2 gunde 4 kus kaybettım:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 555298
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

555298

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ercan ukus
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaslar kuslar bırden keyıfsızlesıyor..genelde yavru agırlıklı..keyıfsızlestıkten bır gun sonrada öluyor.burunda ve agzında sorun yok..gıgık fılanda degıl..ıc parazıt olabılırmı veya bıt kene ölum yaparmı..son zamanlarda fazlaca yenı kus gırdı kumese..vıtamın fılan versem ıse yarar mı? :banane

bırde tuy atamıyolar sanırı ben yoldum tuylerını ama fayda etmıyor sanırım...

Kümese yeni kuş sokmanızdan dolayı birçok hastalık olabilir.Ama hemen kuşların ölümüne yol açan mikrop veba hastalığı.Kuş yem yiyiyo su içiyo sonra bir günde ölüyo.Hastalık hakkınnda gerekli bilgiler site içinde var.

Arkadaşım iç parazit hastalığı olabilir bence ama kuşlar tüğe giremiyorda olabilir tüğe giremiyen kuşlara bolca küçük siyah çekirdek ayrıca yedir mineral takviyesi de Yapmayı unutma mineral taşları her yerde satılıyor 1,5 lira

KÜMESE HER YENİ GİREN KUŞ BİR RİSKTİR. İLK ÖNCE KARANTİNADA TUTMAKTA YARAR VAR, YADA DEZEN İLE AYAKLARINI, GAGASINI VE KUYRUK ALTINI ISLATMAK GEREK Kİ TAŞIYICI HASTALIK YAYMASIN, BİRDE TÜĞE GİREN KUŞUN NİYE TÜĞLERİNİ YOLARSIN KARDEŞ, KUŞ ZATEN SIKINTI İÇİNDE DAHA ÇOK SIKINTIYA SOKUYORSUN, KOY ÖNELRİNE SUYU BOLCA HER GÜN BANYO YAPTIR, KÜMESİ TEMİZLE, HAVALANMASINI İYİ YAP, BİRDE HER GÜN GÜNEŞLENSİNLER . BU DURUMDAKİ KUŞLARI SIKIŞTIRMAMAK GEREK, KENDİ HALİNE BIRAK, KARIŞIK YEM VER,SULARINI HER GÜN DEĞİŞTİR.

DİKKAT ; genç ve yavrular hastalanıp ölüyor. E- COLİ ( genç kuş hastalığı) arama motorundan e-coli bknz. FAYDASI OLACAKSA, BEN eczaneden beşeri olan ilacı kullanıyorum . ercefuryl kapsül 2 lira benim bütçem bunu almaya müsait . Muhadil, bir bakteri ayıklayıcıdır. litreye 2 kapsül. NOT; 3 gün sularına eritilir. 15 gün sonra tekrar 3 gün içirilir. 3 ay sonra tekrarlanır. e-coli den kurtulmanız hijyenede bağlıdır.

Geri