100'den Fazla Kuşum Öldü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocaturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kocaturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa kocaturk
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kuşlar
kardeşler herkese merabalar ya kuşlarımın acil yardıma ihtiyacı var en az 100 tane öldü bi çare bulamıyorum bana yardımcı olabilecek bi veteriner arıyorum bir çok ilaç denedim ama olmadı veba ishal sallabaş hepsi bir arada kuşlarım olmeye devam ediyor yardım edebilecek birine ihtiyacım var tavbsiye edebileceğibiri olan varsa lütfen cevaplasın ...teşekkürler

Re: acil yardım

Şu safhada yapabileceğiniz şeyler kısıtlı , zaten kuşlarınız ölmeye başlamış, , Kaldı ise sağlıklıları derhal ayırın , başka bir yerde besleyin , kümesinizi hergün temizleyin temiz su verin .. Yem olarak buğday ağırlıklı ama karışık temiz yem kullanın ... Kuşların yemini yemlik lerde verin yere atmayın ..
Günde en az iki defa yemleyin doyana kadar yedirin , İlaveten yavrular için kullanılan mama yapılan palet yemleride yeme karıştıra bilirsiniz ..
İlaç kullanıyorsanız kısa bir süredaha devam edin bir haftadan fazladır ilaç kullanıyorsanız , artık ilaç kullanımınıda bırakın zira demekki hastalık viral bir durum ..
Virüslerle ilaçla mücadele mümkün değil, sizin yapacağınız kuşlarınızın bünyesini kuvvetli tutmaya çalışmak ..

Kuşları havalandırım kümesleri havalandırın hatta kuşları olabildiğince açıkta bırakın ama güneşin altında da bırakmayın gölgeli ılıman hatta az da serin bir sundurma olabilir .. Bütün bunları söylüyorum ama viral bir duruma karşı yapabileceğiniz çok şeyde yok ..
Hastalıktan tamamen kurtulunca yetiştirme koşullarınızı birdaha gözden geçirin .. Uygun koşulları sağlayın sağlıklı damızlıklarla yeniden başlayın .. Çok çok geçmişolsun .. selamlar ŞEREF

Re: acil yardım

Büyük geçmiş olsun . En acil yapılacak; sağlam kuşları, halsiz ve hasta kuşlardan ayırmak ve sonra tertemiz bir kümes ortamı sağlamak. Kalanların sağlığı için bildiğim ilaç veya veteriner yok ama doğal yolları tavsiye ederim içme sularına az sirke katın münkünse yine az sirkeli su ile banyo yaptırın mikropları kırar. Yemlerine, yiyecekleri büyüklükte sarımsak doğrayın bu da doğal antibiyotik olur. Allah olaylık versin hocam.
saygılar.

ARKADASLAR HAVA YOLUYLA BULASAN VİRAL BİR HASTALIK SÖZ KONUSU ETRAFIMDAN ÇOK DUYUMLAR ALIYORUM EMANETTE OLAN KENDİ KUŞLARIMDAN DA DOST VE ARKADASLARIMINDA PEK ÇOK KUŞU ÖLMÜŞ KAFADAN DEGİLDE VETERİNER DESTEKLİ TEDAVİ YOLLARINA BAKILMALI KÜMES HİJYENİ HAVALANDIRMA DEVAMLI SAGLANMALI GEÇMİŞ OLSUN

Arkadaşım güvercinden anlayan veteriner vardır ama zor bulursun.Veba için Lasato ilacını kullanın.Sallabaşlık hastalığı küçük "yanlış anlamayın" pis bir ortamda çok fazla güvercin beslemekten yada aşırı sıcaktan veya sıcak olan kümeslerde görülür.Sizin kümesiniz havadar geniş bir kümes ise ozaman kuşlarınızda vitamin eksikliği vardır.Bazı kişiler sallabaş olan kuşun kafasındaki tüyleri yolar jilet ile kan akıtır ve limon basar.Siz sarımsağın yanı sıra aptantion isimli sallabaşlığa iyi gelen ilacı kullanın bu ilacı kullanırken bir hapın dörtte birini verin.Bunu hergün uygularsanız verimli sonuç alırsınız.Sizin güvercinlerinizde ateşlenmede vardır bu yüzden elma sirkesi ile tüm vücutlarını yıkatın ve banyo sularınada sirke atın.İshal için coccimix isimli ilacı kullanın ağır olanlarda 5 günde bir ağız yoluyla vermelisiniz.

Ayrıca siz kümesinizdeki hasta olan kuşların kuyruklarını çekin veya kesin.Bakımlı olanları ayırın.Hasta olanlara zeytinyağında beklettiğiniz sarımsakları yutturun sularını ise sarımsaklı bildiğiniz ayran yaparak verin.Bu yöntemi elinizde bulunan sağlıklı kuşlarada yapın.Hiç hastalığı olmayan sağlıklı güvercinlere 2 haftada bir bu sarımsaklı yöntem uygulanırsa hastalığa kapılmazlar.Geçmiş olsun.

selam ilk once cok gecmis olsun mirzabey sanki yemek tarifi veriyor anlamiyorum sizlerin dusuncelerini ne yapmaya calistiklarini arkadaslar bir kumeste sallabas geldi ise o kumesten bir hayir gelmez uzulerek soyluyorumki kuslarinizi kesmeniz ve kumesini yikip tekrar yeni malzemelerle yapmalisiniz gerekiyor bizim turkiyede malesef kusculuk kulaktan duyma isleri yapmaktadirlar insanlarda sarimsak yutuyorlar ama insanlarda hastalaniyor veya sirke icerler ama insanlarda hastalaniyor bzler kuslarida bir insan gibi dununmemiz gerekiyor bizler nasilsak onlarda aynisidir

Kümesine veba hastalığı girmiş, zayıf olanlar ölüyor ,bünyesi sağlam olanlar boynunu ceviriyor, aşı yapılan bağışıklığı bu hastalığa dayanıklı olan hayatta kalıyor.Tedaviye geilce, nuframicin toz ,bir haftalık tedavi, hastalığı atlatanlara süt aşısı kullan (Newcastle Hastalığı, LaSota suşu ) geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun,muhtemelen güvercinlerinize veba gelmiş,kesinlikle tedavisi yok,düzelse bile kuş sallabaş olur,sağlamlarıda hastalarıda yok edin,kümesteki follukları yok edin,10 gün kuş sokmayın,boş olan kümesi pürmüzle yakın,sulukları dezenfekte edin,mümkünse güvercinlerin suyunu dinlendirip ve günde iki defa yenileyin bu çok önemli,ii havalandırma,,ve asla kümesinize mümkün mertebe kuş karıştırmayın,ilaçlara ihtiyacınız olmuyacak,,aldığınız yemin temizliğine özen gösterin,,yerde yemlemeyin,,bunları paylaşmak istedim,,saygılarımla

100 kuşun ölümüne sebep olsam, oturup iyice bir düşünürdüm.

Geri