2009 model yavrularımdan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

aykutk

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Aykut KARABULUT
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Diğer
Selamlar,

Aralık ayında çıkan ama 2009 model diyebileceğim yavrularımda son durum resimleri sizlerle paylaşmak istedim.
Şeş eşin yavruları ;
2009yenyavrularqq4.jpg

Sarı eşin yavruları;
2009yenyavrular005gw0.jpg

Karanfilli eşin yavruları;
2009yenyavrular006qf2.jpg

Açıkbozalı eşin yavruları;
2009yenyavrular008dm7.jpg

Sarı baska eşin yavrusu;
2009yenyavrular009ec3.jpg

Arap baska 1 eşin yavruları;
2009yenyavrular010jv0.jpg

Arap baska 2 eşin yavruları;
2009yenyavrular012ky5.jpg

Birde karakafa eşin yavruları var ama onlar daha küçükler ileri de paylaşırım sizlerle, kışın yavru olur mu? olmaz mı? sorusu olanlara biraz fikir verir düşüncesi ile kalın salıcakla,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

hayırlı olsun yavruların inş sağlıklı bir şekilde büyütmek nasip oolur resimler için saol

Maşallah yavruların hepside sağlıklılar inşallah hepsi güzel yetişkin kuşlar olur Aykut bey paylaşım için teşekkürler darısı başımıza

paylaşım çin teşekkürler yanlız yuvalarda çam çöpü kullanmışsın bu bildigim ve yaşadıgım kadarıyla bit yapıyor eski oda süpürgesi kullanmanı tavsiye ederim ayrıca çam çöpünün uç kısımları yavruyu rahatsız eder tabiki karar sizin 2009 yılı bol yavrulu geçmesi dileklerimle.

Selamlar,

İyi dilek ve temennileriniz için ayrıca önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bana bir veren allah sizlere daha fazlasını versin. Çam çöpü konusunda bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım ama bunu sanırım haftalık yuvaların temizlenmesine ve yuva altlarına detan maxı kokusuz haşere ilacı sıkmam neden olmuştur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abi bol bol yavru almışsın allah sahibine bağışlasın allah analı babalı büyütsün...:)

aykut abi helal olsun bu aylarda çatır çatır yavru alıyorsun, merak ediyrum bunların büyüme özellikle yeme düştükten sonra kendilerini kurtarma şansı % kaç, benimkiler yeme düşen ekadar tabiri caiz ise tokmak gibiler yeme düştümmü kırlıyorlar, ama bu kez 6 tel kuyruk yavrusu 4 şeş yavrusunu yem edüşmeden ben takviyeye başladım , çok şükür şu an hepsi çok sağlıklı ama bir türlü yem yemeyi öğretemedim tek tük vuruyorlar ama sabah akşam takviye yaptığım için haylaz oldulary,senin kümesin gibi benimde yerde ızgara var acaba bu mu yavruların yeme düştüktensonra olumsuz etkileyen, sen neler yapıyorsun, yazın sorun yok, kışın bu sorunu yaşıyorum, kışın yavrular hastalıklara karşı daha korunmasız olduklarından sanırım, ha bu arada iki hafta öncede üçlü karma aşı yaptım onunda faydası var sanırım daha hiç yavru zaiyatım olmadı
saygılar gönenli...

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

İyi dilek ve temennileriniz için ayrıca önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bana bir veren allah sizlere daha fazlasını versin. Çam çöpü konusunda bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım ama bunu sanırım haftalık yuvaların temizlenmesine ve yuva altlarına detan maxı kokusuz haşere ilacı sıkmam neden olmuştur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Öncelikle aykut beyi tebrik etmek istiyorum.
Aralık ayında bu şekilde yavru alabiliyorsa yetiştiriciliği tebrik edilmeli.
Allah daha fazla yavru versin diyelim,bir de maşallah demeyi unutmayalım.

Çam çöpü konusuna gelince bizim o taraflarda genellikle çam çöpü kullanılır ama bit yaptığını daha hiç görmedim.
yani hiç bir sakıncasını bende görmedim.

Selamlar Mehmet ve Ömer bey,

Teşekkürler iyi dilekleriniz için, Mehmet bey ben kış aylarında çok daha sağlıklı yavrular alıyorum bunu sağlayan etkenleri söyle sıralayabiliriz. Salmam güneye bakmakta ve kuzey rüzgarından binanın cephesi sayesinde hic etkilenmemektedir. Ayrıca iyi bir yalıtım ve her akşam 17:30 dan 20:30 21:00 e kadar içindeki ışıkları söndürmeyerek kışı salma içinde fazla hissettirmemeye çalışıyorum kuşlarıma. Bu şekilde yavruların büyümesine ençok etken olan üşümemesini sağlamış oluyorum. Yemleme konusunda ise sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere bol yemleme yapıyorum. Karışık yem ağırlıklı bir yem kullanıyorum ayırca minarellerden oluşan karışımı kuşların önünden eksik etmiyorum. Sularına katarak düzenli olarak haftada iki kere berovit b12 ve gene hafta iki kere bal ve elma sirkeli bir kerede sarımsak tuz bal elmasirkesı limon karışımlı bir kür uyguluyorum. Yavrular 15 günlük olunca 1 aylık olana kadar gün aşrı Baby Tabs Bird yavru hapı direk ağızdan yavrulara takviye yapıyorum.Yavruları yeme yuvalarında alıştırıyorum yuvalarına küçük yemliklerde yem veriyorum orada yem yemeyi anne ve babası ile öğreniyorlar. Bu şekilde yapılan bir bakım ve koruma ile sanırım bende kanatlanır uçarım diye düşünüyorum. :haha: Allah şükür kışın aldığım yavrularımdan bir kayıp vermeden büyütme oranım %90 çıvarındadır. Şu anda 10 çift damızlık güvercinimden 15 yavru 4 yumurtam vardır. Neden 19 sayı derseniz 1 yumurta dölenmemişti.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

tebrikler abi,bu işin ustası olduğun belli, senden öğreneceğimiz çok şey var anlaşılan anlattıklarını not aldım, uygulamalarıızda benzer yönler var tabi ama eksiklerimde varmış, dikkate alarak uygulayacam, çok teşekkürler bilgiler içi,,

Sevgili Aykut Abi,
Senin Kumesindeki yavrulari gorunceye kadar kendimi yetistirici olarak goruyordum, ama bu mevsimde bu kadar diri guzel yavrulari gorunce su an kendimi bir GuvercinSever olarak goruyorum :) Benimde 4 yavrum vardi, bugun bir zahiyat verdim, sanirim yumurtadan ciktigi gibi can vermis hayvanki, bu o kadarda anormal degil gibime geliyor,
Sizlerin avantaji olarak Muğla ilimizdeki hava sartlarinida sayabiliriz ki, biz su an bursada -4 lerde dolasiyoruz.
Sicak iklimde olmanin avantajlarini veya varsa dezavantajlarini bizlere anlatirsaniz cok Sevinirim Sevgili Abim,
Paylasimlarin icin Ayriyeten Tesekkur Ederim.

Selamlar,

Mehmet bey ustalık mertebesine laik görmeniz beni çok sevindirdi çok teşekkürler o sizlerin ustalığı ama inanın güvercin dünyasında benim bile bilmediğim o kadar çok konu ve başlık var ki usta oldum demek bence yalan olur, her zaman kendimizi geliştirmemiz ve araştırmamız gereken bir alanın içindeyiz.

Serdar bey iklim şartları bizim burada bu yavruları elde etmemde çok önemli faktör, burada görebildiğimiz gece ısı derecesi en düşük 5-6 derece olmaktadır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

maşallah çok güzel şirinler allah daha çok yavru aldırsın. .ok güzeller. paylaşım için saolun :D

Maşallah bu sıcaklarda bu kadar yavru ıyı bakımdan olsa gerek umarım sağlıklı bir seklde büyürler
yerde izledğiniz gibi havada da izletirler kendilerini ;)

Geri