19.03.2011 CUMARTESİ ÇEKMEKÖY MEZATINDAN İZLENİMLERİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan parkir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

parkir

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Turgay ALTUN
Meslek
SATIŞ (Diagnostik)
İlgi Alanı
Kediler
Tüm kuş sever arkadaşlara,

19.03.2011 Cumartesi günü bu sayfadan Mezat Başkanı Süleyman arkadaşımızın yazısını görünce uzun zaman önce ara verdiğim güvercin aşkı yeniden alevlendi. Direk olarak çekinmeden aradım telefon numarasını (0531 892 38 38) telefonun diğer ucunda Mezat Başkanı Süleyman arkadaşımız vardı. İlk olarak endişelerimi dile getirdim ortamın havanın nasıl olduğuyla ilgili. Tek kelime, gelir bakarsınız beğenmezseniz çıkarsınız ama bu zamana kadar çıkan olmadı dedi :)) 20:30 gibi kendisiyle Çekmeköyde herkez bilirmiş Çamlık Müzikolün orda buluştuk. Mekana gittiğimizde geniş bir alan, ve ortada koskocaman dev bir soba (içeriyi fırın gibi yapıyor) sırayla dizilmiş koltuklar sağ tarafda güzel bir çay ocağı (sınırsız ve sımsıcak çay ikramı var onuda belirtmek isterim) ve karşı duvarın ortasında etrafı ince bir telle cevrili (kuşların kaçmaması ve uçurulması için) mezatın yapıldığı yer. Başkan Süleyman arkadaşımız ilk önce Mezat Sahibi Savaş Beyle tanıştırdı beni. Son derece mütevazı ve sıcak bir kimliğe sahip olan Savaş bey kısaca bilgi verdi nasıl yapıldığıyla ilgili. Ve beklediğim an Mezat!!! 21:30 gibi başladı. Savaş bey sırayla kuşları uçuruyor fiyatını bildiriyor (bu arada bunların hepsini aynı stendap yapar gibi hem herkezi güldürüyor hemde herkeze takılarak yapıyor) ve açık arttırma böylece sırayla kuşların çıkmasıyla devam ediyor. Mezatın yapıldığı yerde şimdiden güzel dostluklar da kurmayada başladım. Mezatın yapıldığı yerde Mesut arkadaşımız (ismini yanlış hatırlıyorsam affetsin beni) yakından ilgilendi belki onun için komik olan tüm sorularıma cevap verdi. Onada çok teşekkür ederim. Kısaca özetlemek gerekirse eğer bu konuda bir eğiliminiz varsa bence tercih edilmesi gereken yerlerden biride burası. Tutkusu olduğum bu işde, bana yardımcı olan Mezat Başkanı Süleyman arkadaşımıza,mezat sahibi Savaş Beye çok ama çok teşekkür eder kendilerinibir kez daha tebrik etmek isterim.

Sıklıkla aranan bir ortam olmuş anlattıklarınıza bakılırsa .. Umarım ileride de aynı hassasiyet ve güzelliklerle devam eder .. Bende bu gün Kırklareli mezatına gittim , uzun zamandır gitmiyordum ..
Belki bir yıla yakın zaman oldu uğramayalı ,..Bu arada mekan taşınmış , hem yeni yerlerini görelim hem ortama bakıp bir çay simit keyfi yapalım istedik .
Bir ağabeyimle birlikte saatinde mekana ulaştık , yolda iken yer tutmak için bir arkadaşı arayarak ricada bulunduk ::)) Malum çoğu mezat ta oturma yeri sıkıntısı yaşadığımız da oluyor .. Vardsığımızda henüz mezat başlamamış ama insanlar da yerini almıştı yani başlamaya hazırdı .. Mezat yerinin ortasına Bir yaşlı kuşçu amca çıktı öncelikle , topluluktan söz isteyerek bazı konularda fikir ve tecrübelerini aktardı , sonrada teşekkür edip yerine oturdu .. Trakya insanının kibarlığı ve nezaketi, gürültü patırtıdan hoşlanmaması özellikle bu tür mekanlarda çok faydalı oluyor .. Mezat açıldı daha ziyade trakya makaracı sı tarzı kuşlar, birkaçtanede şebap kuş , ve bursa gibi kuşlar daha çok revaçta idi .. Bana göre çok aşırı bir yoğunluğu olmayan, daha ziyade çocuk kuşu tabir edilen kuşlar alınıp satıldı ..
Burada ki izlenimlerim ise geçen yıllarla kıyasladığım da yazıkki çok olumlu olmadı ..
Kendimce gördüğüm bir kaç olumsuzluğu da aktarayım sizlere ..
-Öncelikle yeni mekan eskisi ile kıyasla daha kötü ,sandalyelerin yerini plastik tabureler almış ,
- Mezat ortamı mekanın elverdiğince düzenlenmeye çalışılmış ama karmaşık .
- Mezata yakın bir masadan tahminimce dernek üyeleri olan genç arkadaşlar organizasyonu yürütüyorlardı bu arkadaşlardan bazıları benim algıma göre ''eski tecrübelerimi de düşünerek '', zaman zaman kendi arkadaşlarının kuşlarının fiyatını artırıyor piyasayı manüple ediyordu . Hatata birisi kendi kuşunun fiyatını oturduğu yerden 5 tl artırdı )) .. HOŞ KUŞ SATILMADI..
-Alıcıya teşvik için yine aynı bölüm ve civarından rastgrle fiyata takviyeler yapıldı .. -
- Satışta ki kuşarı alıcılara dağıtan sanırım yine o mekanda tanıdık bir genç arkadaş kime takviye yaptığını dahi şaşırdı ( yada o an için şaşırmış gibi yapmak zorunda kaldı . arkadaşı çekildiğini söyleyince takviyesini diğer şahsa yaptım dedi vss) bir sinir ortamı oluştu .. ..
Mezat sürerken sıklıkla ortamın gürültüsü yüzünden mezatı yöneten şahıs topluluğu uyardı mezatı devam ettirmrk teki sorunları anlattı , . Haftaya ben yapmak kime yaptırırsanız yaptırın gibi tiripler hoş olmayan sözler sarfetti .. Hatat birazda fırçaladı ..
- Genel olarak bir düzen sizlik başı boşluk ve sinir ortamına yakınlık vardı ..
- Ben aradığımı bulamadım .. Eski ile kıyasla çok hada geride buldum ve üzüldüm ..
- Yakın bir zamanda da sanırım gitmem bu organizasyona ..
- Umarım kısa sürede daha keyifli bir hal alır .. Bu işler çok kolayda değil lakin bu yola çıkanların meşakkate de dayanıklı olası gerekli .. Alllah kolaylıklar versin ..
Bende bu günkü mezat izlenimlerimi aktarmak istedim bu vesile ile .. selamlarŞEREF

bende sıkça bahsettiğiniz yere gidiyorum emin ol bir zaman sonra sıkıyor..

Valla ben Bursa da olmakla şanslıyım kafama göre 3 ayrı büyük mezat Cumartesi günü, diğer günler mutlaka bir yerde var, ama şu var hakikaten insan sıkılıyor artık nedenmi Şeref beyin dediği gibi gürültü milletimizin huyu bu kimse kuşa odaklanmıyor, kuşlar çok alt tabandan açılıyor bu gün kümesinde 50 TL ye alacağınız bir güvercini 20 tl den fiyat açılıp 30 tlye zor satılıyor takviyenin bini bin para, ilk zamanlar sanki 40 yıldır (daha 7-8 aydır Bursa'dayım) o dernekteymiş gibi takviye yaptım gerisini siz anlayın ..., dernek bilet satıyor çifti 300-500 Tl arası kuş koyuyor zorla bilet satılıyor dernekte sevilen birisiyim 3 hafta önce bilet sattım amcanın birini zor ikna ettim al dedim çıkmazsa ben vereceğim dedim ona çıktı ... öbür hafta çıkmayıncada bir daha almam diyor ah insanoğlu ah bu kumar değil derneğe katkı kimse anlamak istemiyor

Ha birde gördüğüm ve bence en önemli şey aşırı çıkma kuş var artık eskisi gibi kuşlar ölmüyor ilaçlar iyi veterinere gidiliyor hangi ırk olursa olsun mutlak bakıcı kullanılıyor her türlü ilaç yem bakım yapılıyor dolayısı ile bu işi ticarete herkes dökmüş ( adam bu hafta 10 TL ye kuş alıp 15 TL ye öbür hafta satmış kar ettim sanıyor ) üretim artmış ve ırkının özelliklerını taşımayan ne yediği belirsiz hayvanlar çıkmış dolayısı ile satıcı elden çıkarmak için fiyatı kırıyor buda kuşun asıl damarının da fiyatını etkiliyor aşırı çıkma kuş var, ırkının özelliğini taşıyan kuşda çıktımı fiyat isteniyor onu dahi öldürmeye çalışıyorlar ya helal olsun

Bari iyi bir şey söyleyeyim Kemalpaşalı Hacı abimiz var Bursa Nilüfer ihalelerini o sunar kaliteli ve seviyeli geleni izleyeni pişman etmez yaptığı mezat ile ruhunuz doyurur gelirseniz Bursa ya bekleriz misafirim olun ..

Dün akşam Lüleburgaz derneğinin düzenlediği Güvercin mezatını izlemeye gittim .. Oldukça olumlu izlenimler edindim ..
Mezatla ilgili izlenimlerim genel olarak olumlu, ufak tefek sıkıntılı konularda var, ama onlarda aşılamayacak tarzda değil ..
Mezat Cumartesi akşamları saat 20 30 da başlıyor .. Mevkii olarak Çeşme meydanına yakın ancak tam adresi bilemiyorum ..
Küçük bir mekan biraz sıkışık , hoş bu hafta bu mekanda son defa mezat düzenlendiği , haftaya yeni mekanına taşınacağı yeni mekanın daha iyi olduğu bilgisi mezat esnasında ilan edildi ..
Mezat yerine vardığımızda orta yaş üstü bir büyüğümüz güler yüzle kapıda elimizi sıktı hoşgeldiniz dedi ..
İçeride ilk sıradan 4- 5 sandalye dışarıdan gelebilecek olan ''Misafir'' lere rezerve edilmiş ti ... Üzerinede misafir diye kağıt konulmuştu , güzel bir uygulama , benim hoşuma gitti .
Yerimizi aldık mezat başladı görevli arkadaşların üzerinde beyaz önlük , ellerinde şeffaf eldiven vardı yakalarında da lüleburgaz derneğini temsil eden yazılar .. Her bir kuşu itina ile çıkardıdar belli bir düzenn içinde olabildiğince pilanlı ve seri hareket ettiler , belliki kara düzen bir iş yapılmıyor herkez görevinin işinin bilincinde ..
Görevli arkadaşların tümü 30 lu yaşlarda genç arkadaşlar, oldukça güler yüzlü ve nazik insanlar .
Çıkan kuşlar ise , yine trakya ırkları - Şebap - Bursa- Üç beş oyunkuşu- tip- posta- bongo- gibi hayvanlar nispeten biraz daha eli yüzü düzgün kuşlar, içlerinde toplama kuşlarda illaki vardı .
Mezat akıcı bir şekilde devam etti gürültü azd ı çaylar güzeldi, ortalama fiyatlara kuşlar satıldı .
Mezat sonunda tekrar kuşu çıkmayan satıcı olup olmadığı soruldu .
yaklaşık iki saate yakın bir süre içinde mezat bittti .
Bir hafta önceki Kırklareli mezatı ile kıyasladığımda çok çok daha keyifli bir etkinlik oldu ..
Ben beğendim , emek veren tüm görevli arkadaşları da buradan tebrik etmek isterim .. Umarın haftaya yeni mekan larında daha iyi bir mezat ortamı oluşur, ve aynı güzellikle istikrarlı olarak devam eder .
SelamlarŞEREF

Ekli dosyalar

• Görüntü0105.webp
    Görüntü0105.webp
    36.8 KB · Görüntüleme: 1,560
  • Görüntü0106.webp
    Görüntü0106.webp
    39.3 KB · Görüntüleme: 1,584
  • Görüntü0111.webp
    Görüntü0111.webp
    88.2 KB · Görüntüleme: 1,569
Geri