2 yeni güvercinim var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan feritenes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

feritenes

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bir arkadaşımdan 2 tane güvercin aldım arkadaşım birini salabilirsin dedi saldım evin içinde takla atıyo diğerini salma dedi o daha alışmamış şuan güvercin konusunda hiçbir bilgim yok apartmanda yaşıyorum balkonda büyük bir koli kutusunun içine koydum 20 30 tane delik açtım hava alsınlar diye ilk gün ekmek verdim yemeleri için yemediler ne yapmam lazım nasıl alıştırmam lazım nasl beslemem lazım nasıl bi kafes yapmam lazım en ufak bi bilgim yok bana yardımcı olabilirmisiniz?

Kardeşim oncelıkle kutunun içinde olucak iş değil Sıtede cok sayıda kumes var begendını yaparsın alısma konusuna gelınce kanatlarını bantla balkona koy 1 hafta sonra coz bırazda oyle kalsınalr ufaktan havalandırırsın ekmekte evrme bugday ver

kardeşim o alışmış olanı salsam kaçarmı acaba kaçar diye korkuyorum

Alışmış derken evin içinde takla atıyo demısın eger onu dıyosan oyle alısmaz kacırırsın dedıgımı yap

salma kaçar , balkonda 10 gun 15 gun kanadı bantlı olsun alısması zordur ılk acarken erkegın kanadıngı acarsın bı tane salma yap kendıne tahtadan kumes bugday ver limon kasası kullan folluk ıcın

Kardeşim benden sana bi tavsiye müsait bi yerde oturmuyosan site apartman ayarı biyerse etrafında çok ev olan bence hiç bulaşma sanada yazık kuşlarada kolide olcak iş değil hem bi süre sonra koku yapar fln bahaneleriyle papaz olursun komşularla ama yinede bu işi seven yerde yapar marazlı iştir ama sevene sıkıntı yok :p

Şimdi gelelim alışma işine öncelikle ufakta olsa tahtadan tugladan bişeyden bi kümes yağp kendine limon kasalarını yerleştir içine ve alışma mevzusuna gelince kuşların fotolarını ve yaşam yerlerini koyarsan daha iyi bence ama yinede ikisininde kanadını bantla makas vur falan derler sana o ayar işi iyi bilen yapar bilmeden hayvanı kırpmaya gerek yok bence balkonda taklacı beslediğin icin (balkon icin zor ırk düz uçumlularla başla bence) en az 2-3 hafta yerde tut yerlerine kümeslerine alışsınlar sonra erkeğin kanadını aç 2-3 gün elleme kendi halinde kalsın canı sıkılırsa kalkar zaten sonra erkeği uçur dişiyi yerde bırak kuşunu geri almak içinde dişisiyle pırıltı ver alıştırma aşamaları budur. :slm:

kardeşim iyi diyosunda bantlamak istemiyorum hayvanın kanadını zarar görmesinden korkuyorum sonuçta oda can taşıyo sırf benim zevkim için hayvanın canını yakmak istemiyorum başka bir yolu yokmu bunun teşekkürler yardımın için

Güvercinler açlış ıle terbıye olur bunu her seyıs bılır. Kedi köpek kadar insana yakın değiller. Bu yuzden kumeste yem bırakmayın gunde 1 sefa yemleyıp doyduylarında yemliği almalısınız. (eğer yavrunuz falan yoksa ) sonra kuslara duzenlı yemlenmeye alısacak . Kusları yerde yemleyın yemlıkde koymayın mumkunse. 1 avuc yemı alın yere çömelın elınızde az az dokun elınızden 30 cm uzaga kuslar ac oldukları ıcın gelıcekler. fazla hareket etmeyın elınızı hafıf asagı eyın avucunuzdan ufak ufak dussun yemler yere ama yıne bırkac tane bırkac tane atın yerden yesınler yıne az daha. sonra 4-5 gunden sonra kuslarınız elınızden yemeye alısacaktır.

Kardeşim istanbul avrupa yakası sarıyere arabanızıle gelırsenız size 2 çift kuş alacak guzel hazır ahşap bır yuva hedıye edıcem. Madem bu işe heves ettınız kuşara yazık olmasın duzgun beslendıler bare oyle kutuda olmaz o iş. Gıdın marketten buğday alın buğday atın yerler bide bı pet sısenın alt kısmının 6 cm kadar kesın ıcıne su koyun ışık goruyolarsa bulup ıceceklerdır olmadı kafasını elınızle bı sokuk cıkarın kaba. Buraya geldıgınızde bıde suluk ayarlarız sıze bılmenız gerekenlerıde anlatırım hatta kuşlarınızıda getırırsenız güvercınlerınız uzerınde detaylı bılgı vereyım. Evim bahcelı zaten benım kuşlarımıda görmüş olursunuz.

Sen bantlamak istemiyorum diyosun ama alıştırmanın 3 yolu var bant,kanat çekme,makas emin ol ki son 2 yöntem bantlamaktan daha riskli ve can acıtıcı.

O Zaman Hiç Kuş ßesleme Kardeşim Daha Kanadını santlamaktan Korkuyosan Oooo Çok İşin WAr Senin

Geri