2 GÜNDE 5 KAYIP !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pasovski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

pasovski

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emir Paşov
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
dün birtane beyaz sayam, demin ise tam 4 tane kuşum kaçtı ! dünkü kuşun nereye gittiğini göremedim fakat bugünkü kuşlarım çok yükseldi. daha sonra zaten 10 uçanım var 6 sı indi 4ü dahada yükseldi . ırkları azman ve bango ama bir saya gibi kayboldular . daha sonra aşşada pırıltı versemde diğer kümesimi açsamda ne gelen olduuu ne giden . sanırım bırakıyorum gerçekten emeklerin karşılığı böyle olmamalı altllarındaki fındık kadar yavrularını biberonla besleyip onlarıda dağıtıcam . buraya kadarmış şu 1 haftadır nerdeyse 10 kuş kaçırdım hiç zorlamadığım halde . emeklerin karşılığını alamamak koyuyor insana.

nasıl kaçırıyorsun ben anlamıyorum yuvada yavrusu oldugu halde kaçması çok zor çokmu oynuyosun kuşlarla yerlerimi raha degil ?

hayır . kuşları saldım sabah . kümes kapısını açtım yükseldiler . daha snra aşşadan diğer kümesi açtım yem attım bazıları indi diğer 4 ü yükseldi gözden kayboldu . karınlarını hiç aç bırakmıyorum tok diye yükseliyolar sanırım

kuşları salarken hiç birzaman tok salmıcaksın çok yanlıs yapıyorsun kuşlar tokken alttan yemde atsan pırıltıda yapsan cok zor gelir acıkana kadar belkide gelmez ben cok yasadım bunu ve artık aç uçuruyorum böyle bir sorunum olmuyor yine beklemeye devam et yuvada yavrusu varsa gelme sansı yüksek acıkınca... KESİNLİKLE AÇ UÇUR YEMLE TERBİYE ETMENİ ÖNERİRİM.

Hemen ümidini kırma bende çok kuş kaçırdım emin ol. Daha geçen hafta 3 tane gitti. 6 ay uçurduğum kuş bile basıp gitti. ne yapalım kalan sağlar bizimdir :) yanlız kuşlar gittikçe kalan kuşlar daha sağlıklı oluyor :)

kuş kaçtı diye kuşculuğu barakanı ilk defa görüyorum bırak gitmek isteyene yol verceksin eğer kuşculuk kanına işlediyse istesende bırakamazsın

Ama kaçanlar bir değil 2 değil. Etrafım tutakçı kaynıyor en az 10 kümes. 2 dönek uçuyrum yalanım yok en az 500 tane azman göryrm havada . Hani sabırda biyere kadar son 2 ayda rahat 15 kuş kaçmıştr acemi uçuramıyorum.

o zaman o çevrendekilerin terbiyesizliği o zaman bi süre kuş uçurmayın bence kuşlar uçmak istesin heveslensin

madem sen kuş salınca herkes kuş uçuruyor o zaman sende posta besle helede tam alıştıkları zaman dağıtsınlar ortalığı :) şöyle 4-5 çift yap uçur gidip girsinler diğer kuşların arasına helede açık renk oldum mu kesin gelirken takarlar peşlerine iki üç kuş :)

yanlız bunlar çözüm deil kötülük bırakın onlarda kalsın siz de böle yaparsanız zaten biz kuşcular genel olarak toplumda hor görülen taraftayız siz böle yaparsanız insanların bu konular hakkındaki düşüncelerini deişdirelim

latif yıldız' Alıntı:
yanlız bunlar çözüm deil kötülük bırakın onlarda kalsın siz de böle yaparsanız zaten biz kuşcular genel olarak toplumda hor görülen taraftayız siz böle yaparsanız insanların bu konular hakkındaki düşüncelerini deişdirelim
Latif bey kuşçular toplumda hor görülen tarafta olduğunu siz nerden çıkarıyorsunuz.? Kaç tane kuş besleyip hırsızlıktan içerde. Kaçtane kuş besleyip dolandırıcık yapan sabıkalı var. Siz dağın tepesinde görsel basından uzak bir yerdemi yaşıyorsunuz? Lütfen akşamları TV başına geçinde haberleri izleyin, arada yazılı basına ait gazeteleri alın da güzelce okuyun. Türkiye yi, bu milleti soyup soğana çevirenlerin içinde kaç tane kuşbesliyen var görün. Şerefsizlerin ve dolandırıcıların içinde Müteahhitler, Kuyumcular,Pazarcılar, fırıncılar,Bankacılar,Bakkallar, Kasaplar, canlı hayvan besicileri, celepler, İş adamları, Vekiller, Subaylar, Bürokratlar, galericiler varmı yokmu görün. Ben sizin kuş besliyenlerin hor görüldüğüne kanısına hiç katılmıyorum.Bizim kuşlarımızı çalanların gerçek kuşçu olduklarına da inanmıyorum. Bizim kuşlarımız alınıp-satılabilen bir meta olduğu için hırsızlar tarafından çalınmaktalar. EEE zaten ülkemizde hırsızlara da verilen doğru dürüst bir ceza sistemi var. Bu ceza sistemi bu şekilde devam ettiği sürece bu hırsızlar daha da azıtarak işlerine devam edeceklerdir.

3 gün önce bende 6 kuş birden kaçırdım yerim olmadıgı için bahçeden kaldırıyorum. etrafımda 4 kuşcu daha varki havada yabani bir yabana dahi görseler kuşları kaldıran cinsten adamlar. 2 ayda nerden baksan 30-40 kuşdan fazla kaçırmışımdır. Yeni başlagınçta illa kaçan olur ama benimkide çok fazla. 2 ayda 1 tane kuş yakaladım onuda daha bahçeye kondurmadan sahibi kapımı çaldı geri verdim.

Bu iş aslında benim için sadece zevk meselesi. Kaçana zaten kafamı takmıyorum damarlı kuş olsalardı ilk kanatta gelip kalktıgı yere konarlardı. şuan 25-30 uçanım var ve çevremdeki her kuşcuyla filolarımız hava karışır zamanı geldimi benimkiler ayrılıp gelip yerine konarlar.Daha 20 taneden fazla kanatları bağlı garip kuşum var dçevremdekilerden fırsat buldukca onlar havada yokken 1-2 kuş katıp alıştırmaya çalışıyorum bugün 2 kaçağım var ama yaz ayı geldimi havada susuz kalan tüm kuşlar %90 benim bahçeme konacak.

Geçen yaz kuşum olmadıgı halde 3 tane yakaladım. O yüzden kafana takmayacan elbet bi gün yakalama sırası sanada gelecek.

yakalıyorum bende dün yakaladım bir küllü saya ama tutuşmak bir çözüm değil bana göre

Geri