2 adet sorum olacaktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozanx01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozanx01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ozan karaca
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
İyi aksamlar 5 adet posta aldım 2 dişi 2 erkek kanatları 2 gundur bantlı ufak ufak damda geziyolar ama kümse sokması zor oluyor kapı onunde yemleyip zar zor sokuyorum kac gunde normale biner sizce ?
2.Sorum dişilerden biri 3 erkekle çifleşiyor sıkıntı dogururmu ?
NOT:2 adet dolabım var dişinin en cok çifleştiği erkekle beraber 1 dolaba diğer 3 ünü bir dolabana attım

Yerlerini benimseyince normale dönerler,ikinci soruna gelirsek dişi önüne gelenle çiftleşiyorsa kızmadır yani yeni yeni eş tutmaya başlıyordur o yüzden önüne gelenle çiftleşir, tavsiyem hangi erkekle eş tutmasını istiyorsan birkaç gün ayrı bir yerde tut birbirlerine alışsınlar, öyle bir imkanın yoksa akışına bırak dişi gönlüne hoş gelen erkeği seçecektir :haha:

Bende öyle yapmayı düşünüyordum mahmut abi teşekürler

Canım kardeşim kuşlar kart ise yolcudur abbas bağlasan durmaz tabirini kullanırım yavru kızmaları kalabilir oda şansına bağlı hiç zorlama (posta kuşu yeni yeme düşmüş gök yüzü görmemiş) olması lazım bence eş durumuna gelince mavi ,beyaz,keşpir veya daha başka da olabilir hoşuna gidenleri eş yapmanı tavsiye ederim.

Kuşçuluğa kart kuşla , hele de kart posta ile başlamak bence işleri zorlaştırmak demek. Keşke yavrularla başlasaydınız alıştırması çok daha kolay olurdu.

Hala da yavru alarak onları alıştırıp uçurmaya başlayabilirsiniz , postalardan gelecek yavruları da uçanlara eklersiniz , sürünüz artar gider.

Ben ilk başladığımda 8 adet yavru almıştım ucuz yollu , 5 tanesini hastalık , kedi vs gibi çeşitli sebeplerden kaybettim , 3 tanesi hayatta kaldı ve alıştı , onların üzerine kademeli olarak kuş ekledim , hem alıştırmada hemde uçurmada fazla sıkıntı yaşamadım.

Ben sana posta ırkındından bildiğim kadarıyla bir bilgi veriyim eş falan önemli değil gökyüzü gören postayı 1 sene uçurma ilk havaya attığında gider posta ırkına merakın varsa yavru almanı tavsiye ederim yani aldığın kuşları yetişkin ise damızlık yap bence :slm:

valla bizim burda cemil diye bi abi 20-30tane posası var hepsini yetişkin aldı kanatlarını cekti kaçırdıgıda en fazla 4 -5 tane kaçırdım diyo valla nası oluyo bende anlamıyom hatta yavru felan alıyom diyo kuşlar güzelde uçuyolar biyere gitmiyolar.

kardes kızgın dişi demekkı mardindede görülmüştü o söyledıklerıne göre 5 günde 1 yumurta atıyoms ondan bundan :) eğer kumesın dolapsa kat katsa salma yani her kata bi çift 1 suluk koy

kardesm bnmde sana bi sorm olucak konuyu nasıl açıyosunuz bnmde bi kaç sorum var ama konu açamıyorm bi tarif edermısın :)

Oğuzhan bey soru cevaptan üst sol taraftan yeni baslıga tıklayarak konu acabilirsiniz

GökMavi' Alıntı:
valla bizim burda cemil diye bi abi 20-30tane posası var hepsini yetişkin aldı kanatlarını cekti kaçırdıgıda en fazla 4 -5 tane kaçırdım diyo valla nası oluyo bende anlamıyom hatta yavru felan alıyom diyo kuşlar güzelde uçuyolar biyere gitmiyolar.
o adamın postaları damarlı değil demekki kardeşim ben kendi arkadaşımdan hiç uçmamış yavru aldım kuş sadece telden dışarı bakmış çatısını etrafı görmüş kuşu uçan kuşlarımın yanına saldım kümese alıştırdım fakat kuş uçmaya başladığında sadece bana 2 günde bir yem yemeye geldi kümese sok tum kanadını bantladım ne yaptıysam her saldığımda 2 gün yok en sonunda kuş 3 ay sonra arkadaşıma geri gitti aramızdaki mesafe en az 15 km ben bile şaşırdım bu işe

Benim birader besliyo posta .Benim bildiğim posta 2 damda ucmaz ucarsa zaten posta değildir(çünkü posta yuvasını bulma hırsıyla ucar).kardeşimin yaptıgı bi taktik var ucurmak yerine kanatlarını kırpıp hep damızlıkda tutuyor.Posta ucuran arkadaslardan dinliyorum istanbuldan sarı posta getiriyor orda ucmus,burda ucuruyo KKTC den ta ıstanbula gıdiyo hıc yoksa 6-7 cıft yavrusunu almıs.Posta durmaz bence damızlık nıyetıne besle Eke kussa kanat vurmamıs kuş ısede senın damını ıyı bılen kuslarla kısa aralıklarla ucurup yerıne ındırmenı tavsıye ederim. Saygılar Kolay Gelsin. :tamam:

bugun çift olanların erkeklerinin kanadını actım ne yaparsam ucuramadım direk kümese geliyolar

ozanx01' Alıntı:
bugun çift olanların erkeklerinin kanadını actım ne yaparsam ucuramadım direk kümese geliyolar

Hadi hayırlısı şanşlısın ucmamıs kuşla işin daha kolay.Birde dişiye taritli olabilir seni yanıltmasın... (: (: (:

Geri