bu konuda bende biraz merak edip araştırma yaptım burda paylaşim bildiklerimi.bir kere çok ilginç ama oyun kuşu meraklısı bi kuş sever olarak bende izlemek istediğimde şampiyon olmuş kupa almış kuşun videosunu hiç bi yerde göremedim.izleyemedim.adamlar güvercin sitelerine ödüldü merasimdi şuydu buydu bi ton gereksiz resim koymuşlar şampiyon kuştansa eser yok.sen resmini eğlenceni gene yap gene resimlerini koy kardeşim ama önce bi kutlama yaptığın şampiyon ettiğin kuşun resmini videosunu koyda millet neyi kutladığını bi bilsin görsün.yani bu sitelere sanki ne yemişler ne içmişler ne giymişler nasıl merasim eğlence tören yapmışlar geyiklerine bakmayamı giriyor bu millet???özetle törendi ıvırdı zıvırdıyı çok net gördüm anladım.ama adı şampiyon kendisi hayalet olan kuştan en ufak bi video fotoğraf yok ortada..bu konuda mgf nin sayfasınada yazı yazdım uyardım izah ettim eksik iş yapıldığını anlatıp eleştirdim.sağolsunlar cevap vermek yerine msjımı silmeyi daha uygun görmüşler.demekki dandik ciddiyetsiz bi siteymiş bana o izlenimi verdi üstelemedim bidahada yazmadım..konu konuyu açıyor ama bu defter ali denen arkadaş mezatçılık yapan kuş alıp satan bi arkadaş.bahçelievler soğanlıda bi otoparkta kuş besler.ben 1 kere bunu tanıyan bi arkadaşımla kuşlarını seyretmeye gittim orda bizim gibi meraklı 3-5 arkadaş vardı onlara kuş uçurup gösteriyodu.orda uçurduklarını kendi gördüklerimi ben beğenmedim.galiba daha sonra kırıkaleden kuş satın almış soy adı kavlak olarak aklımda kalmış bi arkadaştan onuda ordaki tbrk msj larından okudum öğrendim.şahısın ismini hatırlamıyorum.uçurup söküp oynatmış.emek vermiş uğraşmış yani.ama kuş kuşu satan soy adı kavlak olan arkadaşa maal edilmiş orda msj ları okuduğumda şaşırdım.işin ilginç tarafı kuşu satanda kuş alıp satan birisi??ve tbrk msj larına bide sağolun varolun falan diye cvp lar yazmış.bu defter ali denen arkadaşı inanın hiç tanımam haspel kader 1 kere görmüşüm kuşlarını izlemişim.bu durumdan dolayı adama üzüldüm.ne olursa osun bu kuşu satan kişi kendi yumurtlamadıysa kendi çıkarmadıysa kuş kimdeyse kuşun sahibide muattabıda odur.övgüsüde ona yakışır ayıbıda ona yakışır.aksini söyleyenede o zaman hani bunun ilk sahibi bari onu bulunda kupayıda övgüyüde ona verin derim.bu işlerde kupa alındığında ister istemez çok büyük rantlar reklamlar dönüyo.herkes işi kendi hanesine çevirmeye çalışıyo çünkü bundan büyük reklammı olur adam yabozu alsa o kuşun soyu dese 500 tl istese inanın alan çıkar.kuşun yaboz olduğunu görüp anlasa bile içinden bi şüpheyle acabamı olabilirmi diye düşünüp inanmak ister genede alır.herkes öyle bi kuşu olsun diye kesenin ağzını baya bi açıyo.kuş işi malum hastalık işi.göz görmüyor parayı hırs basıyo insanları..şimdi bu arkadaşlara msj lar yağıyo o kuşun soyundan bize ver aman bizede ayır falan filan şu paralar bu paralar ben biraz araştırma yaptım bazı yerleri aradım sordum soruşturdum.bu kuştan sebep her kuşlarını böyle sanıp bu kupaya aldanıp aynı soy masallarına inanarak faiş paralara her kuşu almayın diye bi uyarı yapim.bu arkadaşların kendi besledikleri damızlıkları kendi ürettikleri anası babası belli bi soy varmı ellerinde yokmu ben çözemedim.belkide vardır.bu arkadaşlar sağdan soldan kuş toplayıp alan satan insanlar.tesadüfmü soymu nedir anası nedir babası nedir öğrenmek için.bu hafta sonu veya bayramdan sonra bi hafta sonu bu arkadaşın yanına gidip konuşucam merak ettiğim bu soruların cevaplarını bu olayı ilk ağızdan konuyu muattaplarından öğrenirsem neticesinide burda sizlerlede paylaşırım bakalım ne anlatıcaklar kuşuda duruyosa görücem.eğer duruyosa resminide videosunuda buraya atarım izlersiniz bide siz puanlarsınız..en azından bu konuyu ve bu kuşu merak eden arkadaşlar bi bilgi sahibi olur.bunu yapması gereken hesapta ciddi organisazyon yapan siteler maalesef düşünemeyip yapmıyolarsa ben yapim bari sevabına...