzeldi çay bardagına ılık su koy yarısına kadar ilacı bosalt siringa yardımıyla yuttur inş düzelir.

Hayvanın yeme içmesi yerindeyse nuframisin+ vitamin takviyesiyle halledersin ama yeme içme yoksa işin zor.Bekle bakalım sarmonellatap verdiysen ne derece etkili olçak mı?

salmonella isimli tablet iyi geldi gibi kuşda bi canlılık meydana geldi ama pusması tüylerini kabartması hala geçmedi abi bence hayvan sıcakları bekliyo naz yapıyo gibi yani anlamadım:) o kadar şey yaptm birde ölse şimdiye kadar ölürdü yem yemei flan gayet iyi

sarmonella tab ver bekle düzelmeye başladıktan sonra da havyana vitamin takviyesi de yap ....

Geri