2010 yavrular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
,

Ekli dosyalar

• DSC04931.webp
    DSC04931.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,578
  • DSC04938.webp
    DSC04938.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,541
  • DSC04983.webp
    DSC04983.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,573
,

Ekli dosyalar

• DSC04937.webp
    DSC04937.webp
    882 KB · Görüntüleme: 1,574
  • DSC04954.webp
    DSC04954.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 1,558
  • DSC05031.webp
    DSC05031.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,555
.,

Ekli dosyalar

• DSC05006.webp
    DSC05006.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,468
  • DSC04935.webp
    DSC04935.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,485
  • DSC04933.webp
    DSC04933.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,574
Hay maşallah.Hay maşallah Allah nazarladan saklasın.Güle güle büyüt mehmet..

,

Ekli dosyalar

• DSC05028.webp
    DSC05028.webp
    2 MB · Görüntüleme: 1,587
  • DSC05029.webp
    DSC05029.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,562
  • DSC05006.webp
    DSC05006.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,554
,

Ekli dosyalar

• DSC04940.webp
    DSC04940.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,543
  • DSC05005.webp
    DSC05005.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,553
  • DSC05026.webp
    DSC05026.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,556
Murat Eralp' Alıntı:
Hay maşallah.Hay maşallah Allah nazarladan saklasın.Güle güle büyüt mehmet..

Sağolasın,verimli bi sezon geçiriyorum, çok şükür,1-2 zaiyatın haricinde hepsi yemde :)

Kuşlara kocaman bir maşallah ..Neler yapmışsın böyle bütün kümesi dolapçı yapmışsın birde onları çoğaltmışsın ne zamandır bakmaya başladın bu kuşlara..?

TEŞEKKÜRELR KEMAL, ilk parti yavrular yeme düşünce hakkatten kümes doldu, yaklaşık 8 ay falan oldu bu kuşlardan iki takım alalı, ama sonra tabi yüklü bi kümes daha alınca , bide yavru bakımları da mükemmel olunca, durum bu, yer gök kuş, hepsi ayrı yönden geliyo :) büyük zevk, selamlar kemal...

Kemal uçuruyorsan sanada bir iki takım göndereyim, bide bunları dene,
((bulutların arasında seçemeye uğraş benim gibi, hangisi bu dönen diye :),

C39' Alıntı:
Maşallah yavrulara. iyi bir üretim olmuş. daha da olacağa benziyor :)

TEŞEKKÜRLER, HAKLISIN 2.PARTİ YUMURTALAR ÇIKTI, :) YAKINDA KÜMES ALMAYACAK, DAĞITIMA BAŞLAYACAZ,,

KUŞLAR ÇOK GÜZEL.
KAZASIZ BELASIZ SAĞLIKLA UÇURMANI DİLERİM.
YAVRLARINDANDA İYİ VERİM ALIRSIN.
ORTAM GÜZEL, KUŞLAR GÜZEL SÖYLEYECEK BAŞKA BİŞEY BULAMIYORUM. BİZE BURDAN BU ZEVKİ PAYLAŞTIGIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
BENDE KUŞLARA SEVDALIYIM FAKAT UZUN ZAMANDAN BERİ UZAĞIM KUŞLARA, ZAMAN VE YER SIKINTISINDAN DOLAYI ANCA NETTEN SİZİN GİBİ GÜZEL KUŞLARI OLAN ARAKDAŞLARIN FOTOĞRAFLARIYLA YETİNİYORUZ.
İYİ GÜNLER.

seçkin dostum inşallah bir gün imkan ve olanakların müsait olurda bu zevki kaldığın yerden yaşarsın, iyi dileklerin içinde ayrıca teşekkürler.

abi hasta oldum akçil lerine dolapçımı besliyousun? bende yeni başladım dolapçı bakalım kısmet olacakmı senin gibi bol yavrulu sezonlar

alex34' Alıntı:
abi hasta oldum akçil lerine dolapçımı besliyousun? bende yeni başladım dolapçı bakalım kısmet olacakmı senin gibi bol yavrulu sezonlar

kelebekten sonra son durak bunlar ALİ,, senin memleketin kuşları dostum.

Bizim sevdamız kelebektir Mehmed vazgeçemeyiz biz sevdamızdan:)Senin adına sevindim seni bu denli mutlu eden keyif veren kuşları yakalayabildiysen çok güzel hayrını gör inşallah...

abi akçiline hasta oldum oyunu nasıl tabi diğerlerinede hasta olmamak elde değil bende damızlık dolapçı besliycem bu kış inşiallah :evet: :evet:

OYUNSUZ KUŞU ÜRETMEM DOSTUM, ŞUAN BAZILARINDA MARKA TAKIYORUM BAZILARINA BONCUK, BAZILARINDA İSE HİÇBİRŞEY YOK, ANA BABADA DENEDİM HEPSİNİ HEPSİNİN HÜNERİ VAR, YANİ HEPSİ VASIFLI SATARKEN ARKAMDAN KÖTÜ KONUŞTURMAM, HA DENEMEDİKLERİMİDE SEVDİĞİM KİŞİLERE VERİP MUTLAKA SONUCUNU GÖRÜP ÖYLE VERİRİM BAŞKASINA, MALUM BU KADAR KUŞTA DEMEK Bİ HAYLİ ZOR, AMA İŞ YAPMAYACAK KUŞ YOK ŞUAN KÜMESİMDE, OYUNA GİRMİŞLERİN ÇOĞU DAHA EŞSİZ, EŞE GİRİP YAVRUYA KUSMAYA BAŞLADIĞINDA BU KUŞLAR MAKİNA,,,,YAZMAKLA ANLATILMAZ TABİ GÖRMEK GEREK

Mehmet bey çok güzel kuşlarınız var Allah yüyleri kadar öür versin hepsine....
Ben edremitte oturuyorum kelebek besliyorum fakat dolapçılların metinide çok duymaktayım yapı çap olarakta benzemekte neticede kuşlarınızın maşalahı var.

massallah süper yavrular özellikle kırmızılar göze hos gelıyo Allah gülegüle ucurmayı nasip etsin a.e.ol

slmlar kuşların çok gzl maşallah bana 1 takım gönderebilirmisin bnde taklacıyı bırakıp dönek ırkına heves saldım ama doru dürüst kuş bulamadm..

Maşallah mehmet abi heryer dolapçıl olmuş Allah gönlüne göreversin o kadar met ediyolar bunları kelebekden üstün diye merak ediyorum bigün denicem bakalım gerçektende üstün mü değişik dönüş stili değişik olabilir bakalım hangisi insana daha çok zevk veriyor çogu dönen ırkı gördük izledik şuan en güzeli kelebek bana göre birde dolapçı denicem bakalım nasıllar

tıkırında' Alıntı:
slmlar kuşların çok gzl maşallah bana 1 takım gönderebilirmisin bnde taklacıyı bırakıp dönek ırkına heves saldım ama doru dürüst kuş bulamadm..

gönderirim tabi, nerelisn

Serkan BONCUK' Alıntı:
Maşallah mehmet abi heryer dolapçıl olmuş Allah gönlüne göreversin o kadar met ediyolar bunları kelebekden üstün diye merak ediyorum bigün denicem bakalım gerçektende üstün mü değişik dönüş stili değişik olabilir bakalım hangisi insana daha çok zevk veriyor çogu dönen ırkı gördük izledik şuan en güzeli kelebek bana göre birde dolapçı denicem bakalım nasıllar

denemeni bende tavsiye ederim serkan, bende yıllardır kelebek baktım, dönen bir kelebeğin vardır atarsın havaya dönsün diye beklersin, döner hemen iner, yada belil bi zaman döner sonra dönüşü keser, vsvs. ama bunlar öyle değil, uçurmak istediğini atıyorsun havaya buluta kadar çıkıyorlar ve o yüksekte kendi kendine yaptıkları dönüşleri seyrediyorusn, ki bultua çıkmalarıda hiç sorun değil çok kısa bir sürede yükseliyorlar, bırakırsan havada kaybolacak türden, kelebek gibi asi değildir saatlerce uçan dolapçı indiğinde direk kümese girer eğitime çok eğilimlidir. bunun yanında akıllı olmaları(en tehlikeli zamanları yavru kızması olup eş alana kadar,bu arada kollanıd kolladın yoka trennn) hele birde bakıcılıkları var mükemmel, uçurmayı seven birinin bu kuşları görüpte başka ırk bakacağına inanmam,,,kal sağlıcakla, 2 saatlik mesafedesin atla gel bi hafta sonu bir takım vereyim, gör bakalım.

valla yavrularınızın maşallahı var kafa çil yavrular çok hoşuma gitti inşallah bol bol yavru almaya devam edersin sağlıcakla beslemeniz dileğiyle......

HASAN YILMAZ
BURDUR

slm mehmet
Bende kuşculuğu bırakmadan önce dolapçı besliyorudum. gerçekten dediğin gibi hem uçuşu hem dönüşü hemde kafa yapıları bir kuşçunun tam istediği gibi.
birde kuşlar iyi ise bir kuşçunun arayıpta bulabileceği en iyi ırklardan biri, en iyisi demiyorum diğer ırklara haksızlık olmasın diye,
Gördüğüm kadarıyla da çoğu kişi bu ırkı fazla tanımıyor. Döneklerlerle arasındaki farkları ve benzerlikleri bize anlatırsan bu ırkı daha iyi tanıtmış olursun.
iyi günler.

merhaba seçkin, döneklerle kıyasladığımızda bariz farkı akıl olarak öne çıkıyor. ve uçuz süresi,yüksekliği vsvs. dönekte baktım, ama çevreden gördüğü parıltıya iç güdüsel olarak tepki verdiğinden yakalanması çok kolay, ama dolapçıda bu yok, dolapçıyı iyi alıştırıp,eğittikten sonra helede yavrular sende çıkıp büyüdü ise sorunsuz uçuş,dönüş,akıl zevkini tattırıyorlar insana,
dönüşleri kıyaslarsak dolapçının dönüşü daha devirli ve seri, ve 3 ayrı dönüşüde seyredbiliyorsun. bir harektte buluta çıkıp , alttan parıltı göstermedikten sonra kendi kendine oyun yapan, alçalıp hala kuş görmediğinde yine yükselen, kıvrak hareketleri ile heycan verici bir ırk,
dönüşleri,ve uçuşları ilede kelebeklere nazaran daha verimlidir. fiziksel yapıları herşeyi anlatıyor ,ama en önemlisi bunu yerinde görüp,yaşamak gerek, benim hoşuma giden bir söz var"GÜVERCİN BESLEMEK BİR ZEVK,HOBİDİR, UÇURUP DÖNDÜRMEK İSE SANAT" bunu yaşatan bi ırk. selamlar...

SN: MEHMET BEY KUŞLARINIZ ÇOK GÜZEL BENDE KELEBEK BESLEMEKTEYİM BİR ÇİFT DOLAPÇI BESLEMEK İSTİYORUM DÖNÜŞ HASTASIYIM EĞER SATILIK MAKUL BİR DEĞERDE BİR ÇİFT DÖNÜŞ VE DAMAR OLARAK MUAYER YARDIM EDEBİLECEĞİNİZ KUŞUNUZ VARSA SEVİNİRİM

Geri