2-3 saat uçan kuşlar uçmuyor?tüy mevsimindenmi acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar selamlar;
2-3 saat uçan kuşlarım bir haftadır hiç uçmuyorlar? sanırım tüy mevsimi olmasından dolayı ama tam olarak bilmediğim için sizlerede sormak istedim.tüy mevsiminde bilerek mi uçmuyorlar acaba?
bu herkes'de böylmi bu aralar yoksa sadece benim kuşlardamı diye merak ettim,bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.saygılarımla.

cnytclr' Alıntı:
arkadaşlar selamlar;
2-3 saat uçan kuşlarım bir haftadır hiç uçmuyorlar? sanırım tüy mevsimi olmasından dolayı ama tam olarak bilmediğim için sizlerede sormak istedim.tüy mevsiminde bilerek mi uçmuyorlar acaba?
bu herkes'de böylmi bu aralar yoksa sadece benim kuşlardamı diye merak ettim,bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.saygılarımla.

Merhaba Cüneyt bey,
Dediğiniz gibi kuşlar tüy mevsimindeler. Bu tüy değişimi esnasında ister istemez kuşların metabolizmalarında birtakım olumsuzluklar görülür. Hatta bazen takviye de gerekebiliyor. Eğer gövde tüleği dediğimiz şekilde ise yeni tüylerin tabiri caizse kuşa iğne gibi battığı söylenir bu da kuşu çok rahatsız eder doğal olarak. Bu dönemde zaten kanat telekleri tamamlanmadan kuşları uçurmak doğru değildir. Eğer zorlanırsa şah teleklerin körelmesine sebep olabilir.

Selamlar bende tüy mevsiminden olabilecğini sanıyorum. Fakat herhangi bir hastalık başlangacından da kaynaklanan bir halsizlikte söz konusu olabilir mi?

aynen ya bendede bi ayna kuyruk mavi varr kuşu hep tek uçururdum ve en kötü 2 satt uçar oyununu falan yapardıı.hayvan 1 aydır uçmuyoo tüyleri falan döküldü ben tüye girdigini anladım tüye gidiginden itibaren 3 haftadır uçurmuyorum şimdi son 3 gündür atıyorum 20 -25 dakka uçup iniyo demekki hala tüyün etkisinde...bende bu nedenle gene bi 10 gün uçurmamaya kara verdim tamamen atlatsın daha sonra uçuracamm

selam arkadaşım sanırım bencede tüz mevsinindendir.kuşlar yeni tüy düzmeye başladıkları zaman halsiz olurlar karın ağrıları olur keyifleri olmaz bazı durumlarda ilaç yardımı bile yapmanız gerekebilir.sanırım kuşlarınızdaki performans bozukluğu bundan kaynaklanıyor..

Uçmak istemeyen kuşlarınızı asla uçmaları yönünde ısrarlı olup kovalamamak gerekir. Zaten kendilerini iyi hissettikleri anda kendiliğinden kalkıp uçmak isterler. Aksi halde başka yerlere konabilirler. :asla:

Geri