20 gün oldu yavrular hala çıkmadı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba;
benim kuş yumurtlayalı tam 20 gün oldu ama yavrular hala çıkmadı,kuş yumurtaların üstünde yatıyor hala,erkek kuş ile 5 gün çiftleştiler.erkek kaçtı dişi yumurtladı.yumurtadan da hiç kalkmadı umarım bir iki günde çıkar,çıkmazlarsa gerçekten üzülürüm.kuş'da allah nazardan saklısın çok güzel yavrular verdi daha önce,eğer çıkarsa bu yavrular da öle olur inşaallah ama ben şimdiden balkona nasıl indireceğimi düşünüyorum.
saygılarımla...

inşallah cıkar

malatya arkadasım
eğer sorunu konu olarak acarsan herkes rahatça görebilir

:tamam: :tamam: :tamam:

ben bi iki gün daha bekle derim bazen kuşlar tam zamanın da çıkartmıyor yumurtaları
inşallah çıkar

ELEMİM

Biraz daha bekleme günü çoktan geçmiş

arkadaşım normalde yumurtadan çıkma zamanı 16 ile 18 gundür.eğer bu süre zarfında hala yavrular çıkmamışsa 2 sebebi vardır.yumurtaların ya içi boş cılk tır.yada yavrular kabugu kıramamıştır.sana tavsiyem hiç bekleme yumurtanın kabuğunu tırnagınla azar azar soy.yavruları kendin çıkar.ama eğer yavru olsaydı içinde mutlaka ufaktan bir çatlama olurdu eğer çatlak yoksa yada yumurta hafifse mutlaka o yumurtaların içi boştur. :?

bende arkadaşa katılıyorum yumurtalar boş olabillir ya 2 gün daha bekle yada hiç durma yavaş yavaşkır yumurtaları zaten ozaman belli olur

abi benim kuşlardada yumurtada çatlak yoktu hafifti biraz boş sandım atacaktım kuş yumurtaya vurdu çatladı 1-2 dakka sonra çımaya başladılar

yumurtalar boş çıktı arkadaşlar:(
anlamadığım köy'de beslerken yumurta boş ise benim köydeki güvercinler yumurtayı atıyorlardı yuvadan! kuş tek başına 20 gün yattı yazık vala üzülmedim desem yalan olur:(

en başta dölsuz olmasına baglı, ondan snrada duzenlı yumurtada yatmamma, yumurta ıle oynama sallama vs.

sayın arkadsım eger yawru 20 gun sonra cıkmadıysa bu demektırkı yumurta boz-s veya yaw4ru içinde kabuk kırılmadıgından olmustur kusum yumurta yapmıyor dıyen arkadas salata kabugu kusa yedır kı yumurta yapsın saygılar

bnm kuşlarım mçift ama yumurlamıo hiç birisi yuwadan kaynaklana bilirmi yada yeni oldugundan çiftleşmioda...

arkadasım yeden nasıl kaynaklanabılır bılıyomusun yer darsa yanı yuva kalabalıksa cıftleşme zor olabılır ama kuslar tam cıftleşmıyosa sorun yerde yada bakımdan olabılır ama sen kuşların durumunu nasıl dawrandıgını solersen sana yardımcı olabılırız saygılar

slm bende sana bir bilgi vereyim haddm olmadan yumurtaya 40lık ampule tutarak bak dolu yumurtanın içi kararımsı renkte olur baktıgın gün 7 ile 10 cu günler olursa yumurta kanlanmaya başladıgından yavru oluşumunu saglayan ince damaları ve yavrunun ortaya dogru kararmasını görürsün bu biraz göz alışkanlıgı ister ilk baktıgın zamanlar yanılabilirsin oyüzden 21 günü bekle ve bu ögrenme düneminde yumurtalara işaret vur ve kendini geliştirmeye çalış ben böyle yapıyorum daha önce kanarya bakarken ögrendim bu taktigi

bidakine çıkar inşallak kardeş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri