2 günlük yavrular.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cursed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cursed

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cihat adaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
4 aydır bende olan 1 çift dumanlı kuşlarımın dişisi dün geri gelmedi, daha 2 günlük yavruları var ve çevreyi çok iyi bilen 4 aydır uçan kuşlarım neden gelmediği hakkında hala bir bilgim yok.

asıl sorum ; erkek kuş yeni çıkan yavrulara bakamadığını öğrendim, yavruların kursağına baktığımdada boştu ama erkek çok güzel bakıp üstlerinde yatıyoo ama kursakları boş bu yüzden ufak bir sirke şişesinin azına bez parçası bağlayarak ve uçunu delerek yumurta sarısı vermeye çalıştım ama daha çok küçük oldukları fazla yiyemediler sizce ne yapmalıyım daha tecrübeli abilerim kardeşlerim yardımcı olursanız sevinirim.

siteyi araştırdım ama aklımda hala soru işaretleri olduğu için tekrar bir konu açtım..(

kardeşim bana da bakmaz denildi ama baba takır takır baktı.hem de eş olmak isteyen sürekli onu rahatsız eden bir dişi varken.onunla o sürede eş olmadı kuşları büyüttü şimdi eş oldu.ama benimkiler 10 günlükken dişi kaybolmuştu.anladığım kadarıyla kesin bakar diye bişey yok.hele hele kesin bakmaz diyenlere aldırma sen.gözlemle iyice.büyük ihtimalle bakacaktır.ama eğer bakmazsa da zorla yedireceksin çaren yok.

Ekli dosyalar

• 31032011(004).webp
    31032011(004).webp
    211.8 KB · Görüntüleme: 1,704
öncelikle ilginiz için teşekkürler..

şuanki yavruların anne babasından 2 çift yavu aldım 12. günlerde tekrar yumurtladılar yani yavru 10 12 günlük olduğunda dişi yumurtlayıp yatarken sadece babaları bakıyodu, sağlıklı bir şekilde 2 çift yavru aldım o yüzden güveniyorum bakcağınada inanıyorum. az önce gözlemlediğimde kursakları dolu ve sağlıklılardı babalarıda devamlı yanlarında saten. umarım bu şekilde devam eder.

sizinde dişi kuşunuzu kaybettiğinizi ve erkek kuşunuzun baktığını biliyorum sanırım karlı bir gündü.. o yavrunuzda maşallah sağlıklı görünüyor kazasız belasız uçurursunuz inş..

cursed' Alıntı:
öncelikle ilginiz için teşekkürler..

şuanki yavruların anne babasından 2 çift yavu aldım 12. günlerde tekrar yumurtladılar yani yavru 10 12 günlük olduğunda dişi yumurtlayıp yatarken sadece babaları bakıyodu, sağlıklı bir şekilde 2 çift yavru aldım o yüzden güveniyorum bakcağınada inanıyorum. az önce gözlemlediğimde kursakları dolu ve sağlıklılardı babalarıda devamlı yanlarında saten. umarım bu şekilde devam eder.

sizinde dişi kuşunuzu kaybettiğinizi ve erkek kuşunuzun baktığını biliyorum sanırım karlı bir gündü.. o yavrunuzda maşallah sağlıklı görünüyor kazasız belasız uçurursunuz inş..
evet cihat aynen hatırladığın gibiydi.teşekkürler umarım senin erkek de benimki gibi yiğit çıkar da besler ikisini de :)

yanlış biliyorsunuz. dişi bakmaz yumurtadan çıkınca erkek bakar benimde başıma geldi yavrular 1 haftalıkken dişiyi atmaca kaptı. erkek yavrular yeme düşene kadar besledi.

Bana göre yavruya bakıp bakmama meselesi dişi-erkek ayrımından değil kuşun kendinde kaynaklanıyor. Tek başına yavruları büyüten dişide olabilir erkekte. Önemli olan kuşta yavruya bakma isteği olmalı, yavrucu olmalı. Sizin kaybolan kuşu büyük ihtimal şahin-atmaca kapmıştır. Yavrular şöyle 10-15 günlük olsaydı tek erkeğin bakma ihtimalide artadı ama maalesef çok küçükler. Yinede yavruları kurtarmak için elinizden geleni yapın.

dün gece baktığımda gayet sağlıklı gözüküyolardı. ama sabah gelip baktığımda ölmüşlerdi.. :( kursakları doluydu ve salmada tavan arasında sıcak bir ortam ama ölmüşler . .(

cursed' Alıntı:
dün gece baktığımda gayet sağlıklı gözüküyolardı. ama sabah gelip baktığımda ölmüşlerdi.. :( kursakları doluydu ve salmada tavan arasında sıcak bir ortam ama ölmüşler . .(
cihat üzme kendini dediğimiz gibi bakan da çıkıyor bakmayan da.kesin bakar veya bakmaz demek bu yüzden yanlış oluyor.

haklısın aslında alışmak gerek bu tür durumlara..( yavruların öldüğünü görüp onları folluktan almak kadar kötü bişey yok .. (

Bir hafta önce benimde başıma geldi 2 günlük yavruların anası kaçtı gitti baba tek başına baktı 2 3 gün yaşadı tek yavruydu zaten bi gece baktım iyi sabah bi baktım ölmüş kursağıda doluydu yani olabiliyor böyle şeyler :(

Geri