2 güvercine karşılık otomobilini verdi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adrenailin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

adrenailin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre sefa
Meslek
teknik asistan
İlgi Alanı
Kediler
6494.jpg

Bursa'da, Güvercin Sevenler Derneği'nin açılışında bir çift güvercinle 30 bin TL değerindeki otomobil takas edildi

Türkiye'de sayıları hayli fazla olan güvercin severler, bir kuşu lüks otomobilden daha pahalıya almakta tereddüt etmiyor. Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği'nin açılışında milyarlık güvercinler adeta kapışıldı. Güvercin meraklıları için düzenlenen mezatta kuş fiyatları 10-15 bin TL'lere ulaştı. Vatandaşlar tarafından merakla izlenen kuşlar yüksek fiyatlara alıcı buldu.

Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Halil Kabakçıoğlu ile kuş yetiştiricisi Beysan Taştan arasındaki pazarlık kıran kırana geçti. Dedesi şampiyon olan 'Koca Kobra' isimli Miski cinsi kuş ile 6 aylık dişisini almak isteyen Halil Kabakçıoğlu, kuşlara 20 bin TL fiyat verdi.

Ancak Beysan Taştan'ın kabul etmemesi üzerine pazarlık iyice kızıştı. 11 aylık erkek ile 6 aylık dişi kuşu dernek olarak alıp yarışmalara sokmak isteyen Kabakçıoğlu, son olarak 30 bin TL değerindeki otomobilini teklif etti.

2009 model aracı kabul eden Taştan, kuşlarını bırakarak otomobilin anahtarını teslim aldı.
Yetiştirdiği kuşlarda emeğinin olduğunu belirten Beysan Taştan, "Kuşlarım çok değerli. İyi kuşu yetiştirmek kolay olmuyor. Kuşu satan kaybediyor. Hayvanın aynısını yetiştirmek hiç de kolay değil. Star kuş 3 yılda bir, 5 yılda bir yetişir. Arabayı çekeceğiz evin önüne, belki hanım kullanır, belki ben kullanırım" dedi.

Dernek Başkanı Halil Kabakçıoğlu ise, "Bu derneği bütün Bursa halkına hizmet vermek için açtık. Güvercin sevenlere hizmet vermek için kurduk. Güvercin fiyatları değişiyor. 10 TL'ye de güvercin var, lüks otomobil fiyatına da" diye konuştu.

İHA

Alıntıdır

maşallah hayırlısı olsun tüyleri kadar ömrü olsun

Güler misin ağlar mısın? sorusunu sorulması gereken bir yer sanırım... Bir taraftan bir güvercin besleyicisi olarak 2 kuşun bu kadar para etmesi: yada diğer insanların gözünde de iyi bir değere sahip olması beni mutlu etti ama açıkçası 2 kuşa da bu kadar para verilmesi bir taraftan da insanı düşündürüyor.. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun...Allah herkesin gönlüne göre versin...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Hayırlı olsun ne diyelim =))

Selamlar,

Güvercinlerin böyle değerli olmasına profesyonel bir yaklaşımla baktığınızda, ileri dönük çabalarımızın bir yansıması olarak görebiliriz. İşin ticari boyutuna bakınca ise bu güvercinlere bir otomobil parası veren kişi yada kişiler güvercinlerini üreterek bu aldıkları paraya yavrularını satabilecekleri bir pazar bulabilecekler mi?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

her türlü bulur yani buna inanıyorum.. Tanıdıgım biri vardı mardin miskilerınden beslıyor senede yaklasık 3 ya da 4 yavru alıyor nedenı ise kusun cogalıp degerının dusmesı.. kusları 10 ile 20 milyar arası ama kazandıgı paza 100milyarın ustunde.. zaten özel bir kuş alındımı paralı insanlar onu bilirler iletişime gecerler..

Alan rağzı, satan rağzı ; Her ikisinede yarasın bereketli olsun hayırlı olsun , ....::))
Taklacı güvercin soyunun kostüm bölümüne giren güvercinler , özelllikle şebap tabir edilen kuşlar ,son yıllarda çok fazla popüler oldu , ve bu kuşları besleyen yetiştiren meraksalan maddi durumu dolgun bolcada insanvar ..
Bizler için , asronomik olan rakamları kolayca telafuz ediyorlar , helede son zamanlarda 1000 tl 1500 tl gibi rakamlara ağızları çok alıştı ...
Sıksık duyar olduk bu rakamlara kuş alışverişini artık kaliteli kuş gerçektende kıymetli.. Zevkçisi olarak , bu iş benim aleyhime açıkçası , ama piyasa ortam lar bu yönde hızla ilerliyor ..
Profesyonelce bu işi takip eden bu işe emek veren ve para kazanmaya çabalayan , yani sektörleşen çok arkadaşımız var aramız da ..
Beyzan TAŞTAN beyi tanıyorum şahsen ,Trakyada tanınan bir şebep meraklısıdır bilmiyorum belki türkiye genelinde tanınıyorda olabilir .., Dostu ahbabı , seveni çoktur bulunduğu ortamlarda sözüne itibar edilir ..
Bende hastalıklar ve ilaç kullanımı konusunda tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum, kendisinden aldığım bilgilerdende istifade ettim açıkçası .
Bu kuşların gerçekten iyi kuşlar olduğuna bende inanıyorum . Ama mese sadece iyi kuşta bitmiyor bir yönü ile yetiştiricinin adı itibarı ve camiada doldurduğu yer çokçok daha önemli , her iyi kuş sahibinin kuşu bu fiyatları bulurmu bilemem ..
Bir ürün alırken markalı olmasına da dikkat ederiz helede kıymetli bir şey alcaksak , bize bir takım güvencer de vermelidir , işte bunların bir bileşeni bu durum .. Tekrar alana ,satana yarasın hayırlı uğurlu olsun ..
selamlar..ŞEREF

Tek kelimem var KESİNLİKLE GÜZEL Bİ ŞOV olmuş.... Herşey ortada ilk açılışı dernek BAŞKANIMIZ iyi bi şovla ve nete vererek ticaretinide kendinide güzel sergilemiş bize Hayrını görün başkanım ve satıcımız....

selamlar arkadaşlar o zaman buna ne deniyor reklam kokan hareketler bunlar bu söz kimindi.??? cem yılmaz işi neydi kelimeleriyle para kazanmak. ( anlayana-- anlamayan ne demek istedin demesin )

alanada satana da hayırlı olsun ne diyelim o kuşları alan adam o kuşların ölüceğini başına bişey geliceni hiç düşünmedi galiba:D

Gerçekten bu kadar para verenler olursa kuşa, "Allah akıl fikir versin" demek gerekir ama tengelinin dediği gibi sadece tanıtım reklamı olduğunu düşünüyorum.

şov amaçlı , reklam için yapılmış anlaşmalı bir alışveriş değilse diyecek bişey bulamıyorum!alan satan hayrını görsün

Başkana iyi giydirmişler :)

tengelli' Alıntı:
selamlar arkadaşlar o zaman buna ne deniyor reklam kokan hareketler bunlar bu söz kimindi.??? cem yılmaz işi neydi kelimeleriyle para kazanmak. ( anlayana-- anlamayan ne demek istedin demesin )
Bu şekilde hiç düşünmemiştim , ya çok temiz kalpliyim yada ? bilmiyorum :)) ...selamlarŞEREF

tengelli' Alıntı:
kuşçu 39' Alıntı:
alanada satanada rahzı olsun ne dielim ben kuşu festivalde ve sitelerde gördüm çook güzel ama oo kadar para???

http://turkiye-guvercin.forum-2007.com/ ... -t7496.htm

gördüğün kuş dedesi yAazılana göre..
Evet kobranın torunu yada yavrusu , ancak çokdaha iyi olcağını söylüyorlar .. selamlaRŞEREF

Araba ve Kuş Efsanesi her zaman ki gibi '' Çok güzel hareketler bunlar cubalaba lopp lopp loppp :)''

Dernek tüm camiamıza Hayırlı olsun.

Bu Araba Fiyatı Veya 10.000Tl 20.000Tl Gibi Değerler Eskiden Vardı Gunumuzde Yıne Var Hastası Olan Kişiler Parası Bol Olan Kişiler Bu Parayı Ödüyorlar Kuşu Besleyen Abimiz Elindeki En iyi Soyu Satmıştır Yaklaşık 5-10 Sende Böyle Bir Soy Almıştır Yani Bir Emek Meselesi Var Böyle Güzel Kuşlar Birden Yetişmiyor Arkadaşlar Alanda Satanda Memnun Kaldıysa Bize Laf Düşmez Hayırlı Olsun Ne Diyelim... İnsallah Alan Kişide Değerinibilir Kuşların Üreticisi Gibi Güzel Bakar.

15.000 veya 20,000 tlye kuş satıldığına tanık olmuştum, satılan kuşlar karakanat miski kuşlardı.Bu satılan kuşlar o paraları yapar, yapmaz bilemem, mardinden anlamıyorum, her cinsin bir seveni var, fakat tcari amaçlı düşünüldüğün zaman bu kuşların yavruları anne baba gibi verecekmi, sorgulamak gerekir.

size soruyorum kümesinizdeki gerçekten cok kaliteli damızlığı verirmisiniz. kuş 500,000 tl de yapalir. bu ayrı mevzuyu fazla konuşmamak lazım gördüğün köye kılavuz istersen yarı yola gelmeden donunuda calar.

gökay' Alıntı:
15.000 veya 20,000 tlye kuş satıldığına tanık olmuştum, satılan kuşlar karakanat miski kuşlardı.Bu satılan kuşlar o paraları yapar, yapmaz bilemem, mardinden anlamıyorum, her cinsin bir seveni var, fakat tcari amaçlı düşünüldüğün zaman bu kuşların yavruları anne baba gibi verecekmi, sorgulamak gerekir.

Anne Babası Gibi Vermeleri İçin Bakımının 1. Sınıf Olması Lazım Suyu Her Zaman Temiz Ve Vitamin Takviyelı Kalıtelı Yem Mısır Fiğ Mercimek Bezelye Vb. Sonra Kuşların Belli Başlı Aşı Zamanları Var Daha Sonra Bunların Yumurtasını Bakıcı Kalıtelı Bir Kuşun Yapması (İri Bir Kuşun) Daha Sonra Gelışme Çağlarında Tüy Bitimine Yakın Kuyrukların Ve Kanatlarının Uçlarından Makaslamak Vb Bir Sürü Şey Var Takibi Zor Olan Şeyler İnşallah Bu Arkadaşta Böyle Bir Sistem İzler Şebap Kuşlar İriliği İle Gundemde Paçaları Boyun yapışı Göz Rengi Vb Gibi Şeylerle Değerlendirlen Kuşlardır. (Masa Kuşudur yani)

Geri