2 aydır düzelmeyen kabarık kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar bende bir tane beyaz var.
kuşu ilk önce bulunduğum muhitteki bir kuşcuda gördüm. kuş baya toplu sağlıklı ve yay gibi oyunlu bir basık erkek beyaz bir kuştu. aradan 15 gün filan geçti kuşu tekrar gördüğümde kuş kendini salmış uçmakta bile zorlanan kabarıp bir köşede duran bir kuş olmuş. kuşu ölürse bende ölsün diye ordan aldım. kuşun her tarafı dışkı içindeydi onları temizledim. kırılan ve bozulan kanat kuyruklarını çektim. kuşu ayrı bir yuvada tutarak 5 gün BAYTRİL % 2.5 antibiyotik verdim. 5 gün süreyle de Brovit B12 1ml deri altına vurdum. yaklaşık 4-5 gün sonra kuş baya canlanmıştı. kendi salmama koydum. Sonra kuş tüğe girip çıktı. Bendeki bir beyazla eş aldı ve yumurtladılar. yumurtaların biri çıkmadı diğer yavruda tüylenmeden öldü. sonra bu kuşa bir haller oldu. eşini bıraktı. uçmaktan aciz bir hale geldi. kuş çok güzel yem yiyor su içiyor. kuşun arka tüylerinde arada dışkı görüyorum ama çok az. genel bir ishal veya aksırma tıksırma yok. yukarıdaki anlattığım kürü tekrar yaptım. farklı antibiyotiklerde denedim ama kuş hala kabarık duruyor. İç parazit olabilirmi kuşta ? nilverm diye bir ilaç var elimde nekadar etkili olur.

Böyle kabarık durmasındanın altında bir çok sebep yatabilir.Bunlardan biriside sizin bahsettiğiniz barsak kurdudur."Nilverm var ne kadar etkili olur?" demişsiniz.Aynı durumda bir iki tane yavru kızmam vardı.Dediğiniz gibi çok iyi yem yiyip su içiyor fakat hiç bir şekilde kendini toparlayıp kilo alamıyordu.Nilverm kurt ilacı kullandım , kuşta kurt varmış gözle görülebiliyor rahatlıkla.Kurtlar çıktıktan sonra kendilerini toparladılar.Nilverm i kullanmanızı öneririm.
:tamam:

Kerim TÜRK' Alıntı:
Böyle kabarık durmasındanın altında bir çok sebep yatabilir.Bunlardan biriside sizin bahsettiğiniz barsak kurdudur."Nilverm var ne kadar etkili olur?" demişsiniz.Aynı durumda bir iki tane yavru kızmam vardı.Dediğiniz gibi çok iyi yem yiyip su içiyor fakat hiç bir şekilde kendini toparlayıp kilo alamıyordu.Nilverm kurt ilacı kullandım , kuşta kurt varmış gözle görülebiliyor rahatlıkla.Kurtlar çıktıktan sonra kendilerini toparladılar.Nilverm i kullanmanızı öneririm.
nerden temin edicem abi onu bendede aynı mesele var

Berkin2' Alıntı:
Kerim TÜRK' Alıntı:
nerden temin edicem abi onu bendede aynı mesele var

Diğer konumdada Genç Kuş Hastalığı(ADENOVIRUS YOUNG BIRD SICKNESS )'na benzetmişsiniz sizdeki hastalığı şimdide buradaki hastalığa benzetmişsiniz.Benim size önerim önce burada güzelce arama yaparak ve kuşunuzu güzelce gözlemleyerek , ishalse ishalin nasıl olduğunu varsa diğer hastalıklarını kesinleştirerek ilaç kullanmanızdır.

Fakat Nilverm kurt ilacı 3 aydan 3 aya düzenli kullanılması gereken bir ilaçtır.Nilverm'i veterinerden temin edip 3 aydan 3 aya düzenli kullanırsanız barsak kurtundan kurtulursunuz.

kardeş aynı şey başıma geldi tek yapıcan şey git eczaneye cipro antibiyotik al 500 mg he hapı 4 e böl günlük bitane yuttur direk suyuna falan katma sadece 3 gün kullan kuşun canavar olucaktır :)

Benim size önerim önce burada güzelce arama yaparak ve kuşunuzu güzelce gözlemleyerek , ishalse ishalin nasıl olduğunu varsa diğer hastalıklarını kesinleştirerek ilaç kullanmanızdır.

Fakat Nilverm kurt ilacı 3 aydan 3 aya düzenli kullanılması gereken bir ilaçtır.Nilverm'i veterinerden temin edip 3 aydan 3 aya düzenli kullanırsanız barsak kurtundan kurtulursunuz.

Zaten sorunumun asıl nedeni kuşta herhangi bir ishal yok, herhangi bir hırıltı filanda yok yem yemesi normal su içmesi normal kilosu normal. Acaba tüyemi giremedi diye geçen hafta kanat altlarından boynundan tüyler yoldum ama fayda etmedi. bugün nilverm verdim bakalım yarın durum ne olacak. birde nilvermi veterinerden aldım bana kullanma talimatı olarak mesela pazartesi kullan sonra haftaya pazartesi tekrar kullan yılda 1 veya ilkbaharda ve sonbaharda 2 kez kullan dedi. sizde 3 ayda bir diyorsunuz.

Aynı sorun bende de var ve gurup halinde uçan kuşların tam tersi istikametinde uçuyor. Diğer kuşlar tam güzel uçuyor derken 2 kanat yapıp hepsini yanına çekiyor.

melihodaman' Alıntı:
Benim size önerim önce burada güzelce arama yaparak ve kuşunuzu güzelce gözlemleyerek , ishalse ishalin nasıl olduğunu varsa diğer hastalıklarını kesinleştirerek ilaç kullanmanızdır.

Zaten sorunumun asıl nedeni kuşta herhangi bir ishal yok, herhangi bir hırıltı filanda yok yem yemesi normal su içmesi normal kilosu normal. Acaba tüyemi giremedi diye geçen hafta kanat altlarından boynundan tüyler yoldum ama fayda etmedi. bugün nilverm verdim bakalım yarın durum ne olacak. birde nilvermi veterinerden aldım bana kullanma talimatı olarak mesela pazartesi kullan sonra haftaya pazartesi tekrar kullan yılda 1 veya ilkbaharda ve sonbaharda 2 kez kullan dedi. sizde 3 ayda bir diyorsunuz.

Bende veterinerin bana tavsiye ettiği , kullandığım ve bir zararını görmediğim şeklini söyledim.Siz hangisini kullanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.Ama dikkat edin Nilverm'in zehirleyici etkisi vardır dozu kaçırmayın.

Teşekkür ederim kerim bey. tavsiyenize uyup bende 3 aydan 3 aya düzenli kullanacağım.

nilverm,miltiverm ,levamix levamin etkenli ilaçlarlardır.Vermeden önce akşamdan suyu önlerinden çekin sabah olsun hayvan kana kana içsin ve 1 günden az önlerinde kalsın .2-3 gün üst üste vermeyin.Fazlası kuşu öldürür. Kuşa ilacı verdikten sonra en az 1 hafta vitamin takvisiyesi yapın.Çünkü bu ilaç bagırsaktaki yararlı enzimlerle beraber zararlı enzimleride temizliyor.Hayvanın kendini toparlaması için vitamin takviyesi şart....

Geri