14 gunluk yumurta catladi hatta kirildi yardim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bender
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Bender

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bender aLturki
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
merhaba abilerim kardesimlerim arkadaslarim

bugun sabah hafif catlak yumurta vardi arkadas at bunu ise yarmaz dedi ufacik catlakti biraz once ciktim catiya yumurtaya baktim baya catlamis acilmis yumurta 14 gunluk genelde 17. veya 18. gunde yavrular cikar yumurtanin icine yavrunun harket ettigini goruyorum gagasini acip kapatiyor yavru yasiyor ama yumurta kirik vaziyette yasamaya devam edip cikarmi yoksa icinde olurmu bi yardim ederseniz mutlu olurum

Hava aldığı için bişi olabilir.Büyük ihtimal yavru yasayamaz.Ama sen yinede koy altına belki bkarlar abicim.

Nadirende olsa 14 günde yavru çıkabilir, fotodan net belli omuyor fakat altlarına sürüp ellemeyin yaşama ihtimali var.

Sayacı121' Alıntı:
Hava aldığı için bişi olabilir.Büyük ihtimal yavru yasayamaz.Ama sen yinede koy altına belki bkarlar abicim.

hizli yanit icin cok tesekkur ederim kardesim

koray_a' Alıntı:
Nadirende olsa 14 günde yavru çıkabilir, fotodan net belli omuyor fakat altlarına sürüp ellemeyin yaşama ihtimali var.

insallah yasar cok tesekkurler

hocam istisnalar olabilir bu arada kac yildir kus bakiyorsunuz daha once odullu kuslariniz oldugunu soylemistiniz bi konuda tecrubeli bi yetistirici misiniz yoksa kuslar hediye mi geldi?kuslar zaten bozuk yumurtayi otomatikman yuvadan atar icgududur bu... 25 gun icinde cikmazsa sadece o zaman alin yumurtayi.ben abilerimden boyle ogrendim.

halilkursat96' Alıntı:
hocam istisnalar olabilir bu arada kac yildir kus bakiyorsunuz daha once odullu kuslariniz oldugunu soylemistiniz bi konuda tecrubeli bi yetistirici misiniz yoksa kuslar hediye mi geldi?kuslar zaten bozuk yumurtayi otomatikman yuvadan atar icgududur bu... 25 gun icinde cikmazsa sadece o zaman alin yumurtayi.ben abilerimden boyle ogrendim.

yazdıkların arasında bana göre ufak bi hata var kuşlar bozuk yumurtayı otomatikman yuvadan atar içggüdüdür demişsin bence bu yalnış kuş yumurtaya boşta olsa doluda olsa kuluçka süresince yatar.23 ggüne kadar boş yumurtayada yatabilir.Eğer kuluçka süresi biter ise yumurtadan kalkar yada atabilir.Denemek istiyosan bozuk yumurta koy yada sadece dişinin yumurtladığı yumurtayı sür. kuş yumurtanın dolu boş olduğunu hiissedebilir fakat bu yumurtada yavru oluşumu olduğu zaman ve yavru yumurtanın içinde kıpırdamaya başladığı zaman hisseder buda 14 17 ggünlük süre arasında belli olabilir gözlemlediğim kadarıyla :slm: :slm:

Fotoğrafdaki yumurtaya gelirsekte anne yada babanın hatasıyla kırılmış olabilir.Hava aldığı içinde biraz zor işi gelişimini tamamen tamamlamışsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum fakat ggelişimini tamamlamamış ise yaşaması çok ufak bir oran umarım ben yanılırım yumurtadan çıkar ve büyür ama zannetmiyorum :hayir:

dogrudur Oguzhan abi ben sadece tecrubelerime dayanarak yazdim.sabunilerim 13 gunluk yumurtasini atmisti cilik cikti yumurta onun disinda hicbir yumurtam bos yada bozuk cikmadi buna dayanarak yazdim. :utangac: daha baslayali 1 sene dolmadi yasayarak ogreniyoruz... :slm:

halilkursat96' Alıntı:

daha once catlak yumurtalarim olmustu yavru almistim ama ufak catlaklar bu derecede catlak veya kirik denilebilcek kadar bi yumurtam olmamisti dusuncem zaten cikmayacagi ama paylasmak istedim icine hava girdigi icin yavru icerde kurur ve evrim tamamlanamaz .. ilgin icin tesekkurler

oguzhan_kasap' Alıntı:
halilkursat96' Alıntı:

yazdıkların arasında bana göre ufak bi hata var kuşlar bozuk yumurtayı otomatikman yuvadan atar içggüdüdür demişsin bence bu yalnış kuş yumurtaya boşta olsa doluda olsa kuluçka süresince yatar.23 ggüne kadar boş yumurtayada yatabilir.Eğer kuluçka süresi biter ise yumurtadan kalkar yada atabilir.Denemek istiyosan bozuk yumurta koy yada sadece dişinin yumurtladığı yumurtayı sür. kuş yumurtanın dolu boş olduğunu hiissedebilir fakat bu yumurtada yavru oluşumu olduğu zaman ve yavru yumurtanın içinde kıpırdamaya başladığı zaman hisseder buda 14 17 ggünlük süre arasında belli olabilir gözlemlediğim kadarıyla :slm: :slm:

Fotoğrafdaki yumurtaya gelirsekte anne yada babanın hatasıyla kırılmış olabilir.Hava aldığı içinde biraz zor işi gelişimini tamamen tamamlamışsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum fakat ggelişimini tamamlamamış ise yaşaması çok ufak bir oran umarım ben yanılırım yumurtadan çıkar ve büyür ama zannetmiyorum :hayir:

katiliyorum size ben bazen yavrularin daha saglam hacme ulassin diye 1 plasyik yumurta veya bozuk yumurta ve 1 normal dogal yumurta koyuyuorum posta guvercinin altlarina tesekkurler

oguzhan_kasap' Alıntı:
halilkursat96' Alıntı:

bazı kuşlar altlarındaki bozuk yumurtayı anlayıp atabiliyorlar. bende vardı bir çift. tek yumurta vardı altlarında. çift yumurtaya yatsınlar diye ben bozuk yumurta koydum altlarına, kenara attılar. kaymıştır dedim bir daha koydum yine attılar. olabiliyor yani..

Abi üzüldüm valla ama zaten yavru içerde kımıldasa bile dışardan darbe uygulandığı için o yumurta çıkmaz hem daha çıkması için çok erken benim bildiğim yumurtalar 18-21 günde çıkar bu 14 gün çok erken bendede olmuştu ama çok kırık diildi kan gözüküyodu sonra kan kurudu yani içe girmemişti çok ama çıkmıştı keşke bunun içinde aynı şey olsa kan kurusa ama malesef içeri göçmüş ):

Merhaba üzerinden çok zaman geçmiş ama benim 17 günlük muhabbet kuşu yumurtam çatladı yavru yaşıyor sizce çıkabilir mi

Geri