1965'li yıllardan, İzmir'in Eski DÖNEKÇİLERİ .

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
sedanincebindenfot65yeqm9k_05949164.jpg

Bu fotoğraf 1960-65'lı yıllara ait.
Yer olarak, İzmir/Tepecik rahmetli HANCI FİKRET amcanın dükkanının önünde çekilmiştir.
Orjinali amcam'da mevcut.
İzmir'in ilk dönek sevdalıları bu fotoğrafta mevcut. Çoğu vefat etmiştir.
Sağ olanlara hayırlı ömürler, Vefat eden ağabeylerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Ben sadece babam, amcam ve babamın arkadaşı Hüsamettin amcanın resimlerini işaretledim.
Babam, amcam, Hüsamettin amca sağlar. Allah sağlıklı ömür nasip eylesin.
Başımızdan eksik etmesin.
Belki bu fotoğrafta dönek denince ilk akla gelen Alaybeyli Rıza beyde mevcut.
Belki Kayrolacı Salim amcamız, Belki Beştepeli rahmetli Arap Yavuz amcamızda Var.
Amcamdan öğrenip hatırlarsa eğer bu fotoğraflarda olan şahısların isimlerini tek tek paylaşacağım.

"1965 yılında ağabeyim şükrü ile güvercinleri izlemeye gelen ustalarla birlikte çekilmiş tarihi bir resim yerde oturanlar sırasıyla sağ baştan: Emrullah Keskin, Tikveşli Mehmet, Ahmet ağabey, Tabak Hüsamettin, Boyacı Ramiz ağabey, Tekel Mehmet Ziya usta, Arnavut Şaban ağabey ve ağabeyim Şükrü. Sağdan üstekiler: Hancı Fikret ağabeyim, Nevzat Turgut Yavuz usta, Kasgetli Karşıyakalı Gavur Halit, Taksici Turan, Becer ağa gözlüklü, Marangoz Bilal amca, lita taşçı ali ağabey, Marangoz Aleattin ağabey, su şerfi Rasim Bey çaban ali bahçede Eşref paşadan Karşıyaka’dan, Tepecik’ten, Yeşildere’den, Kançeşme’den tamı tamına 24 güvercin seven ağabeylerle çekilmiş bir hatıra. Yaşıyanlar ağabeyim Şükrü, Tikveşli Mehmet amca, Hüsamettin Ramiz usta, Hancı Fikret, Nevzat ve ben, Keskin ve diğerleri. Allah rahmet eylesin 7 kişi kalmış"

sedanincebindenfot9357mrc2_98552461.jpg

kalan abilerimize sağlıklı ömürler dilerim diğer büyüklerimizin mekanları cennet olsun kardeşim soner sanada selamlar

bergamalı oskor özgür' Alıntı:
kalan abilerimize sağlıklı ömürler dilerim diğer büyüklerimizin mekanları cennet olsun kardeşim soner sanada selamlar

Amin, Aleykümselam abi.
Sağolasın .

Ülkemizdeki güvercin yeiştiriciliğinin tarihi adına çok kıymetli fotoğraflar olduklarını düşünüyorum.Belkide yetiştiriciliğe dair,sadece böyle eski fotoğrafların paylaşıldığı bir konu başlığı'da faydalı olabilir.

Aynen Oğuz abi.
Tarih Kokuyor Dediğin Gibi .

Geri