18 gunluk yavru sallabas

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim/kardeslerim ,

Benim 18 gunluk yavrum sallabas oldu , yuvanin icinde kafasinin ustunde yatiyor arada boynunu donduruyor felan.
Ilk defa basimdam gectigi icin ne yapacagimi bilemiyorum , forumda biraz gezindim ama tam olarak cevap bulamadim. Yuva kardesine de gecermi ? Veya anaclari kusarken anaclarina da bu virus bulasirmi ?

Saygilarimla.

dostum zamanla gecer hergun boynunu ovuver bellı bı sure sonra atar merak etme bazıları kafasını kes oldur at derler ama duzelıyo benım 8 tane kusumu ben ole kurtardım

Onu kümesten ayrı tut bulaşıcı bir hastalıktır. Sarımsak parçala küçük küçük elinle yedir hayvana ve forumu dikkatli ara çok iyi bilgiler var ilaç kullanımına kadar .

merhaba,bende bu hastalıktan çok çektim,beravit b12 ilacı çok faydalı,aslında E vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor,gerisi destek amaçlı,dışkılarına bak diğerleri normalse ayır tek bırak ama çoğunda varsa yuvaya komple bakım yapmalısın,stres sebebini bulman önemli,kuş çokluğu ,havalandırma yada kötü bir erkek kuşta olabilir inşallah düzelir sağlıcakla kal :slm:

Sagolun abilerim/kardeslerim , bugun kumese baktim bu yavruyu yuvadan atmislar 1 metrelik yukseklikten ama hala yasiyor.boynu iyice donuyor elime aldigimda sanki boyun kemigi yokmus gibi cok icler acisi bir durum.
Yuvadan ne diye atmislar tam olarak kestiremedim , kanimca anaclari tekrar yumurtlayacak diye.Analari az once diger yavrunun yaninda yuvanin icinde yatiyordu yani yuvayi isitiyordu , bunlar kac gundur zaten tekrar cftlesiyorlardi.
Herneyse , bende yavruyu aldim baska bir alana goturdum tek basina duruyor , herhalde kendimiz besleyecegiz.
Cok kucuk olmasi ve surekli boynunu dondurdugu icin baya bir zorluk cekecegim , hayvanada yazik aci cekiyor gibi.
Kafasini kessem acaba daha iyi olmazmi ? veya birakip olume terk etsem ? yanlis anlamayin oyle kus kesenlerden degilim ama bu durum benide uzuyor , sanki hic iyilesemeyecekmis gibi duruyor.

Fenerbahcem' Alıntı:
Sagolun abilerim/kardeslerim , bugun kumese baktim bu yavruyu yuvadan atmislar 1 metrelik yukseklikten ama hala yasiyor.boynu iyice donuyor elime aldigimda sanki boyun kemigi yokmus gibi cok icler acisi bir durum.
Yuvadan ne diye atmislar tam olarak kestiremedim , kanimca anaclari tekrar yumurtlayacak diye.Analari az once diger yavrunun yaninda yuvanin icinde yatiyordu yani yuvayi isitiyordu , bunlar kac gundur zaten tekrar cftlesiyorlardi.
Herneyse , bende yavruyu aldim baska bir alana goturdum tek basina duruyor , herhalde kendimiz besleyecegiz.
Cok kucuk olmasi ve surekli boynunu dondurdugu icin baya bir zorluk cekecegim , hayvanada yazik aci cekiyor gibi.
Kafasini kessem acaba daha iyi olmazmi ? veya birakip olume terk etsem ? yanlis anlamayin oyle kus kesenlerden degilim ama bu durum benide uzuyor , sanki hic iyilesemeyecekmis gibi duruyor.

aynı durum benim başıma 2 keredir geliyor.Yavrular sallabaş oluyor.İlk yavrulara çok uğraştım ama onları kurtaramadım.Pan-terramycin kullandım ama işe yaramadı.Bence hayvana daha çok eziyet etme.İmkanı yok gibi birşey ...

arkadaşım iyi kuş yavrusuysa ve boyun dönmesi yüzünden keseceksen yapma derim,sallabaş öldürür boyun dönmesi kuş ihtiyaçlarını karşılayamadığından ve dayaktan öldürürür,boyun tüylerini çek çıkan tüylerden sağlı sollu çek kanat 10 tüy çek sabah akşam yap emin ol garanti düzelecektir 5 yavrumu böyle iyileştirdim,inan arkadaşlarım bile tanıyamadı beravit b12ve bu yöntem yetti ha ben ömesine elimden geldiğince izin vermedim,bu zaman sorunu,kuş senin can onun,sallabaş sa kes yoksa diğerlerinide öldürür ama boynu dönük diyede yapma kuşculuk sağlamına bakmak değil elindekini muhafaza ve geliştirme gücüdür.Allah kolaylık versin :slm:

kuş kafası kesilir mi ya hangi çağda yaşıyoruz? kaç aydır kümeste hasta kuş var her yeri ur içinde yapmadığım kalmadı ama düzelmedi bilmediğim bir hastalık. eceliyle ölmesini bekliyorum. hasta hayvanları öldürenlere yazıklar olsun. hiç beslemeyin daha iyi.

sevgili arkadslar dediginiz kus paremekso yani sallabas veya donbas hastaligina yakalanmis bunu tek caresi asidir ama cok gec kalinmis burda yani hollandada ben kuslarimi bu hastaliga karsi hersene asilatirim malumunuz ben profosyonel posta yariscisiyim ve ayni zamanda taklacilarimda ver yani postalilar asisiz kesinlikle yarisa alinmazlar ve ben bunlari asi yaptiriken taklacilarimida asi yaptiriyorum bu sayede hastalik gelmeden cozumunu almis oluyorum sana gelince kardesim o kus bir daha ii olmaz olur gibi olur ama o mikrop kusta olunceye kadar kalir yani obur kuslarinda tehlike altindadir tek caresi biraz aci gelecek ama ortadan kaldirmaktir cunku bir kusu kurtarayim derken tum kuslarini hasta edersin arkadsin dedigi gibi sarimsak biraz iyi gelebilir ama cozum degildir.paremekso yani sallabas beyine giden bir damarin tikanmasiyla olusur buda kusun kaninin normalinden koyu olmasindan ileri gelir sarimsakta kani sulandirdigi icin biraz kus rahatlar gibi olur ama kesinlikle iyilesmez duzeldi sanarsin ama uctugunda kus daireler cizerek ucar yani ise yaramaz bilmem yardimci oabildimmi tum kuscu arkadslarima selamlar saygilar :tamam:

Geri