2 Kuşla Zengin Olacak :((

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm saygıdeğer abilerim kardeşlerim.Kuşçuluğun sinir bozucu bi yanı başıma geldi aklıma geldikçe deli oluyorum..Birinden zamanında bir çift ala aldım 2 side güzel oyunlu ..Adam yakın diye kanatlarını çektik kuşların adama alırken sordum abi dedim mesafe uzak değil bu kuşlar dogma buyume sende , gelirse geri verirmisin yok abisi gelmez cart curt..İyi,,Aldık kuşları kanatları cektk yavrusunu alıcaz öle ucurucaz.Yumurtladılar ..5günlükken yumurtadayken rahatsız ettim maalesef kalktılar bidaha yatmadılar..Kuşların kanatları geldi yavaş yavaş kaldırdım 7 8 gün kaldırdım geri geldiler ...İyi dedik alışmışlar birgün erkeği bi saldım arkasına bile bakmadı..Ondan sonra hergün dişiyi ucuruyom oda kaçmıyodu..Bi gün oda martılardan korkusuna bastı gitti.Adama gittim abi kuş geldi mi ? yooo burlarda yok ..tamam dedik aradan 10 15 gün geçti ama ben adım gibi biliyorum kuşlar onda..Ordan geçerken rastgele gördüm kuşların 2 sinide ucuruyor.Ala oldukları için havada tanınması kolay kuşçu kuşunu zaten kanat çırpışından bile tanır Sevinçle gidiyoz adamın yanına ..Adam dediğim ben 17 yaşındayım onun ise benim yaşımda oğlu var düşünün..Abi gelmiş kuşlar ..-mırın kırın yapıyor..Onlar değil filan. abi onlar ban anlatma şimdi diyorum tamam onlar ama vermem kaçırmasaymışsın ..Abi masıl vermezsin para veripte aldım ayıp filan yok vermiyor iyi dedim al senin olsun hayrını gör dedim ama ne hayrı elbet ondanda çıkar o kuşlar..Babam yasında adam 2 kusun hesabını yapıyorsa ypcak bişe yok ..Geçen onun ortak beslediği arkadasına 1 çift bursalı satmıstım 2 side geri geldi adam istemeden götürdüm verdim kuşları onların yaptıgına bak..Kaç yaşına gelmiş utanmıyorsa ben mi utanıcam..

İşte buradan çıkarılacak sonuç; 1) Kuşa para verdin diye sahibi sen olmuyorsun. Onlar kime aitse onun yanına giderler. 2) Tanımadığın bilmediğin insanlarla iş yapmayacaksın. O seni küçük görmüştür ondan vermemiştir. Ben olsam ben de vermezdim ama paranı sana geri iade ederdim. Demekki kuşlar sana güvenemedi asıl sahibine gittileri. Ayrıca yumurtada olan bir anneyi rahatsız etmişsin. Yani çok hatalar yapmışsın. Yanında birinle git, abinle yada babanla paranı geri iste. Benim tavsiyem o kuşları bir daha alma, zorla güzellik olmaz, istemiyorlarmış işte.
Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun birader , yazık olmuş parana , Malesef ortamımız çok bozuk , Parası ile satın alınan birşey bu kuşta olsa, yani birşekilde ticaret yapılmış , ama hafif insanımız çok yazıkki .. Hangimizin başına gelmediki .. İmkan varsa tanıdıktan alışveriş yap diyeceğim, ama onunda garantisi yok ... Yada gidenin arkasını çok deşelememek lazın , böyle adamlarla uzun uzadıya münasebette bulunmaya değmez , anladığım kadarı ile büyük bir meblağ da değil verdiğin para .. Üzülme kafanada çok takma ..
Dediğin gibi aç karnını doyursun .. selamlarŞEREF

Sağolasın şeref abi Bayadır tanıdığım biri sonuçta komşu yani daha ne olsun.Ama eminim o kuşlardan çıkmasada bir türlü çıkar ondan ..

Enes sen 16 yaşındasın . benim ise 4 yıl önce 40 yaşımda iken başıma geldi. 70 tl o zaman bir erkek aldım. 8-9 ay geçti yavruları da var altında. halil amca (kuşu aıdığım kişi) kahvede oturuyoruz, kuş sohbeti yapıyoruz. Hadi git kuşu sal bakalım ,ne yapacak demez mi? ya sana ya da bana gelir deyince gidip kuşu saldım. kuş doğru halil amcaya.büyüğümüz ya saygıdan.30 dk sonra da kahveye geldi. kuşum geldi demez mi. 70 tl de kuş da gitti.VERMEDİ.65- 70 YAŞINDA bu herife mülakatçı halil derler.ÜÇ KAĞITÇI HALİL i daha yakıştırıyorum.nerdeyse unutuyordum birgün sonra da benim dişiyi istemez mi.YÜZSÜZe ...verdim. alışverişimi de kestim.

Hadi diyelim beni küçük gördüler vermediler ki bende bilirim aile fertlerimi araya sokupta en azından paramı geri almayı ama tatsızlık çıksın istemiyorum..Sana ne demeli ,,üstelik kendi demiş ya sana ya bana gelir diye bu lafın ardında insan ne arıyor ona gittimmi geri vericek ? ama böyle açgözlüler var işte takmıcam kafaya sende en iyisini yapmışsın ona yar kalmaz o..saygılarımla

Kuşu cok sevdiysen ucurmayacaksın, yavrularını ucur sabır etmek lazım, kuş için değmez ne başkasının kapısına git nede başkası kapına gelsin.Küpcülerle baş edemezsin :)

gökay' Alıntı:
Kuşu cok sevdiysen ucurmayacaksın, yavrularını ucur sabır etmek lazım, kuş için değmez ne başkasının kapısına git nede başkası kapına gelsin.Küpcülerle baş edemezsin :)

+

Öncelikle Selamlar
Öncelikle sizin oradaki insanların ne kadar insafız olduğuna ve bir kuş için bunları yaptıklarına hala inanasım gelmiyor şayet bende bizim mahallede besleyen adamdan kuş aldım kuş uçmuyor uçmuyor dediğimde kaldırmaya çalıştığın zaman hemen kendini dama atıyor birgün arkadaşları bu kuşun gittiği damları çıkardım ve kuşu saldım kuş konacak dam bulamayınca 2 tur attı ve hemen kuşu aldığım sahibine döndü sahibi hemen bir sokak arkada gittim adam istedim adam hiç birşey demeden verdi yani bu dünyada anlayışlı olanda var bencin olanda var o yüzden kendinize iyi bakın
Saygılarımla

Geri