20 GÜNLÜK TEK YAVRU ÖLÜMÜ

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Osman YAZGAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman YAZGAN
Meslek
DANIŞMANLIK
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Diğer
herkeze selamlar..
yavrular 20 gün olduktan sonra yavrulardan birisi sürekli ölüyor..
20 günden sonra dikkat ediyorum... anne baba gelince birisi isteksiz oluyor..
kursağı boş.. olan babadan yem isteiyor..
ben biraz beslemeye çalışıyorum. ama beslediğim yavru ayakta duramıyor... yıkılıyor..
bunun nedeni hastalıkmı, yoksa bşr müddet sonra ufak kalan yavruya bakamıyorlarmı..
her seferinde aynı oldu.. iki yavudan biri öldü..
yardım lütfen
 
benim düşüncem kuşların 1. yumurtayı yapınca erkek yatıyoor yumutarya ve ikinci yumurta daki cücük daha küçük oluyor ilk başta fazl belli olmuyor ama sonradak hep büyük olana kusuyorlar ve küçük olan halsiz ve aç olup ölüyor ölebilir önerim kuşların 1. yumurtayı yaptığında al 2. yumurtayı yuurtladığında yanına koy kuş yeni yumurtladıysa yumurtayı sallamadan alırsan birşey olmaz benim düşüncem bu yönde
 
mikilerimde ve beyazlarımda sizin dediğiniz oldu anne bir süre sonra kusmuyor baba devam ediyor bakmaya bazı erkekler 2 kuşu birden yeteri kadar bakıyorlar bazıları ise 1 kuşa yetebiliyor diğer yavruda büyük ihtimal ölüyor destek verilmediği zaman benim başıma hiç gelemedi yanlız dengesiz besledikleri oldu biri büyük biri küçük kaldı hemen müdahale ettim sorun çözüldü sizde takviye de bulunun derim hastalıkdan kaynaklı bişey oldunu sanmıyorum
 
2.inci yumurtanın geç çıkmasından kaynaklı yavrunun ölmesi , hastalıkla alakası yok. zabun olan yavruyu yani küçük kalan yavruyu palet yem ile takviye veriyorum. sende denemelisin.
 
bende takviye yapıyorum ama küçük yavru yeme karşı çok isteksiz..
ve bu sabah baktım kafasını kaldıramıyor.. kursağıda dolu..
anne babada hastalık var bağışıklık kazanmış desek, diğer yavru gayet sağlıklı..
hepte güzelyavru böyle oluyor ... mavi hünkari ama gül kurusu serpme vermiş, paçarda beyaz..nazarmı dydiriyorum anlamadım ki.. 20 günlük yavruya ilaç tedavisi verilirmi..
 
fotosunu çektim kafasını kaldıramıyor.
karınını doyurdum şırıngayla..
kurtulma şnası varmı...
bunu kurtaramazsam en azından.. bundan sonrakilerde ne yapmam gerekiyor..
ayaklarında felç yok.. kuvvetsiz.. hırlama da yok.. pisliği biraz ishal gibi..
ilaç olarak mamasına sallomenla tabkırdım ... geç kaldık sanırım.. yapacak birşey varmıı
çokda güzel yavru.. ölürse moralim bozulacak...
 

Ekli dosyalar

  • fotograf.webp
    fotograf.webp
    52.3 KB · Görüntüleme: 4,131
Güvercinler ilk yumurtayı yaptıktan hemen sonra kuluçkaya oturur . İlk yumurta kuluçkada ikinci gününü tamamladığında ikinci yumurtayı kuş yapmış olur, doğal olarak ilk yavru bir ile iki gün önce doğar , bu sürede anne babadan mamayı bolca alır ve bir miktar büyümüş olur . Sonra doğan yavruda mama alır ancak ilk yavrunun daha güçlü olması daha istekli olması sebebi le sonra doğan hep biraz az gelişebilir .. Burada Ebebeyin lerinin yavru ları mama lama şekli yavruya bakma şekli ön pilana çıkar kimi çift ler bu açığı kendiliğinden dengelerken kimi çiftlerse bu işi beceremez hep daha güçlü daha istekli olana yani ilk yavruya daha çok bakarlar .. Az beslenen , yavru ise biraz küçük kalır ve daha zayıf bünyeli olur .. Zayıf bünyeler yavru kuşlarda hastalıklara yakalanma konusunda yada zaten vücutta vaar olan bazı bakterilerin daha çabuk aktif hale gelmesine yol açar .. Kimi hastalıklar kuşlarda da uykuda( uygun ortamı bekler ) hep mevcut olur bunların çoğu bakteri kökenlidir ortaya çıkmak için kuşun zayıf anını beklerler .. Bazı bakterilerin de ise kuluçka süreci vardır kuş bir müddet sağlıklı gelişir ama bir süre sonra hastalanır ve ölür bu yavru kuş larda sıklıkla görülür .. Anne baba bünyesinden mama yolu ile yavruya geçer ,çoğu bu tür bakteri ( kuluçka süresi yaşayan lar) yavruları üçüncü haftası gibi hasta eder bir iki hafta içindede öldürür .. Belirtileri iştahsızlık , kısmen ishal ve ateş , tatsız bir gürünüm dür .. Bazende sümüklenme ve balgamlada seyredebilir ..
Güvercinlerde hastalıkların geneli Sindirim yada solunum Sisteminde yoğunlaşır .Hastalık belirtileri de birbirine çok yakındır yada aynı belirtilerle ortaya çıkar . Bu yönü ile kuşun taşıdığı bakteriyi- mikrobu bir çırpıda şu dur diye tanımlayamayız . İlk olarak Ebebeyinlerinizi en azından bağırsak ve akciğer parazitlerine karşı hap yada suya katılan ilaçlarla 20 gün ara ile iki defa ilaçlama nızı önererek başlaya biliriz . Yavrulara anne baba bünyesinden geçen çoğu hastalık bu sayede bertaraf olur .. Daha sonra bakıcı seçiminde eş seçininde kuşların yavruya ilgisine göre yeni düzenlemler yapa bilirsiniz .. Yavru kuşlarınız için ise hastalığa yakalanmalarını beklemeksizin ilgi göstermelisiniz . İkinci hafta sonuna doğru balık yağı hapı ile beslenmelerini takviye edbilirsiniz pelet yemle takviye edebilirsiniz , üçüncü hafta gibi GAMBAMİKS iki gün arayla yarım yarım vere bilirsiniz , Diğer bazı antibiyotik türleride var duruma göre onlarıda bir kür dahilinde kuşlarınıza verebilirsiniz .. Bu konu ilaçkullanımı göreceli .. Forumlarda çeşitli kürle mevcut incelemenizi öneririm.. Viral olmayan bakteri kökenli tüm hastalıklarlamücadele olanağı vardır .. Kuşlarınızı tanımak , durumlarını iyi tahlil etmek le yola çıkın . Sıksık kulaktan dolma ilaç kulanımı yada farklı muamelelerde hayvanların bünyesini yorar.. selamlarŞEREF
 
Osman YAZGAN' Alıntı:
fotosunu çektim kafasını kaldıramıyor.
karınını doyurdum şırıngayla..
kurtulma şnası varmı...
bunu kurtaramazsam en azından.. bundan sonrakilerde ne yapmam gerekiyor..
ayaklarında felç yok.. kuvvetsiz.. hırlama da yok.. pisliği biraz ishal gibi..
ilaç olarak mamasına sallomenla tabkırdım ... geç kaldık sanırım.. yapacak birşey varmıı
çokda güzel yavru.. ölürse moralim bozulacak...
Bu yavru için yapacak bişey kalmamaış sanırım kafasını karın altına doğru eğen kuşlar genelde kısa süre içinde ölür muhtemelen şuan ölmüş e olabilir .
 
İstanbuldaysan kuşpazarında satılan bezelye pompaları var büyüyen yavruları onla besle.Bu büyüklükteki yavru açlıktan öldüyse yazık olmuş.
 
bu tür ölümler çesitli sebeblere dayanır

kus bakmak istemedigi yavruya kusmaz

yumartaların düzensizligi

yavrunun biri küçük biri büyük olusu nedeniyle hep büyük yavrunun kendini besletmesi

ana babadan birinin tasıyıcı yada hasta olusu yavruya kusma esnasında hastalıgı cılız yavruya aktarması

hiyjen yemlerin kalitesi suyunun pis olması vs
o yavru yasamaz sanırım
geçmiş olsun
 
YOUNG PIGEON DERHEA (GENÇ KUŞ HASTALIĞI ) E-COLI NEDENIYLE , COLIMIX, ERCEFURYL ....GİBİ KOLI BAKTERILERIE DUYARLI İLAÇLARI 3 GÜN KULLANMANIZI ÖNERİRİM.. MART AYINA KADAR AYDA 3 GÜN KULLANMANIZ TAMAMIYLA KURTULMANIZI SAĞLAYACAKTIR..
 
malaesef öldü :(
bir baska yavruda bugün öldü... kursağına baktım dolu.. sanırım eritme sorunu yada hastalık olabilir...
soğuklardan olabilirmi acaba..
kuş pisliklerinde beyazımsı renkler ağırlıklı.. formda araştırıdım sanırım sallemonla belirtisi..
kullancağımız ilaç isimleri nedir..
 
[email protected]' Alıntı:
YOUNG PIGEON DERHEA (GENÇ KUŞ HASTALIĞI ) E-COLI NEDENIYLE , COLIMIX, ERCEFURYL ....GİBİ KOLI BAKTERILERIE DUYARLI İLAÇLARI 3 GÜN KULLANMANIZI ÖNERİRİM.. MART AYINA KADAR AYDA 3 GÜN KULLANMANIZ TAMAMIYLA KURTULMANIZI SAĞLAYACAKTIR..
 
Geri
Üst