2010 SONU DÖNEKLERİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hakay

Üye
Siteyi ziyaret et
Bilindiği üzere dönek kuşu ne kadar safkansa o kadar iyidir.Onları başka kuşlarla kırmadan üretmek de bir o kadar zor ve zahmetli bir iştir.Tüm dönek besleyen arkadaşlara yeni yılda sağlıklı,mutlu ve huzurlu yıllar dilerim.
resim002pn.jpg

resim111t.jpg

resim059.jpg

resim054no.jpg

resim053zz.jpg

resim052.jpg

resim051d.jpg

resim047k.jpg

resim046i.jpg

resim048f.jpg

resim044a.jpg

resim043.jpg

resim042v.jpg

resim041zg.jpg

resim039q.jpg

resim038w.jpg

resim033g.jpg

resim036n.jpg

resim030p.jpg

resim029t.jpg

resim026j.jpg

resim021r.jpg

resim020w.jpg

resim018b.jpg

resim017a.jpg

resim014dw.jpg

resim013x.jpg

resim008j.jpg

resim003jg.jpg

Maşallah gepsi ayrı ayrı güzeller yerde :)

birde hepsi kendi yavrunuzmu 2010 senesinde 30 tanemi yavru aldınız ?

kuşlarınız cok guzel allahtan hastalıkdan nazardan korsun maşallah

Maşallah Allah nazardan saklasın. Kostümleri çok güzel.

Allah nazardan korusun.
Hepsi de birbirinden güzel.
Ama palkanat apayrı bişey.
Burdan bile ben dönerim diyor.

maaşallah çok güzel kuşlarınız var güle güle besleyin.ama nerden olduğunu yazmamışsınız

Ali Bey,kuşlar Denizli /merkez'de (İstiklal kuşlarındandır.)

Güzel güvercinlerin var usta özellikle alttan ikinci sıradaki kuşunu beğendim.Havadaki performansları nasıl merak ettim doğrusu

yanlış yazdım alttan üçüncü sıradaki erkek güzel:D

Orbay bey merhabalar,
Beğenmiş olduğunuz erkek gerçekten çok harika bir kuştur.Hava ve de yerde on numara damızlığımdır.Zaten fotograflarda yer alan dönekler üç farklı damardan (ancak üç damarda yukardan birbiriyle aynı;yani anneleri bir babaları farklı) oluşmaktadır.Eskilerden sahip çıkılarak elde tutulan damarlardır.Baharda dört dörtlük dönüşlerle büyük keyifler vereceklerdir,izleyenlere...1989 yılından bu yana şahsen beslediğim kanlardır.Daha öncelerini de (1967 ) yıllara kadar secere bilgilerine sahibim.Dönek eğer safkansa hiçbir zaman bozuk yavru vermez.Ancak soyunda bozukluk varsa bu da hiçbir zaman saklanamaz.Kuş hava da yaptıklarıyla anlam kazanır ya da kaybeder.Saygılar sunarım...

Hocam kuşlara maaşallah, hastalıksız kazasız belasız bir sezon dilerim. Dilerim bizede bu güzellikleri izlemek nasip olur.Çok sağlam kan httına sahip olduğunuz belli oluyor. Parmağı kesik damızlık erkeğiniz dikkatimi çekti uçuyormu hala. Denizliye yolumuz düşerse muhakkak izlemek isterim.Denizliye selamlar.

aradan bayağı zaman geçti ama bi konuya değinmek istiyorum Öncelikle güvercinlerinize göstermiş olduğunuz ilgi ve damarı korumanız kuşların saflığınız bozmamış olmanız çok önemli bu durum beni mutlu ediyor ve keşke herkes saf kanı koruya bilse ancak şöyle bi durum var kuşlarınızda görmüş olduğum kadarıyla daireye girerken yumuşak lık ve devirsizlik var kuşlarınızın gagaları kara değil bunda biraz çakallığın etkisi var gerçi ve kuşlarınızın gaga kısımı hafif küt ve burun kısmıda hafif kabaca bu kuşların kanında sıkma olduğunu gösteririr benim tavsiyem bu kuşlara devirli daireli kuşlarla eşleştirmeniz yani pal kanatlarla. tahmin ettiğim kadarıyla sizin kuşlarınız daireyi kapatan kuşlar bu yüzden pal kanatlarla eşleştirmeniz sizin faydanıza olur. Pal kanatları çok sıkan inat kuşlarla eşleştirdiğinizde giderler diye tabir edilen özellikte kuşlar elde edebilirsiniz tabi bunları resimlerden söylüyorum kuşlar havada farklıda olabilir ama benim hep duyduğum denizli ve aydın çevresinin kuşları yumuşak ve devirsiz. Umarım ben yanılıyorumdur ama eğer kuşlarınız devirsizse tavsiyeme uymanızı öneririm

bu arada şunuda belirtmeden edemicem ilk sayfada arkadaş yazmış pal kanat apayrı bişey diye ama pal kanat kuşun karekteristik özelliğidir pal kanat kuşlar sert devirlidir daireyi sürekli kapatmaz yarım kapalı tabiri ile denilen göbek yuvarlağını koyar ve çemberi aralıklı uzun şeklide dönüş yapar.Pal olan dönekler Pal galaca şeklinde tabir edilir kuş pal gemlikli olsa bile. yani bir dönek çakal olup da pal kanat özelliği taşıyabilir bunu ayırt edelim.

Geri