2,5 aylik yavruda sIk takla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba kardeslerim/Abilerim ,

Benim bir Lacivert veya diger ismiyle Karacakmakli var yavru daha 2 ay 2 haftalik.
Bunu ben 1 ay 3 hafta oldugunda ucurmaya baslamistim 5-6 gun gotledi sonra taklayi tum cevirmeye basladi.Tam 2 aylik iken taklayi bol bol atiyordu ve 1 hafta sonra taklayi soktuken sonra fiseklemeye basladi.Bundan 4 gun once yani 2 ay 1 haftalik oldugunda ilk defa fiseklemeye baslamisti , o gun baya fisekledi hani oyle 1 takla atarak degil en az 2 takla atarak 3-4-5 takla ile fisekledigini gordugumde dehsete kapildim ilk defa boyle bir durumla karsi karsiya kaldim.Ertesi gun tekrar ucurdum ve yine bol bol fiseklemeye basladi sinege kadar cikip 1 saat kolaylikla ucan bir kus haline geldi ve bol bol fisekliyordu , yaninda ucurdugum bir baska kus 1 saat sonra inerken bu ortaliktan kaybolup aradan saatler gectikten sonra geldi(tabi uctugunu zannnetmiyorum okadar zaman kendini biryerlere atmistir).Kus kendini karsi catiya atip ordan kalkmak istediginde bol bol takla atarak kalkti ve benim bahceme 1 kez fiskirarak 3-4 takla ile bol bol takla atarak bahceye inmisti.Tabi bu durum hernekadar takla atsada hernekadar fisek yapsada 2,5 aylik bir kus icin ve bir mudded ortaliktan kaybolan bir kus icin cok hos bir durum oldugunu soyleyemiyorum.
Dedim 1 gun dinlensin ucurmayim ve dun ucurmadim , bugun tekrar kaldirdim bir baska guvercinimle ve neolsun..
Bu kus digerinden ayrilip tek basina sinege cikti , 1 saat sonra diger kus indi bu hale ucuyor, ve budefa kaybolmadi ama cok aciliyor okadar uzaklara gidip geziyorki birkac saniyelik de olsa gozden kaybolup tekrar evin ustunde ucmaya basliyor..fisek manyagi olmus habire fisekliyor tee yukarilarda , affedersiniz osursa fisekleyecek hale geldi (:
1 saat 15 dakka civari uctuktan sonra asiri derecede takla atarak catiya kondu.

Simdi bu kusa ne yapmali ? kuyruk teleklerinimi cekmeliyim yoksa bir mudded yatirmalimiyim veya bu sekil ucurmaya devam mi etmeliyim ?
Siz nasil degerlendiyorsunuz bu konuyu ?

Tesekkurler , ALLAHA emanet olun.

bende zaman zaman yavru alışımda dediğin tarzda kuşlar çıkıyor. geçen sene bende bir ilkle karşılaştım kuş 2. uçuşunda taklayı söktü(daha ebeveynlerinden yem yiyen öten kuş) ve ertesi günde pert oldu yani sert takladan kalkamaz hale geldi. kardeşiyse senin yavru gibi çok erken fişeği söktü ve inanılmaz açılmaya oynamaya başladı ve sonra da kayboldu. bu tür kuşlar deneyimsiz bir şekilde yükseldikleri için alıcı kuşlar karşısında hiçbir şansı yok ve çok kuş uçuranların kuşlarınada katılabilir. benim kişisel görüşüm bu kuşu uçurmamandır. yavru almak için tut ya da 7-8 aylık olana kadar bekle öle uçur.

Arkadaşım Bu gayet normal bişey mardin kuşlrında seferli olanlar çok uçarlar aşırı diye bişey yok Yani dediklerinin hepsini Bende bir çift portakal'ımda Yaşadım geçende 6 saat uçtular bi yerede atmıyorlar bu sabahta saat 08:00 da attım saat 12 hala havadalar ne kadar Çok uçarsa o kadar iyidir Kuşun performansı git gide artıyor demektir kuyruklarını falan da Sakın Çekme derim Sana bozarsın kuşu mümkünse tek at daha Çabuk indirmek istiyorsan Ben bi süre çift atıyorum daha çok uçuyorlar nefesleri iyice açılsın tek atıcam o zaman daha Çok gelip füşek alıyorlar.

Bu kuş iyi bir oyunkuşu olma yolunda gözüküyor ;, yatırmadan uçurun, ileride hava oyunu nu azaltıp alçalacak daha sonra dam üstüne yani normal fişeklemeye başlayacak ,
Oyun kuşları genelde böyle sökülür zaten , bol taklasını da çatı seferlerine başlayıp uçum süresini artırınca bir miktar azaltacak bu aşamada önemli olan düzenli uçması ve havada iken takibi, belki oyunuNU birazdaha artırıp bir kaç hafta sağa solada düşe bilir, bu süreçte kuşu kaybetmemek önemli ..sakın kaçırmyın ve kanadınıda yolmayın bence .. selamlarŞEREF

Degerli abilerim kardeslerim , biriniz ucurma birkac ay sonra ucur diyor biriniz normaldir biriniz oyun yonunden iyi yolda diyorsunuz bunun neticesinde bende kusu bu haliyle ucurmaya devam ettirecegim.Insallah Seref bey hakli cikar bakalim kusun sonu nereye varacak.
Bugun tekrar ucurdum ve 1 saat 40 dakika uctu , gozden kaybolmadi ama yaklasik 1 saati sinekte gecti.Sonra diger uctugu kusla birlikte biraz alcaldilar oyle 40 dakka felan ucup indiler.Tabi hala cok takla atip bol bol deli gibi fisekliyor.
Kusu daha cok genc oldugundan ve biraz zayif oldugundan bu ucustan sonra bahcede biraz yem yiyip kabardi baya yorulmus.yarin dinlendirmeyi dusunuyorum 1 gun dinlensin sonra ucurmaya devam edecegim , hayirlisi insallah hayirli bir kus olur.

Selamlar kardeşim; bu oyun kuşu konusu inanın yaşanılarak öğrenilecek bir konudur, hiç birimiz burada size kesin bu yolu uygularsan kuşun iyi olur, yada kötü olur diyemeyiz. Bu konuda kesin konuşamayız , çünki kuşların soy hikayelerine göre oyun açma şekilleride farklılaşabilir, ancak genel olarak kuş oyun söktükten sonra tam sefere düşene dek düzenli uçurulur ,
Yani bu düzen bazen günde bir olur bazen iki günde bir bazen günde iki bazen haftada bir buna siz karar ereceksiniz.
Aile sinin hikayesi olan geçmişi bilinen kuşlarda bile bazen sıra dışı hareketler sergileyen oyun sökme sürecinde değşik hareket yapan kuşlar mutlaka olur, ben kendim dahi bazen yanılgıya düşebiliyorum bu süreçte .. Yani garanti bir yol sana sunma şansımınz zayıf ..
Ancak anlattıklarınıza bakarak kuşunuz hakkında ümit vaar olmalısınız ..
Potansiyeli olan kuşların yaptığı oyun açma şekillerindendir kuşun taklayı söküp sineğe çıkması, ve bol takla ile fışkırması..
Sinekte ciğerini açacak kendini kuvvetlendirecek zamanla aklı başına gelecek ve alçalacak daha sonra sefer yapmaya başlayacak sonra seferlerini oturtacak bir tarz oluşturacak kendine...
Bu kuştan beklentimiz bu ..
Bazende hava oyunun dan baş yapmaya geçemeyen kuşlarda olur, veya tüm bu hırslı oyun sökme süreci sonunda artık herşey tamam oldu dediğinizde yavruya kusup oyun boşaltanda olur ,veya boş inende bunu zaman gösterecek uçurma yönteminide siz değerlendireceksiniz kuşun sıhatine , rüzgarın ve yağışın durumuna sıcaklığa , daha pek çok şeyede dikkat ederek, kıvamı kuşa siz vereceksiniz ..
Bizat yanınızda olmadan buradan size aktabileceğimiz şeyler sınırlı yaşayarak tecrübe edeceksiniz çoğu şeyide oyun kuşunda usül ve yönten çok farklılık gösterebilir pek çok kıstas vardır bizlerin bir kuşu tam kıvama sokmada kullandığımız her şartta değişir bunlar sadece yüzeysel anlık bigi aktarımı sağlaya biliriz size oda sizin anlattıklarınıza bakarak bir nebze bişey olur sadece şansınız bol olsun diyelim süreci paylaşmaya devam ederseniz biz yine acizane fikirlerinizi paylaşırızsizinle.
Umalım sonu iyi olsun bizde buradan mutluluk duyalım sizin adınıza . AYRICA birde resim koyun görelim şu mübareği meraklansdım doğrusu.. bolşanslar ..selamlarŞEREF.

ALLAH razi olsun Seref abi , ellerin dert gormesin cok guzel her satiri keyif verici olan yazinizi takdirle karsiliyorum.
Ilginiz icin tesekkur ederim.
Aslinda oyun kuslari hakkinda azda olsu bilgiliyim , ama bu olayla ilk defa karsilastigim icin beni tereddute dusurdu ve o yuzden sizin degerli nacizane fikirlerinizden faydalanmak istedim.
Bundan 8 ay onceye yakin basladim guvercin beslemeye ve eskiden yani bundan 7-8 once de beslemisligim vardir.Oyun yapan bircok kus elimden gecti , ama boylesi ile ilk defa karsilastigim icin bana ilginc geldi bu durum.
Neyse zaman gosterecek artik kusun ne yapacagini , ben ucurmaya devam edecegim Insallah umdugum gibi olur.
Kusun yarin birkac fotosunu cekip buraya koyacagim simdilik elimde fotosu yok.

Ilginiz icin tekrar tesekkur ederim ,
Saygilarimi sunar ALLAHA emanet olun.

Kusun fotusu :
59291510.jpg

güzel kuşmuş inşallah başına bişey gelmez ve ömrü uzun olur. boncukları da süper :) farklı açıklamalardan rahatsız olmuşsun ve kafan karışmış anlaşılan ama yorumları dikkatli okursan bu farklılık kuşun iyi bir kuş olmasından kaynaklanıyor. ben böyle kaliteli yavrularımın çoğunu bu sene maalesef o kadar emeğime karşılık atmacaların menüsüne sundum. seninde başına böyle birşey gelmesinden duyduğum endişeyle o yorumu yaptım diğer arkadaşlar da uçur demiş... kader kısmek ne olacağını anca Allah bilir. kaderi iyi olur inşallah.

ugurk81' Alıntı:
güzel kuşmuş inşallah başına bişey gelmez ve ömrü uzun olur. boncukları da süper :) farklı açıklamalardan rahatsız olmuşsun ve kafan karışmış anlaşılan ama yorumları dikkatli okursan bu farklılık kuşun iyi bir kuş olmasından kaynaklanıyor. ben böyle kaliteli yavrularımın çoğunu bu sene maalesef o kadar emeğime karşılık atmacaların menüsüne sundum. seninde başına böyle birşey gelmesinden duyduğum endişeyle o yorumu yaptım diğer arkadaşlar da uçur demiş... kader kısmek ne olacağını anca Allah bilir. kaderi iyi olur inşallah.

ALLAH razi olsun hocam , ben sadece teredutte kaldim biriniz ucurmayin biriniz ucurun dediginiz icin yoksa iyi niyetinizden suphem yok ayrica belirtmek isterimki rahatsiz edici bir durum olmadi , ne diye rahatsiz olayimki ?Neticesinde herkesin fikirleri ayni yonde olmamasi cok dogaldir , siz degerli bilgilerinizi benimle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.Benim haddime degil sizin fikirlerinize karsi cikmak veya tartismak , nitekim herkes ayri tecrubesini paylastigindan teredutte dusup bu kusu yinede ucurmakta karar kildim.Herseyin hayirlisi..ALLAHA emanet olun , hersey gonlunuzce olur Insallah.

Bugun az kalsin atmacaya yem oluyordu son anda kurtardi kendini , bu hafta ikinci saldiri oldu Insallah atmacaya yem olmaz.Kusun ucusuna gelirsek ilerleme var , artik dusme kendini baskalarin bahcelerine atma derdi yok bu konuda kendini biraz daha gelistirdi ve hatta evin etrafinda fiseklemeye basladi , bundan gunler once tee yukseklerde orada burada fisklerdi ama simdi sanki gun gectikce dahada bahceye yaklasiyor fiseklerken.Insallah ilerleyen gunlerde Atmacaya yem olmaz tek korkum bu.
ALLAHA emanet olun.

kardes kusu tek ucur,eger zaten kendi basina ayrilip ucuyosa tek ucurma zamani gelmistir. sakin yatirma uctukca hem alcalacak hemde oyunu oturacak.ama sana sunu soliyim ilerde oyunu cok iyi olmayabilir,bu donemde kuslar bole olur,cunku yeni yeni ogreniyo.bir kusun tam oyunu 2 sene sonra belli olur yavrular alcan bi kac sefer ondan sonra akla kara belli olur.

kuşuna çok 3-5 TANE yem wer uçurmadan önce ve qerçekten aç olsun uçurmaya başla yükselmesine izin wermeden diqer kuşları onun qörebilceği şekilde yemle eninde sonunda inmeye çalışacaktır ve ne olursa olsun belli saatte ve tek uçur yawruya kusana kadar tam usta olmaz(erkek için konuşuyorum)yumurtanın 10. qununden sonra (dişi için) kuşun son durumunu yawrudan sonra bilmek isterim..!

S A MEHMET KARDEŞİM OYUN KUŞU O ŞEKİL BAŞLAR YUKARILARDA UÇUP İYİCE NEFESLENMESİ LAZIM TAM OYUNA BAŞLAMADIGI İÇİN BİR KAÇ KUŞLA UÇUR İYİCE NEFESLENSİN ZATEN NEFESLENDİGİ VE TAM OYUNA BAŞLAYACAGI ZAMAN KENDİNİ AŞAGIYA İNDİRİR HEDEFE OYUNA BAŞLAR KANADINI KUYRUGUNU ÇEKME UÇURMAKTAN DA KORKMA TAM NEFESLENMEDEN TEKE DÜŞÜRME İYİCE NEFESLENSİN ÜYLE TEKE DÜŞÜR TEKE DÜŞÜRÜNCE ALTINA BİR KAÇ TANE KUŞ ÇIKAR KUŞ KUŞUN ÜZERİNE GELİR HATTA OYUNA GELİRKEN KALKMAYAN KUŞLARDAN PIRILTI GÖSTER KUŞUN HEDEF YERİ YAPMASINI SAGLAMAYA ÇALIŞ OYUN KUŞU KAYBETME RİSKİ HER ZAMAN VARDIR HER ŞEYİ GÖZE ALMALISIN KUŞUN ÖNÜ HAREKETLERİ SENİ YANILTABİLİR KUŞUN SONUNU GÖRMEK ÖNEMLİDİR ONUN İÇİNDE UÇURMAN GÖZLEMLEMEN GEREK GÜLE GÜLE UÇUR
SAYGILAR

Geri