2 YENİ YAVRU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wrongdoer_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gazi KABA
Meslek
BİLGİ İŞLEM
İlgi Alanı
Köpekler
ARKADAŞLAR HERKEZE MERHABA BANA BİR HAFTA ÖNCE ARKADAŞIMDAN YENİ YEME DÜŞMÜŞ 2 TANE BALIKESİR SAYASI HEDİYE GELDİ KUŞLAR İLK GELDİĞİNDE ÇOK NEŞELİYDİ HİÇ Bİ PROBLEM YOKTU ŞU 2 GÜNDEN BERİ KUŞLARDA Bİ HALSİZLİK VAR ÇOK YEM YEMİYORLAR Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYORLAR KUŞLAR ÇOK GÜZEL KUŞLARI KAYBETMEK İSTEMİYORUM YENİ YEME DÜŞMÜŞ KUŞLAR İÇİN Bİ TEDAVİ YÖNTEMİ VARMI ACABA DOĞAL YOLLARDAN YADA İLAÇ YARDIMIYLA Bİ ÇÖZÜM BULABİLİRMİYİZ BENDE 14 TANE KUŞ VAR DİĞER KUŞLARDA SÜREKLİ KAŞINIYOR KANATLARININ ALTINDA BİTLER VAR BUNUN TEDAVİ YÖNTEMİNİDE AÇIKLAR MISINIZ BİRDE KUŞLARIN DİRENCİNİ ARTTIRMAK İÇİN NELER YAPMALIYIM ŞİMDİDEN HERKEZE TŞKLER....

selam...
neo teramicin öneririm sana bi arkadasin tawsiyesi olarak duymustum we sonuc cok iyi.. bit icin ise suya kilorak (SAF KILORAK) koyabilirsin yikansinlar bitleri dökülürler.... saygilarimla

başka kuşların içindeyse ayır ayrı bir yere koy ve onların su içip içmediğinden emin olmak için kafalarını burun deliğine gelecek şekilde suya sok bir kaç kez eger içmezseler suda içiyorlar demektir içerlerse yanmışcasına bu demektir su içmedikleri için o haldeler yabancı kümes oldugundan ürküp korkarlar ve sitres yapabilirler kesinlikle önce onları o kümesten ayır derim.

kardeş sen o bitleri temizle benim kuşta ole halsizdi rasgele kanadına bakarken bit gordum temizledim şimdi iyi sen bitleri temizle

merhaba,neguvan toz iç ve dış parazit için birebir banyo suyuna kat hem cıbıcıbı yapsınlar hem bitlerden kurtulsunlar hemde keyifleri yerine gelir.yavrular yeni yuvalarında kenan beyinde dediği gibi strese girerler ayrı bir bölme yada yavruluk yaparsan canın sıkılmaz, yavrularda rahatlar:slm:

sabotic' Alıntı:
selam...
neo teramicin öneririm sana bi arkadasin tawsiyesi olarak duymustum we sonuc cok iyi.. bit icin ise suya kilorak (SAF KILORAK) koyabilirsin yikansinlar bitleri dökülürler.... saygilarimla
ilk defa SAF KILORAğın suya karıştırılıp kuşların onune koyuldugunu duydum bı yamuk olmaz demi abi ya kuşlar o suyu ıçmeye kalkarsa saf klorak bogazını yakmazmı abıya bu konuyu bıraz acarmısın bu konuda benı bıraz daha bılgılerdıre bılırmısın tşkllerrrr...

Evet benıkm de anlamadıgım şu.

Bu kuşlar banyo sularını aynı zamanda ıcebılıyorlar. Ee Neguavni klorak vs zarar vermıyor mu?

merhaba,ben 5 senedir neguvan kullanıyorum içmeleri iç parazite yıkanmaları dış parazite iyi geliyor ve hiç bir yan etkisi yok, belki keyifleri yerine gelebilir :haha: elimdeki neguvan bitince kenan beyin uyguladığı blotike geçiceğim 7 lt suya 1tatlı kaşığı katıcam ,iç parazitede levamin 10 aldım,klorak ı ilk defa duydum bende herkese saygılar selamlar :slm:

Yeni yeme düşmüş yavru zaten ürkek olur.bide kümes değiştirince hayvanlar korkmuş olabilirler.Bit pire için adı aklıma gelmiyor ama pembe bir pire tozu var onu kullanın dökerler.

merhaba abi kuşlarım yeni yeme düşmüş demişşin birde yuva değişince yavrular kendilerini tam doyuramamış olabilirler zaten son günlerde az yem yiyiyorlar demişşin bence her akşam kuşların kursaklarını kontrol et eğer yem yememişlerse sen takviye yap eğer açlıktan halsiz düşmüşlerse zaten iki üç gün içinde kendilerini toparlarlar.ha birde halsizlikleri bitten olabir bit ilacını kullan geçer denilmiş orasını bilemem büyüklerim daha iyi bilir.sana bit ilacı olarakta eczanelerde bolfo diye bir ilaç var toz paketi yanılmıyorsam 10 ytl onu kuşun gözü ve gagası hariç bit gördüğün her yere uygula.gerçi ihale ve pazarlarda bit için ilaçlar satlıyor ama isimlerini bilmediğim için söyleyemiyorum.son olarakta yaz geldiği için bence yuvanı kireçle mikroplara karşı etkisi oluyor diye duydum

ilk defa SAF KILORAğın suya karıştırılıp kuşların onune koyuldugunu duydum bı yamuk olmaz demi abi ya kuşlar o suyu ıçmeye kalkarsa saf klorak bogazını yakmazmı abıya bu konuyu bıraz acarmısın bu konuda benı bıraz daha bılgılerdıre bılırmısın tşkllerrrr...[/quote]

hic bi sorun olmaz ama bi legene bi kapaktan fazla koyma sakin.... icselerde sorun olmuyo cünkü bende kullaniyorum sürekli we kuslarim bitlerinden we parazitlerden kurtuluyo.. saygilarimla

slm yavrular için yavru hapı tavsiye ederim ben neguvan tozu camsil kutusuna koyup kanat altı ve diğer yerlerine püskurtüyorum bu onlara iyi geliyor ayrıca eğer at sineği falan varsa neguvan fayda etmiyor daha etkili olan blotic diye bir ilaç var onu kullanıyorum saygılar

blotic gayet iyi ama çatıda besliyorsanız bir de akşam saatleri ilaçladıysanız sabaha kadar ayaklarını yere vuruyorlar :) ben salmamın içine gelen tüm kumruları yakaladım sabah onlarıda ilaçladım yaklaşık 20 kadardı :) onlarda rahatlasın... normal zamanlarda nevugan toz ii sürekli kullanım için, temizlik...

arkadaşlar bende şu at sineklerinden muzdaribim bu at sineklerini ne yok eder acaba yardımcı olurmusunuz

Merhaba.
Forumdaki konuları iyi okursanız, bütün bu soruların
cevaplarını bulursunuz.
Blotic hem bit hemde at sineği için kesin çözüm.
Hemde 4 ay falan bir daha hayvana binmiyolar.
yanlız kuşların kafalarını suya sokmadan.
Birde keyifsiz kuşlara Monodoks tavsiye ederim.
Geniş etkili antibiyotiktir.
İstanbuldan Neco.

Geri