15 günlük yavrunun ağzını açıp kapatması???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bugün kümese çıktım ve bir yavrunun ağzını sürekli açıp kapamasını gördüm kuş ağzını kocaman açıp 1 2 saniye bekleyip kapatıyor hayvan çok halsiz gibi duruyor birde bu yavruya dünden belli anne babası kusmuyordu bende başka bir kuşa kusturttum acaba bu hastalık nedir lütfen yardım edin

Pamuk hastaligi olabilir , agzinin icine bak veya bogazina sari sari pamuk/peynir gibi bir olusum goreceksin.Nefes almasini engeller , hergun gittikce buyur ve en sonunda yavru olur.Simdi tedavisine gec kalinmis gibime geldi , bu saatten sonra yavruyu kurtaramazsin bence.

Bu hastalik genelde anaclari tarafindan Maya kusarken bulasir , anaclarindan bulasmis olabilir yani.Veya daha sonra diger anaclari tarafindan bakilmadigi icin diger guvercinin yavruya kusmasindan dolayi da bulasmis olabilir.Olgun kuslara genelde suluktan bulasir , bir hasta kus su ictiginde mikroplari suya yayar ve bunun neticesinde diger kuslarin su icmesiyle mikroplari da iceri cekip hastaligi tasirlar.

Yavruya yapacak birsey yok , ama kesinlikle kumesteki tum kuslari tedavi etmelisiniz cunku size garanti verebilirmki kesin bir baska kusunuz da bu mikroplari tasiyordur suan ve cok dikkat edilmeli.
Hastaligin adi : Trichomoniasis/Hexamitiasis.
Ilaclar : Ronidazole , Secnidazole , Tricho tabs ..

Hayir bulamam bu ilaclari , alamam bunlari derseniz size tavsiyem var.
Elma sirkesi alin , hergun 2 litre suluklarina 1 kasik elma sirkesi atin.

Elma sirkesi , Trichomoniasis(yani pamuk) hastaligini onler ve tedavi eder.Mikroplari kirar , suluktaki suyun mikrop kapmasini onler.Kuslari dinc tutar , tuylerini yumusatir ve parlaklik verir.Cogu zaman ishali bile keser.Elma sirkesi cok faydalidir , size tavsiye ederim.Ben haftanin 5 gunu veririm kuslarima ve cok sukur bunu uyguladiktan sonra hic sari/pamuk hastaligi ile kasilasmadim.

Kolay gelsin.

PAMUCUK NOKTALI İSE; DİMETRİDOZOL TÜREVLERİ 7 GÜN ------- YAPIŞ YAPIŞ BALGAMLI İSE;TETRASİKLİNLİ ANTİBİYOTİK 3 GÜN KULLANMAKTAYIM. BEN DE BÖYLE.

Geri