2008'den Direk Yavrularım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar 2008 yılında performanslarını değerlendirerek damızlık ''direk'' olarak belirlediğim 2008 doğumlu YAVRU oynarlarımı sizlerle paylaştım mutlaka sizlerinde bana vereceği tavsiyeler olacaktır fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.
MAŞALLAH!

MAŞALLAH!

selamlar hüseyin kardeş kuşların hepsi süper ama alt iki resim mükemmel bence ayrı soymu onlar biz artık oynarı unutmuşmuyuz cok oldu internet hariç ele almayalı ?

tengelli' Alıntı:
selamlar hüseyin kardeş kuşların hepsi süper ama alt iki resim mükemmel bence ayrı soymu onlar biz artık oynarı unutmuşmuyuz cok oldu internet hariç ele almayalı ?

Teşekkür ederim Kenan abi merhabalar yukarıda gördüğün oynarlar 2 ayrı soy!Yani bir gen havuzu var!Bunu bir kazan gibi düşün ben kümesimi bir kazan yaptım kazanın içine neler koyacağımı belirledim ve koydum!Kısık ateşte şuan pişiyorlar kuşların birbirinden farklı oldukları ortadadır''tek bir soyun beni tatmin etmeyeceğini bilmenizi isterim''Kuşlarımın hepsini şuan için birbirine benzetme gibi bir çabam da yok! :buyrun: !Bundan Allah ömür verirse 10-15 sene sonra elemelerle kuşlar bir birine daha da çok benzeyecek ama şuan için bir gen havuzu izlemektesiniz!!!Oynarı unutmana üzüldüm abi demekki seni hiç bir oynar etkilememiş etkileseydi unutamazdın :evet:

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Teşekkür ederim Kenan abi merhabalar yukarıda gördüğün oynarlar 2 ayrı soy!Yani bir gen havuzu var!Bunu bir kazan gibi düşün ben kümesimi bir kazan yaptım kazanın içine neler koyacağımı belirledim ve koydum!Kısık ateşte şuan pişiyorlar kuşların birbirinden farklı oldukları ortadadır''tek bir soyun beni tatmin etmeyeceğini bilmenizi isterim''Kuşlarımın hepsini şuan için birbirine benzetme gibi bir çabam da yok! :buyrun: !Bundan Allah ömür verirse 10-15 sene sonra elemelerle kuşlar bir birine daha da çok benzeyecek ama şuan için bir gen havuzu izlemektesiniz!!!Oynarı unutmana üzüldüm abi demekki seni hiç bir oynar etkilememiş etkileseydi unutamazdın :evet:

inan benim için en uygun kuş posta salıyorum cekip işe gidiyorum onlar delikten içeri giriyor onları bile seyretmeye zamanım yok düşün bil hassa havada takip edilerek zevk alınacak kuş (oynar) nasıl besleyeyim ben zevkime uygun olanı beslemek isterim ama zamanıma uygun olmadığında hayvana yazık olacağını bildiğim için şuan bana en uygun kuş posta :=) ilerde vaktim ve zamanım olursa tabiki posta hariç kafanda bir kaç ırk var ama şuan bana ( zamanıma ) uygun bir tek posta var.

tengelli' Alıntı:
inan benim için en uygun kuş posta salıyorum cekip işe gidiyorum onlar delikten içeri giriyor onları bile seyretmeye zamanım yok düşün bil hassa havada takip edilerek zevk alınacak kuş (oynar) nasıl besleyeyim ben zevkime uygun olanı beslemek isterim ama zamanıma uygun olmadığında hayvana yazık olacağını bildiğim için şuan bana en uygun kuş posta :=) ilerde vaktim ve zamanım olursa tabiki posta hariç kafanda bir kaç ırk var ama şuan bana ( zamanıma ) uygun bir tek posta var.

Tercihte zevkte sizin Kenan abi ne diyebilirim ki.İyi günlerde istediğinizi beslemek kısmet olsun hoşçakal abi.

kuslar gercekten cok guzel ALLAH uzun ömur versin tuyleri kadar yavrularını alkırsın işallah ustat.ayrıca gen havuzu olusturduğun içinde cok tesekurler abi.bursa bvile bu kusların orjinal lekesizini bulmak cok zor.bizde buların kanatlarındaki beyaz 7 tane kuyruklarındaki tel 14 olanı makbuldur

gemlik16avci88' Alıntı:
kuslar gercekten cok guzel ALLAH uzun ömur versin tuyleri kadar yavrularını alkırsın işallah ustat.ayrıca gen havuzu olusturduğun içinde cok tesekurler abi.bursa bvile bu kusların orjinal lekesizini bulmak cok zor.bizde buların kanatlarındaki beyaz 7 tane kuyruklarındaki tel 14 olanı makbuldur

İyi dilekleriniz için teşekkürler İbrahim bey, yetiştiriclerin tercihleri oynar kuşunda değişkenliklere sebep oluyor bir çok bölge bursa kuşuyla farklı oynamış!Başkasına göre makbul olan size görede makbul ise bölgelerde farklı beğenileri görmek mümkün.Ben son yıllarda duyduğum ve gördüğüm bursa oynar kıvamını yapmaya çalışıyorum tabii bu epey bir zaman aldı,alıyor daha da çok zaman alacak''sonu yok''! kuşlarım ne orjinal nede safkan:)Ama benim bursa oynar anlayışımın kuşları daha çok çalışmam gerekli oynarcılık çalışmadan olmuyor bu kesin! rahmetli ustalara bakınız son nefeslerine kadar bu ırkı daha iyiye taşımak için çalışmışlar ''Allah tüm ustalarımıza rahmet eylesin'''.

Allah size sizin için makbul olanı beslemeye kısmet etsin benim için temel bursa kuşu makbul olan yukarıdaki direk temelleri.İyi dilekleriniz için teşekkürederim esenkalın.

Hüseyin kardeşim kuşların çok güzel gerçekten allah uzun ömür versin hepsine...ve gen havuzu bence çok doğru bir seçim ve benimde uyguladığım birşey ama benimkisi biraz havuz değilde gen okyanusu oldu :haha:

Ayrıca umarım bu damızlığa ayırdığın kuşlardan beklediğin sonuçları çıkarırsın..

Oynar kuşuna gereken ilgiyi ve alakayı göstererek beslediğinden dolayıda ayrıca teşekkür ederim...ve başarılarının devamını temenni ederim dostum

maaşallah abi valla hayatımda gördüğüm en güzel oynarlar. Büyük abilerimin kümeslerini geziyorum kendi kümesim var ama bu kadar güzel oynar hiçbirinde yok.Allah nazardan saklasın..

sevgili arkadaşım hüseyin
kuşlarına allah can pekliği versin gerçekten hepsi birbirinden güzel
cam gibi parlıyorlar MAŞŞALLAH

inşallah bu damızlıklardan kendilerinden güzel . senin istediğin güzellikte.senin oynar anlayışına uygun yavrular alırsın
SAYGILAR...

gemlıklı kardes bunları taklacı kuslarla karıstırmıyosun degılmı?14 kuyruk oynar nerde tutuluyor?gemlık bursada ayrı cumhurıyet mı yoksa?

haltbar' Alıntı:
Hüseyin kardeşim kuşların çok güzel gerçekten allah uzun ömür versin hepsine...ve gen havuzu bence çok doğru bir seçim ve benimde uyguladığım birşey ama benimkisi biraz havuz değilde gen okyanusu oldu :haha:

Ayrıca umarım bu damızlığa ayırdığın kuşlardan beklediğin sonuçları çıkarırsın..

Oynar kuşuna gereken ilgiyi ve alakayı göstererek beslediğinden dolayıda ayrıca teşekkür ederim...ve başarılarının devamını temenni ederim dostum

İlahi Osman abi ! :hhh: Kendi kümesini kontrol altında tutmak senin elinde! Dilersen bir çift kuştan da soy yaparsın senin bileceğin bir tercih kuşlarını uçurursun performanslarına ve eşgallerine bakarsın ve bir takım ayırırsın diğerlerini elinden çıakartırsın ayırdığın takımında altından gelen yavrulara bakarsın al sana soy!Aradan 2 yıl geçer bir bakmışsın kümeste oğul anneyle eşleşmiş kızlar babayla kardeşlerin yavrularıda birbirine girmiş çıkanlar yine aynı döngüde iç içe girmiş al sana soy TABİİ SOY BUYSA :buyrun: Daha ilerleyen zamanlarda bir bakmışsın gen bozuklukları mutasyonel fizik bozuklukları kuşlarında ortaya çıkmaya başlamış yamuk çolak ayaklar,misket kafalar,ahlak fakirliği,performans kayıpları,basit hastalıklara yenik düşmeler,! Bizim sıkça duyduğumuz önde gelen geçmişteki oynar ustalarından bazıları bursa oynar ırkını bu şekilde bana göre en büyük zararı vermiştir birde bu tarz kuşlara gizem,sır ,katıp çok güzelde hayal ürünü hikayeler anlatırlar kulaktan kulağa yayılır yayıldıkçada farklı konuları içine sokarlar soru sorarsın bir bakmışsın karşında kocaman bir hayal ürünü hikaye :hhh: Yani yalan!

Her şey senin elinde Osman abi okyanusta boğulmakta kuşlarını ayıklamakta ,geliştirmekte ama herşey.Ama bunları yaparken ''%80 kuşları dinle sahiplerini değil''bende dahil'' kendi mantığınla hareket et kardeşçe tavsiye''!Okyanustan daha çabuk çıkarsın :hhh: Esenkal.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
haltbar' Alıntı:

İlahi Osman abi ! :hhh: Kendi kümesini kontrol altında tutmak senin elinde! Dilersen bir çift kuştan da soy yaparsın senin bileceğin bir tercih kuşlarını uçurursun performanslarına ve eşgallerine bakarsın ve bir takım ayırırsın diğerlerini elinden çıakartırsın ayırdığın takımında altından gelen yavrulara bakarsın al sana soy!Aradan 2 yıl geçer bir bakmışsın kümeste oğul anneyle eşleşmiş kızlar babayla kardeşlerin yavrularıda birbirine girmiş çıkanlar yine aynı döngüde iç içe girmiş al sana soy TABİİ SOY BUYSA :buyrun: Daha ilerleyen zamanlarda bir bakmışsın gen bozuklukları mutasyonel fizik bozuklukları kuşlarında ortaya çıkmaya başlamış yamuk çolak ayaklar,misket kafalar,ahlak fakirliği,performans kayıpları,basit hastalıklara yenik düşmeler,! Bizim sıkça duyduğumuz önde gelen geçmişteki oynar ustalarından bazıları bursa oynar ırkını bu şekilde bana göre en büyük zararı vermiştir birde bu tarz kuşlara gizem,sır ,katıp çok güzelde hayal ürünü hikayeler anlatırlar kulaktan kulağa yayılır yayıldıkçada farklı konuları içine sokarlar soru sorarsın bir bakmışsın karşında kocaman bir hayal ürünü hikaye :hhh: Yani yalan!

Her şey senin elinde Osman abi okyanusta boğulmakta kuşlarını ayıklamakta ,geliştirmekte ama herşey.Ama bunları yaparken ''%80 kuşları dinle sahiplerini değil''bende dahil'' kendi mantığınla hareket et kardeşçe tavsiye''!Okyanustan daha çabuk çıkarsın :hhh: Esenkal.

Dediklerine aynen katılıyorum kardeşim... zaten şuanda tam profesyonelce basmadım gaza....bakalım bir kaç ağız yavru alayım hepsinden neler çıkacak...ondan sonra okyanusu göle, havuza çeviririm... :haha:

Kuşları dinle sahiplerini değil derken çok doğru söylemisin ama ben seni ve bildiğim kişileri herzaman dinliycem nede olsa daha çok şey var öğrenilecek :evet:

Çok teşekkür ederim dostum saygılarımla

polllat' Alıntı:
maaşallah abi valla hayatımda gördüğüm en güzel oynarlar. Büyük abilerimin kümeslerini geziyorum kendi kümesim var ama bu kadar güzel oynar hiçbirinde yok.Allah nazardan saklasın..

Sinan kardeşim güzel yorumların için teşekkürederim. benim kuşlarım ''eldeki'' güzellik açısından ön planda değildir!Bu yüzden yorumunu abartı buluyorum İstanbul da Bursa da''elde'' çok daha güzelleri var güzel bitmiyor bendekiler ''HAVA ATLETİDİR''Manken değiller bunu ayırt etmek istedim ilgine teşekkürler.

gemlik16avci88' Alıntı:

Merhabalar,

7-7 Formunu en iyi şekilde sergileyen ayak bileziklerinde beyazlık olmayan,altı kapalı fulll kapalı kan içinde hiç cicili bicili olmayan ve içinde X bilinmeyinli ''ırk taşıyan'' siyah beyaz kuşlar çok uçarlar''filodurlar'' çocukluğum bu tarz kuşlarla geçti!Bunlar genelde 14-16 nadiren 12 kuyrukta olanları vardır içlerinde ama fiziken hepsi aynıdır! 18 kuyruk olanlarıda vardır''çokta güzel muazzam 1-2 direk makara yaparlar''! Artık günümüzde bu tarzda kuş Trakya da da kalmadı Gemlikte bu tarz kuşlar olmasıda açıkçası enterasan ! Bir ara bu tarz kuşların resimlerini paylaşırsanız bilgi paylaşımı açısında faydalı olur gerçek oynarla arasında ki farkları bilmeyen arkadaşlarımız kıyaslarlar. Bu kuşlardan bir takım muhafaza etmiştim geçtiğimiz kış birini atmacaya verdim diğerinide havada bıraktım ertesi gün dönmedi!Bu tarz kuşalrı yüksek uçucu ırkalr sınıfında düşünürüm bazen çok iyi uçuyorlar gerçekten''kanat alışları hariç'' :evet: İyiler!

İyi dilekleriniz için teşekkürederim esenkalın.

abi inş. bunlardanda istediğin gibi yawru alırsın tüyü kdr uzun ömrü olsun a.e.o.
KUBİLAY saygılarımla......

Merhabalar Hüseyin abi,Öncelikle Allahın adını alarak ,Maşallah diyerek kuşlarına yorum yapmak istiyorum.Oynarın içinden birisi olarak ilk bakışta,kuşlarına yaptığım gözlemlemeler neticesinde farklı soy kuşları çalıştığını görebiliyorum.Bugün gen havuzu kuran oynarcı sayısı günden güne azalmaktadır.Çünkü bu sistemi ilerletmek çok meşakatlı bir iştir.Her şeyden önce sabır isteyen bir uğraşıdır.Gözlemlediğim kadarıyla iki çeşit kafa yapısıyla çalışıyorsun.Kestane ve pelit başlı.Ancak senin için eşkalden çok performansın her zaman öne olduğunu iyi biliyorum.
Ancak eşkal ve teşkilat olayıda oynarda olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesidir.Bu ikisinide birlikte yürütebildiğin için seni kutluyorum abi.Allah sana ve kuşlarına uzun ömür ve sağlık versin.

gemlik16avci88' Alıntı:
İbrahim kardeşim öncelikle şunu belirtmek isterim ;bursanın hiç bir ilçesi yoktur ki 14 telek olan oynarı kabul etsin.Yapmış olduğun bu yorumla oynar ırkından pek anlamadığınızı görüyorum.14 telek olan oynar yoktur.Benim gemlik ilçesinde ve yine o ilçeye yakın olan orhangazi ilçemizde tanıdığım bir çok oynarcı var.Hiç birisi de böyle bir şeyin kabulünü düşünmez.Bu oynara söylenen bir hakaret olur.
Lütfen oynar ırkımız hakkında bilgimiz olmadan konuşmayalım.Oynar ırkı çok daha farklı satnadartlarda olan ve sadece meraklısına hitap eden bir kuştur.Rica ediyorum.

gokhan gemlıklı kardesımız bırseyler yazmıs ama pek de anladıgından degıl.ısın baska bır tarafıda oynar bakan gemlıkte pek yoktur.genelde taklacı kus bakarlar...
neyse mesele bu degıl
huseyın kusların gercekten goz dolduruyor..ama eldekı guzellıkten zıyade senın hava performansına onem verdıgını bılıyorum..bu yuzden kendını ve kuslarını karabas tavukcularının kulvarında gormedıgın ıcın tebrık edıyorum..yanlız soy meselesını bu kadar hafıfe alma.ıkı takım yavru almakla soy olmaz...ama her soy soy dıye bagıranda ıyı oynar ve oynarcı sayılmaz..
oynarda nasıl kı karabasın arapın ve ya acık kolların olması gereken kafa goz gaga yapısı,tuy yapısı gıbı konular onemlı ıse oynarı oynar yapan hava performansıdır.esgalı oynara benzemeyen kus nasılkı olumlanmıcaksa oynar gıbı ucamıyan kusda oynar sayılmaz.oynarın ahlakı dedıgımız zaman bu genelde hava performansı baslıgı altında toplayabılecegımız konulardır..
bu en onemlı ıke yı es gecmedıgın ıcın,ve bu kadar meraklı ve paylasımcı bır oynarcı arkadas oldugun ıcın senı tebrık edıyorum...
yuregınden kanat seslerı eksık olmasın..
sevgılerımle...

gökhan @k' Alıntı:
Merhabalar Hüseyin abi,Öncelikle Allahın adını alarak ,Maşallah diyerek kuşlarına yorum yapmak istiyorum.Oynarın içinden birisi olarak ilk bakışta,kuşlarına yaptığım gözlemlemeler neticesinde farklı soy kuşları çalıştığını görebiliyorum.Bugün gen havuzu kuran oynarcı sayısı günden güne azalmaktadır.Çünkü bu sistemi ilerletmek çok meşakatlı bir iştir.Her şeyden önce sabır isteyen bir uğraşıdır.Gözlemlediğim kadarıyla iki çeşit kafa yapısıyla çalışıyorsun.Kestane ve pelit başlı.Ancak senin için eşkalden çok performansın her zaman öne olduğunu iyi biliyorum.
Ancak eşkal ve teşkilat olayıda oynarda olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesidir.Bu ikisinide birlikte yürütebildiğin için seni kutluyorum abi.Allah sana ve kuşlarına uzun ömür ve sağlık versin.

Sevgili kardeşim Gökhan, bizlere örnek olabilecek tecrubene''fazlasıyla'',oynar kuşunu bursa da tanıyıp gerçek bir bursa oynarcısı olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum ben senden de oynar konusunda çok bilgi edinmiş bir meraklıyım uzun zamandır bana aktardığın bilgilerin ve tecrubelerin için çok çok teşekkürederim.Bilgimiz dahilinde tecrubem kadar bu ırka hizmet etmeye çalışıyorum bursa oynar ile uğraşmak çok keyifli kümeste heyacan hiç bitmiyor hep yeni bir güzellik yeni bir performans yeni bir heyacan gerçekten de kümesimden eksik olmuyor''özellikle ''dar ve kontrollü'' gen havuzuna sahip olan''yetişticiilerin de bu heyacana sahip olduklarını düşünüyorum.Kendi şahsıma bana öğrettin her şey için bir kez daha teşekkürederim.

Durmak yok çalışmaya devam.

tekinn' Alıntı:
gokhan gemlıklı kardesımız bırseyler yazmıs ama pek de anladıgından degıl.ısın baska bır tarafıda oynar bakan gemlıkte pek yoktur.genelde taklacı kus bakarlar...
neyse mesele bu degıl
huseyın kusların gercekten goz dolduruyor..ama eldekı guzellıkten zıyade senın hava performansına onem verdıgını bılıyorum..bu yuzden kendını ve kuslarını karabas tavukcularının kulvarında gormedıgın ıcın tebrık edıyorum..yanlız soy meselesını bu kadar hafıfe alma.ıkı takım yavru almakla soy olmaz...ama her soy soy dıye bagıranda ıyı oynar ve oynarcı sayılmaz..
oynarda nasıl kı karabasın arapın ve ya acık kolların olması gereken kafa goz gaga yapısı,tuy yapısı gıbı konular onemlı ıse oynarı oynar yapan hava performansıdır.esgalı oynara benzemeyen kus nasılkı olumlanmıcaksa oynar gıbı ucamıyan kusda oynar sayılmaz.oynarın ahlakı dedıgımız zaman bu genelde hava performansı baslıgı altında toplayabılecegımız konulardır..
bu en onemlı ıke yı es gecmedıgın ıcın,ve bu kadar meraklı ve paylasımcı bır oynarcı arkadas oldugun ıcın senı tebrık edıyorum...
yuregınden kanat seslerı eksık olmasın..
sevgılerımle...

MErhaba Tekin abi,tecrubeli ve değerli yorumların için sağolasın.

Şunu iyi ayırt etmeni özellikte senden istiyorum abi!Benim soy oynarcılığına karşı bir görüşüm yok! ben soy oynarcılığını RANTA çevirmeye karşıyım!!!Bu soy konuları süslendikçe içinden çıkmaz bir hal aldıkça içine bir ton saçma sapan rivayetler katılarak meraklılara enpoze edildikçe oynar kuşu gelişmez ben buna karşıyım!!!Sen de rahmetli Sela ustanın kuşlarına hizmet eden bir yetiştiricisin ama ben senin sürekli hiç durmadan SELA SELA SELA SELA.....diye temcit pilavı gibi ikide birde bunu dile getirdiğini göremiyorum!Ben isterim ilk önce bana kuşş kendini anlatsın ispatlasın ondan sonra kuşun içini dışını çalışılmışını tartışalım!!Genel olarak bakıldığında soycular dediğimiz kitle ne yapıyor önce soyyy ondan sonra rivayet dolu bir ton muhabbet bu kuşu ne soy uçuruyor nede farklı kılıyor bu kuşu asil yapan önce hava ahlağıdır asil olan hava ahlağı olan her kuş soy yapılabilir.OYNAR KUŞUNU SOY oynar yapmıyor!!! yapıyor diyenler kendi soylarının 150 yıl gerisine gitsinler kimlere dayandıklarını göremiyecekler mi acaba :hayir: 150 sene bile çok 80-90 sene!Soy her zaman tıkanır bu kuş siyahla beyazdan yapılmış!Bunu şekillendirmek herkesin yapabileceği bir durumdur bunu abartıp insanlara zormuş gibi göstermenin bir anlamı yok bence oynar kuşunu dallandırıp budaklandırıp abartı bir şekilde kafa karıştırır tarzda anlatmayı sakıncalı buluyorum!Zor bir ırk değildir oynar!Bu gün git pazara al 1 takım karabaş uçur altından al 5 takım yavru dene gör tek fark ucuz olması :hhh: Kafa karıştırmaması :hhh: Kuş her daim içinde ne var ne yok yavrularıyla uçuşuyla fiziğiyle bunu belli eder!!!Bunu anlamıyacak kabasite de olan meraklı en basitinden yanına alır anlayan birini gider kuş alır bu durumu abartmanın oynar ırkına cerdiği zararı hepimiz biliyoruz soy demek kapalı bir kutuya kilit vurmak geliştirmemektir haa geliştiriyorsan içine kan sokuyorsan o zaman bana kimse direktir, temeldir,demesin dıdığının dıdığı İstanbul Edirne kapı pazarında kıyamet gibi ''anlayana arif olana''!Kısacası Bu kuşa bir rivayet yükledikçe fiyatını artıranlara kuşun hünerini görmeden kuşun içini karıştıranlara karşıyım soya değil!!!Soyu kim nereye ne şekilde taşımış geitirmiş bunada dikkat etmemiz gerekli!!!Ama soyculara baktığımızda adam eline geçen her hayvanın satışını yapmış aynı soy kuşları gibi :buyrun: Köpek,kedi,balık Allah tan bunlara abartı soy yükleneyemiyor :hhh:

Uzun lafın en kısası bana göre oynar sahibine kendini anlatsın aradığını bulabiliyosa bitmiştir! gerisi rivayetten öteye gidemiyecektir!İyi dileklerin için teşekkürederim abi esenkal.

huseyın goruslerıne genelde katılıyorum.ama soy deyınce sadece kısılerı yada ustaları anlama.
benım bıldıgım kadarıyla eskıden burda oynar yada bursaoynarı kelımelerı kullanılmazdı.hanı derlerya oynar ıfadesı yerel kelımedır.bence hayır!eskıden kuscular kusdan bahsederken yasmaklı, akman,kırmızı kuyruk vb ısımler kullanılırdı.sonra cıktı bu oynar muhabbetı..yanı soy dedıgımızde ustaları yada kısılerı anlama sadece..oynarın ıcındekı bılınen eskı soylar yada cesıtler olarakda dusun.
yoksa kısılere dayandırılan oynarlara ve bır ton hıkayeye bende karsıyım...
saygılarımla...

tekinn' Alıntı:
huseyın goruslerıne genelde katılıyorum.ama soy deyınce sadece kısılerı yada ustaları anlama.
benım bıldıgım kadarıyla eskıden burda oynar yada bursaoynarı kelımelerı kullanılmazdı.hanı derlerya oynar ıfadesı yerel kelımedır.bence hayır!eskıden kuscular kusdan bahsederken yasmaklı, akman,kırmızı kuyruk vb ısımler kullanılırdı.sonra cıktı bu oynar muhabbetı..yanı soy dedıgımızde ustaları yada kısılerı anlama sadece..oynarın ıcındekı bılınen eskı soylar yada cesıtler olarakda dusun.
yoksa kısılere dayandırılan oynarlara ve bır ton hıkayeye bende karsıyım...
saygılarımla...

Merhaba abi,seni çok iyi anlıyorum çok geniş baktığımı bilmeni isterim.

Yukarıda ki görüşüne dair--Zaten olay burda karışıyor her kişiye göre bu ırk şekillendilmiş isimlendirilmiş soyyy yapılmış ortak bir görüşte mutabık kalınmadığı için bak bu gün bursa kuşu ne durum da!Hala tescillenicek!İnşallah!.En eski asil kuş tescillenecek!NEdenlerinie baktığımızda herkesin farklı bir beklentisi olduğu için ve senin yukarıda bahsettiğin durumlardan kaynaklanan bir sürü soy rekabeti sonucunda gelinen durum ortadır filan peş mekana dayatılanlar=Bursa kuşu olmuş!ama ortada çelişki çok sebep ne düşünmek gerekli!

Kendi içinde isimlendirilmesi olması gereken çok doğal bir şeydir çeşitlerini tanımak açısından !Fakat farklı bir iki isim altında bu ırkı sunmak ayrı şeylerdir!!!Ortada bir standart işte bu yüzden yok!

aslında bu konuda konusulacak ve tartısılması gereken cok sey var.ama bu ırkın cesıtlenmesı konusu kısılerın rekabetınden yada soy muhabbetınden degıl sadece..bursada kı kusculugun evrılen surecıyle de alakalı bu bırazda..bu kusun tek bır standarda oturttulmaması ve ve tek bır standart konulmasının da yanlıslıgı da bu surecle ılgılı bırazda..
bu konuda bılımsel arastırmalar yapılmadan kesın ıfadeler kullanmak ıstemıyorum ama oynar kusu sadece sıyah ve beyazdan gelme gıbı net bır ıfade kullanamayız..oynarın gen havuzu bıraz daha cesıtlı bence...

tekinn' Alıntı:
aslında bu konuda konusulacak ve tartısılması gereken cok sey var.ama bu ırkın cesıtlenmesı konusu kısılerın rekabetınden yada soy muhabbetınden degıl sadece..bursada kı kusculugun evrılen surecıyle de alakalı bu bırazda..bu kusun tek bır standarda oturttulmaması ve ve tek bır standart konulmasının da yanlıslıgı da bu surecle ılgılı bırazda..
bu konuda bılımsel arastırmalar yapılmadan kesın ıfadeler kullanmak ıstemıyorum ama oynar kusu sadece sıyah ve beyazdan gelme gıbı net bır ıfade kullanamayız..oynarın gen havuzu bıraz daha cesıtlı bence...

Merhaba abim,bu ırkın çeşitlenmesi tabiki rekabetten değil ama çeşitlerinin farklı olması gerektiğini çok farklı yorumlayanlar anlatanlar ve bu yönde üretim yapanları kast etmiştim ana temele oturrulmuş bir şeyin dışında olan kriteerleri işlaret etmiştim.Soy muhabbeti bir nevi OYNAR SİYASETİNİN CASUSLUK kısmıyla daha çok uğraşanlar için geçerli normalde yürütülen soy konusuyla geçmişini araştırmaktan farklı bir açıdır bu !!OYNAR SİYASETİ diyorum ben buna! :buyrun: Oynara zarar veren kısım! Kuşun geçmişini bilmek güzeldir ama siyasetini yabıp kuşu bir görüş içine sığdırmaktan ziyade tabulaştırmayı kast ediyorum! Çeşitlerin muskalısından,yaşmaklısından,karabaşında,arabından beyazından değil!Bunların pek tabiki olması greken kendi içlerinde fizik özellikleri var!

Her tıkandığımız noktada bilime ışık yakmak bilimsel araştıma yapmakla bir canlıyı sil baştan yok edebilir farklı yola çıkartabilir iyi mi olur kötümü buda tartışılır ama elimizde ki gitmesin :buyrun: !!!BAsit mantık ama doğru mantığı tercih etmek bu konularda yetiştiricye otomatik olarak doğruyu ve yanlışı yaşayarak görmesini sağlıyacağını düşünüyorum.Oynar kuşu siyahla beyazdan yapılmıştır benim için bunu ister açarsın ister kaparsın bunları yaparken içinden siyah ve beyaz renk tonlarından başka bir şey gelmez siyah ve beyaz rengin oluşumunda hangi renkler olduğu önemli değil bun sürekli kuşta görmek daha önemli kuşlarımızın altından kırmızı,sarı,şekeriler gelmiyor içinde olsa gelirdi ''mülakatlar ariç onlarda siyah beyaz maviler,nalbantlar hariç onuda soktualrsa oda gelicek mutlaka ana temel renkler siyahla beyaz olduğunu hep yaşadım :hmm:

s.a abi ALLAH can pekliyi versin oynarların cok güzel benim hoşuma gitti bol yavru alma dilegiyle iyi günler

Sevgili arkadaşlar merhabalar Rauf,Hakan,Emrecan beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürederim sağolun.

Geri