icessberg
Gold Üye
- Ad Soyad
- Enes Gülhan
- Meslek
- öğrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
Selamunaleyküm saygıdeğer abilerim kardeşlerim.Kuşçuluğun sinir bozucu bi yanı başıma geldi aklıma geldikçe deli oluyorum..Birinden zamanında bir çift ala aldım 2 side güzel oyunlu ..Adam yakın diye kanatlarını çektik kuşların adama alırken sordum abi dedim mesafe uzak değil bu kuşlar dogma buyume sende , gelirse geri verirmisin yok abisi gelmez cart curt..İyi,,Aldık kuşları kanatları cektk yavrusunu alıcaz öle ucurucaz.Yumurtladılar ..5günlükken yumurtadayken rahatsız ettim maalesef kalktılar bidaha yatmadılar..Kuşların kanatları geldi yavaş yavaş kaldırdım 7 8 gün kaldırdım geri geldiler ...İyi dedik alışmışlar birgün erkeği bi saldım arkasına bile bakmadı..Ondan sonra hergün dişiyi ucuruyom oda kaçmıyodu..Bi gün oda martılardan korkusuna bastı gitti.Adama gittim abi kuş geldi mi ? yooo burlarda yok ..tamam dedik aradan 10 15 gün geçti ama ben adım gibi biliyorum kuşlar onda..Ordan geçerken rastgele gördüm kuşların 2 sinide ucuruyor.Ala oldukları için havada tanınması kolay kuşçu kuşunu zaten kanat çırpışından bile tanır Sevinçle gidiyoz adamın yanına ..Adam dediğim ben 17 yaşındayım onun ise benim yaşımda oğlu var düşünün..Abi gelmiş kuşlar ..-mırın kırın yapıyor..Onlar değil filan. abi onlar ban anlatma şimdi diyorum tamam onlar ama vermem kaçırmasaymışsın ..Abi masıl vermezsin para veripte aldım ayıp filan yok vermiyor iyi dedim al senin olsun hayrını gör dedim ama ne hayrı elbet ondanda çıkar o kuşlar..Babam yasında adam 2 kusun hesabını yapıyorsa ypcak bişe yok ..Geçen onun ortak beslediği arkadasına 1 çift bursalı satmıstım 2 side geri geldi adam istemeden götürdüm verdim kuşları onların yaptıgına bak..Kaç yaşına gelmiş utanmıyorsa ben mi utanıcam..