2012 Haziran Yavrusu - Dişi Sabuni

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BaDDuA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

BaDDuA

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre TEMÜRCÜ
Meslek
Reklam
İlgi Alanı
Kediler
Selamın Aleyküm Arkadaşlar,

Yaklaşık 15 yıldır beslediğim sabuni soyundan bir dişi, geçen yıl almış olduğum bu yavru performans açısından hiç memnun edecek düzeyde uçmuyordu. Taklası fişeği tatmin edecek seviyede değildi, birde bu olumsuzlukların üstüne semte dadanan 1 çift şahinin hedefine girip nefes nefese kendini terasın tam ortasında bulmuştu. Kaybetmemek için makas vurdum ve beklettim. Bu yaz yavru almak için kendinden 2 kuşak önce ki kardeşlerinden biri ile eşleştirdim ilk eşi ve ilk yumurtasını gördü ve o arada kanatlarını düzmüş bulundu. 3 Haftadır antrenman vermeye çalışıyorum. Ve çok şaşırtıcı düzeyde farklılıklar gördüm. Videoyu uçumdan yaklaşık 40 dakika sonra çekmeye başladım. İnmesine yakın ve çok yokluyordu. Henüz yavruya kusmadı ilk yumurtalarını bakıcıların altına sürdüm. Şu anda sahtede dinlendiriyorum. İnişte yaptığı hatayı yorulmasına veriyorum. Yorum ve değerlendirmelerinize açıktır. İyi seyirler ...

http://www.youtube.com/watch?v=SKGSYhcoOgI

S.a , öncelikle kuşa da sizede maşallah , yaklaşık 15 senedir beslediğinize göre bu soy hakkında güzel anlara ve anılara sahiptirsiniz.

Kuşa yapacağım yorum pek iç açıcı olmayacak fakat amacım kuşu kötülemek değil yanlış anlaşılmasın , benimde başıma gelenlerden ve bildiklerimden yola çıkarak yorumlayacağım.

Kuşun gösterdiği performansı yorgunluğuna bağlasakta pek iç açıcı görmedim.3Haftadır antreman alan kuştan 45dk lık bir uçum ve 45 dk lık uçumda da bu kadar yorgunluk olmaması gerek diye düşünüyorum.(Fakat beslediğiniz soyuda bilmiyorum belki soyun uçum süresi böyledir.)
Gördüğüm kadarıyla da her gelişinde çatının altından giriyor.Ve buda zamanla alttan girip yer yapmasına sebep olacak gibi görünüyor.Çünkü inmek için gelişleri hep çatının altından doğru.

İnşallah , yavru gördüğü zaman hareketleri düzelir.Ve sizleride daha mutlu eder...

SAYGILARIMLA.

Kerim öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Dün 19:30 civarinda uçurmaya başladım, iş yoğunluğundan hafta içi erken uçurma şansım yok. Hafta sonları uçurduğumda yaklaşık olarak 4 saati aşkın bir süre havada kalabiliyor, nefes sorunu yok. Şu anda benim gözümde deneme sürecinde ilerleyen zamanlarda sizinde belirttiğiniz hataları yapmaz ise tam tersi daha iyi işler yapacaktır. Şu anda göstermiş olduğu çatının altından gelip oturuyor gibi olup bir anda oynaması dedesinin yapmış olduğu oyunu andırıyor. Dede yaklaşık olarak 6 yıldır damızlık olarak beslenmektedir. İlerleyen dönemlerde daha başka videolarını çekip paylaşacağım.

Anlayışınız için teşekkür ederim , soyun sahibi ve takipçisi siz olduğunuz için neler yaptığını daha sonra nelere dönüştürdüğünü daha iyi biliyorsunuz.İnşallah her şey gönlünüzce olur , Allah kazasız belasız uçurmak nasip etsin.
Saygılarımla...

BaDDuA' Alıntı:
Selamın Aleyküm Arkadaşlar,

Yaklaşık 15 yıldır beslediğim sabuni soyundan bir dişi, geçen yıl almış olduğum bu yavru performans açısından hiç memnun edecek düzeyde uçmuyordu. Taklası fişeği tatmin edecek seviyede değildi, birde bu olumsuzlukların üstüne semte dadanan 1 çift şahinin hedefine girip nefes nefese kendini terasın tam ortasında bulmuştu. Kaybetmemek için makas vurdum ve beklettim. Bu yaz yavru almak için kendinden 2 kuşak önce ki kardeşlerinden biri ile eşleştirdim ilk eşi ve ilk yumurtasını gördü ve o arada kanatlarını düzmüş bulundu. 3 Haftadır antrenman vermeye çalışıyorum. Ve çok şaşırtıcı düzeyde farklılıklar gördüm. Videoyu uçumdan yaklaşık 40 dakika sonra çekmeye başladım. İnmesine yakın ve çok yokluyordu. Henüz yavruya kusmadı ilk yumurtalarını bakıcıların altına sürdüm. Şu anda sahtede dinlendiriyorum. İnişte yaptığı hatayı yorulmasına veriyorum. Yorum ve değerlendirmelerinize açıktır. İyi seyirler ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SKGSYhcoOgI[/youtube]

Güncel ...

Kuş gayet güzel uçuyor gibi taklacının özelliklerini pek bilmem, güle güle besle.

Teşekkürler Emrah

maşallah abi kuşun ilk şeferinde nasıl inceğini tahmin ettim ve öylede oldu. eğer bu soy alttan gelip esneyerek inmeyi alışkanlık haline getirmiyosa ne güzel
saygılar

Dursun öncelikle yorumun için teşekkürler. Daha önce ki aldığım yavrularda yapışma ile karşılaşmadım. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmez, gözlemleyerek uçurmaya devam edeceğim. Yavruya kustuktan sonra daha iyi işler yapacağını düşünüyorum.

2 Gün önce yumurtladı yeni bir dinlenme sürecine girdi. Yumurta varken genelde kaldırmamaya özen gösteriyorum.

BaDDuA' Alıntı:
2 Gün önce yumurtladı yeni bir dinlenme sürecine girdi. Yumurta varken genelde kaldırmamaya özen gösteriyorum.

emre sen yinede yumurtadan kalktıgındada uçur hem antremanını alır hem üzerine koyar varsa içinde

yumurta yavru kusu olumluda olumsuzda etkiler bu kusun kanıyla alakalı onuda uçurup gözlemlemek gerek kuslarını tanımanın geregidir güle güle uçur besle paylasım için tesekkürler :tamam:

saygılar

Muharrem abi,

Genelde yumurtlama sonrası en az 1 - 1,5 hafta dinlendiriyorum. Bu şekilde alışkanlık edindim. Henüz yavruya da kusmadı asıl merak ettiğim ondan sonrası ... Bu arada yorumun için teşekkür ederim.

Yeni videosu yükleniyor ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Wc1k4Rup1g[/youtube]

45 dakikalık bir video çektim tamamını yükleyip sıkmak istemediğim için videodan kesitler şeklinde paylaşmak istedim. Bir türlü yavruya kusturamadım bu 3.parti yumurtası ilk 2 si kırıldı. 2.partiden biri yavru yaşıyor. Büyüme aşamasında .. 3.parti biri kırıldı diğeri yumurta içi ölümle sonuçlandı ... Bir kısmetsizliktir bu sezon anlamadım gitti ... Geçen senenin yavrusu uçurmaya devam ediyorum. Diğer kardeşleri gibi kaybolmaz yada atmacaya kapılmazsa iyi işler çıkaracağından şüphem yok. İyi seyirler ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JsNsYDWaC9A[/youtube]

Pazar akşam uçuşundan bir video daha ..

Günceldir ...

Kuş gayet güzel uçuyor tüyü kadar ömrü olsun hayrını gör

Sağolasın Doğukan .. Altını doldurdukça dahada keyif verecek inşallah

Dişi sabuni dün tekrar yumurtladı ilk yumurta düştü, ikincisini bekliyorum. Diğer yumurtaları gibi olmaması ümidiyle, ayrıca videolarını çektikçe bu başlıkta paylaşacağım ...

Yumurtlama sürecinde kaybettiği enerji geri kazandırıldı ve yumurtlamasından bugüne 8 gün geçti. Sürekli olarak 10 gün boyunca uçuracağım ..

yumurtası nası kırılıyor anlmadım şu pilastik yuvarlak içi keçe folluktan kullan ben onu kullanıyorum harika

kuşlara gelince renkgi çok güzel oyun olarakda iyi...... kötü değil ama satandard oyunkuşu gibi, kısa çıkıyor ve seferdeki takla sayısı az alttan girerek geliyor teras kat olmasıda kötü etkiliyor eğer yere oynasaydı seferi alttan alması mükemmel olurdu kuşun terasta ve yumurtada olması çok etkiliyor... yinede güzeldi :tamam:

Emre Sen Derede'mi Besliyorsun ?

Serkan abi öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Geçen yıl tam 65 yavru aldım hiç yavru kaybı yaşamadım diyebilirim. Ancak bu sene ne olduysa anlayamadım bir göz neslesidir solunum problemidir tam çiftleşme döneminde bu sorunlarla çok uğraştım. Yumurtlama sorunları, o sıralarda çok yoğun iş tempom derken bir önce ki sene kadar ilgilenemedim. Ama kuşlarım aşılı olduğu için çok fazla sarsmadı kayıp yaşamadım. Şu anda maximum seviyeye geldiler ama bu seferde malumunuz tüy dönemi başlıyor. Geçen yıl tüy döneminde bir sorun yaşamadım bu yılda olacağını sanmıyorum. Çıkan yavrular şu anda gayet sağlıklı büyüyorlar hatta 1 tanesini eğitime bile aldım ... Videodaki sabuni kümesimin en eskilerinden olan sabunilerin soyundan ... Ben uçumunu sonuna kadar takip edip gözlemliyorum. Şu anda yaptıklarını dikkate almıyorum, benim için önemli olan kısım yavruya kustuktan sonraki performansıdır. Uçurdukça videolarını paylaşmaya devam edeceğim ...

Mustafa (byfors),

Ortabayır muhtarlığının olduğu parkı biliyorsundur, o parkın sağ tarafından ki sokaktayım. Kuşcu adem, Goril ayhan, Yıldıran abi, Kuşçu yaşar, Cello, Topal uğur ... Hep iç içeyiz az çok duymuşsundur ...

Geri