2 haftayı gecik Çiftleşiyorlar icraat yok :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TheMetaor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

TheMetaor

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sadık Sarılar
Meslek
Grafiker
İlgi Alanı
2 haftayı gecti 1 cift güvercinim halen yumurtlamadı.Diger çiftlerimle aynı anda basladı eşleşmeye ama onlar yumurtadalar 2 3 haftadır bu dişide icraat yok.Hergün 3 4 defa binişiyolar.Erkek Yuvayı yaptı erkek yatıp dişiyi çagırıyor dişi yatmıyor.Hadi dicem bi belirti olsa dişide çatal ayrılması bel düşmeside yok.Sizce Kısırmı yoksa daha yatacakmı ara vermede yok hergün binişiyolar öpüşüyolar.Yuva hazır ama dişi yatmıyor.Mineralmi eksik yumurtayımı yapamıyor anlamadım ki.Görüşlerinizi alabilirmiyim malum bahar ayı en cok güvercin üretimini etkiliyor diğer konuları okudum ama bi yorum çıkaramadım.YardımLarınız için şimdiden sagolun varolun.

Bahsettigim Dişi bu
511rub.jpg

Erkegide bu.
e7xurl.jpg

Hayır Simdi dicem kısır yatsa yumurtlamasa kısır dicem ama kararsız kalıyom.

dinlenmeye çekilmiş olabilir kardeş kısırda olabilir bende de var şuan bahsettiğin durum ama bu aylarda sık sık oluyo böyle şeyler sen biraz daha bekle bakalım

Kardes Sanırım ii okumadın bugün dahi 3 defa biniştiler ara verme yok yaw.

Yanlış anlamayın arkadaşlar bir kuş dogurmazsa hemen kısır demeyin.Kuşların gerisi bilmek lazım hiç dogurdumu doğurmadımı hiç geçmişte yavru alındımı.Hatta yeni kız dişiyse belki 1 hafta değil 1 ay beklersin aynı şey başıma geldi.Kuş 2 ayda doğurdu.Tamam biz insanlar sabırsız oluyoruz bekleyemiyoruz ama zaman gelmeyince hayvan doğurmuyor.Söylediklerim yanlış anlaşılmasın sadece acizane fikrimi söyledim saygılar.

Kardes Daha ilk defa dogurcak sanırım.

S.a

Kardeşim kuşların çok güzel maşallah. O ikisi eş galiba, keşke renk uyumunuda yapsaydın. Gördüğüm kadarı ile kuşlar hakkında bilginde var. Kuş kısır olsun olmasın elinde tut, satmak çözüm değil. Ama ben o kuşun yumurtlayacağını düşünüyorum. Benimde bir kuşum halen yumurtlamadı. Çatalına bakma olayına bu güne kadar güveniyodum ama bu gün istisna oldu dün bir kuşum yumurtlayacak gibi yatıyodu folluğunda, baktım çatalına normal bu gün baktım yumurtlamış. Sana tavsiyem bekle baktın yumurtlamıyor, erkeğininde yavrusunu almak istiyon başka eşe vurursun.

ÖncelikLe YorumLarınız için çok sagolun.Şöle bi durum söz konusu yumurta olmayınca erkek rahat durmuyor diger yumurtası olan eşlere cok zarar veriyor rahat bırakmıyor beyazda cok güzel yer oyunu var 1 karıstan takla yawruları süper olucak.gecen sene agustostan beri bendeler.Ne diyim inşçyumurtlar kurban oldugum cenabı mevlam ol derse olur elimiz baglı.ayırmak olmaz eşleri.Ne zaman ölür o zmana cıkar benim kümesimden.

kardeş çatısına bak olmadı kısırdır elinden çıkar o dişiyi derhal

Koray arkadasım ciddmisin yani öle olabiliyo ben altına yumurta koydum sahte bakalım ne yapacak belki gömrür yumurtlar

Belki çocuk bakmaya kendilerini hazır hissetmiyorlardır doğum kontrol hapı falan kullanıyor olmasın :)

s.a bu işler sabır ister dahaönce yumurtlamadı diyosun genç kuşun ilk çiftleşmse bazen 3 4 ayı buluyor benimde başıma geldi o yüzden 3 haftada yumurtlamadı diye kuşa kısır muamelesi yapıpta kuşuda küstürmeyin bu işler sabır ister kısacası kuş genç se ilk yumurtasıysa geç yumurtlaya bilir saygılar sevgiler...

arkadaşım dişin büyük olasılık kısırdır o yüzden yumurta olmuyodur

Arkladaşlar öyle kısırn deyip kestirip atmayın.
Ben ne kuşlar gördüm 1-1,5 yıl sonra yavru vermeye başlayan.
Hem daha yavru kızgını imiş yani ilk yumurtayı 4 aylıkkende yapar 8 aylıkkende .
Bir çok sebebi olabilir.

s.a elinde bulunan dişi daha yenı kızma belkide daha ilk yumurtasını yumurtlucak her zaman genç kuşun yumurtlaması biraz fazla zaman alır büyük damızlık kuşlara göre,

saygılar,

UFUK NEŞE

Arkadaslar kusu aldıgımda ilkbahar yumurtasından cıkmıstı agustosta aldım 2008 de şimdi 2009 ilk bahar yani kocaman kız oyunluydu bide cok güzel oynuyordu beklettim baya düne kadar olmadı kusu sırf izlemek icin amca oglunla takas yaptım oda 3 bilemedin 4 ayın öncesinin yavrusu bi acık portal resmini ceker koyarım buraya şimdi onla vurcam.

Geri