18 ADET KUŞUM TELEF OLDU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HARDARK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

HARDARK

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serhan
Meslek
kaya
İlgi Alanı
Kediler
Herkese selamlar saygılar uzun bir zamandan sonra bırakmış oldugum kuşçuluğa yerimin müsait olması nedeniyle geri döndüm

arkadaşlardan rica vs. derken 22 adet kuşum olmuştu 7 adeti çok kaliteli kuştuki anlatmakla bitiremem sorunum şu 23 hafta öncesine kadar ankaradan 7 adet kuş getirmiştim kümesteki kuşların 4 adeti miski idi hergün belirli periyotlarla kuşlar ölmeye başladı bende önlem olarak ad aviare ve petshoptan biotec bir takım vitamin vs.aldım önlem olarak kümesi komple kireçledim önüne gecemedim fakat miskilere hiç bişi olmadı bundan önce uçan kuşlarım uçmamaya başladı halsizlik vss derken 2 haftada 18 kuşumda malesef telef oldu daha sonra kümesi ayırdım falan ama malesef kaybettim kuşlarda halsizlik ve hırlama ile başladı

sorum şu hastalık ne olabilir
kümesi temizlersem hastalığın devam etme nüksü varmı önerileriniz ve hangi tür ilac kullanmalıyım teşekkürler

selamunaleykum
kumesi iyi bir dezenfekte ediniz bunun icin temizledikten sonra camasir suyu kullana bilirsiniz surekli temiz tutmaya gayret gosterin elinizden geldigi kadari ile kumes icinde kus yemliyorsaniz izgara kullanin sik likla kus sokmayin yeni gelen kuslari bir kacgun kumese sokmadan ayri biryerde gozetimde tutun sorun gormes iseniz oyle kumese alin suyu hergun deyistirmeye gayret gosterin suyun dezenfekte olmasi icin elma sirkesi kullana bilirsiniz az miktarda koyarak
hastaliga gelince bir cok sey ola bilir bir muddet bekleyin tamamen bittiginden emin olunca konturelli bir sekilde yeniden kus sokmaya basliya bilirsiniz
gecmis olsun hastalikla en kolay mucadele hastalik oncesi alinacak tetbirlerdir
saygilarimla

Çok kötü bişey abi ya .s geçmiş olsn.

a.s ilgilenen arkadaşlara cok tesekkürler

Viral bir durum çok büyük bir ihtimalle , bende bu yaz malesef yakalandım , 30 civarı kaybım var , yani kış tan buyana büyüyen ferikler, yeni ekeler, yavrular vs çoğu gitti, hatta bir miktarda yaşlı eke dahil , birkaç tanede felçli var şuan ..
Durum bitik gibi birşey . Şimdi silbaştan yeni kümes inşa etim kalanlardan yola devam etmeye çalışıyorum .. , Yeniden çabalamaya , birşeyler elde etmeye çalışıyorum .. Sizede çok geçmişolsun . selamlarŞEREF

arkadasım öncelikle gecmiş olsun inşallah bir daha basına gelmez bu sene banada geldi ölüm oldu kurtardıklarımda oldu 1-2 civarında ben duymustum kümeste kagıt lastik vs vs .. yak diye istersen bi dene arkadasım ....yararı var mı görelim

Dışardan karantina yapmadan kumese kuş sokma, en büyük hatan budur, ilaçlara vitaminlere de fazla güvenme , mikroplar bu ilaçlara bağışıklık kazanmış durumdalar.Kumese kreç serme ,kreç tozu solunum yolu ile hastalıkları güvercinlerine taşır.Şu sıralar herkezde hastalık var aman dikkat !

Yaziyi paylastiginiz tarihe baktigimzda tuy donemi ve yavrularin kumesleri doldurdugu zamana denk geliyor.Ani olumler diye yazmissiniz kayip sayisinada baktigimiz zaman ilk akla gelen genc kus hastaligi.yani COLI ve bir diger ismi ile ADENO VIRUS
Bir cok arkadasimizin ortak sikayeti oldu bu virus 2012 sezonda,Turkiye genelinde bir cok aarkadasimiz cok buyuk kayiplar verdi.Buna bende dahil bu hastalik icin kesin cozum alabilecegim COLI kuur gibi Colistop gibi ilacalari zamaninda bulamadigim icin 19 genc yavrumu bende kaybettim.

Arkadaslar ozellikle tuy doneminde cok dikkat edilmei gerekiyor.gecen yil bu illet kumesimize girdi bazi kuslarimiz bu virus icin bagisiklik kazandi ve hala tasiyici olarak kumesimizde yasiyor.bu yilda ayni sorunlaari yasamamiz icin kuslarimizin asilarini yaptirmaliyiz.
Tuy donemi kuslarin hastaliklara en hassas oldugu donemdir.kumesimizin temiz olmasina,kumesisimizin asirir kalabalik olmamasina cok dikkat etmeliyiz ve bu donemde mumkun oladugu kadar kumes ziyaretlerine gitmemeliyiz'kumesimize baska kumeslerde kuslar koymamaliyiz.

Tuy donemini saglikli ve rahat bir sekilde atlatan kuslar bir dahaki sene hastaliklara daha dayanikli ve direncli oluyor.

Selamlar.

Geri