2018 Yılı KOSGEB Girişimci Desteği ve Diğer Devlet Destekleri

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
YONCA AKIN
Meslek
esnaf olacak inşallah
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba,
Ben güvercin üretim çiftliği kurmak istiyorum.KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine katıldım ve katılım belgesi aldım.
KOSGEB'in bu konuda desteği var mı bilen varmı ?
KOSGEB 50.000 tl hibe 100.000 tl faizsiz kredi desteği kapsamında hibe desteği alıp butik bir güvercin çiftliği kurabilir miyim?
Ayrıca güvercin çiftliği için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun da 500.000 avroya kadar bir besicilik desteği var ? Sizin duyumlarınız nedir ?
Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim .TŞK'ler

Yanlışım varsa düzeltin ancak Türkiye'de güvercinler hayvan olarak görünmüyor, devletin destek vs desteği büyükbaş küçükbaş hayvanlar içindir diye tahmin ediyorum. Bu zamana kadar böyle bir devlet destekli girişimi hiç duymadım. Ancak böyle bir şeyi kişisel olarak yaparsanız haberlere bile çıkarsınız diye tahmin ediyorum.

Hasip abi bu video aklımı başımdan alıyor ;

Merhaba bu gün KOSGEB'e gittim.KOSGEB kesinlikle hayvan yetiştiriciliğine destek sunmuyormuş.Bu hafta içinde zaman bulunca TKDK ve il tarım müdürlüğünede gideceğim. o hibe buraya gelecek :)
Bu arada bu gün bir danışmanlık firması ilede konuştum oda '' Hasip'' bey sizin dediğinize benze şeyler söyledi fakat şunuda söyledi. ARGE desteği için zorlaya bilirsiniz.''Bir güvercin türünü melezlemek için vs. ben anlamıyorum anadoluda o kadar güzel güvercin ırkları varken neden bu ziraat fakülteleri uyur.

Malesef durum ülkemizde bu şekilde. Size en basit örneğini vereyim veterinerlerde verilen bütün ilaçlar büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar içindir aralarında kuşlar için kesinlikle ilaç bulamazsınız :(

Sonucu merakla bekliyorum. Umarım başarırsınız .

Admin beyler merhaba , TKDK ve il tarıma gittim, bu adamların Güvercinden ve güvercinin katma değerinden haberi yok !
Güvercin diyince cami avlusunda yem verilen '' boran'' ları güvercin sanıyorlar.
Bu adamları güvercinden haberi yok ! Hakiki bir oyun kuşu 80-90 tl paradır ve bu hayvan 1 yılda en az 6 en çok 8 ağız yavru veriyor, dünya genelinde müşteri çok.Bir yavru 21 günde yumurtadan çıkıyor, 3-4 hafta yeme düşüyor ve bu güvercin tekrar yumurtluyor. Ben şahsen inek besleyeceğime profesyonel güvercin besiciliği yaparım. Fakat sizinde dediğiniz gibi bu adamlar anlamıyorlar.

Dernekler çeşitli yerlerden hibe desteği alabiliyor.Örneğin bakın; https://www.dernekler.gov.tr/prodes.aspx
Bunun gibi derneklere hibe desteği sunan dünya kadar yer var.Bunlardan yararlanamaz mıyız. ?
İnternette kurulmuş olan bu formlar dernek olabilir mi ? Yani üyelerinin aynı ilde fiziki olarak yer alması şartı var mı ?Sizde biraz araştırma yapın arkadaşlar. :)

Malesef on yıl kadar önce bu hobiyle ilgili kurulan dernekler bu işi tek çatı altında toplamaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. İşin bir diğer kötü yanıysa kuşçuluk dediğimiz bu hobiye değer verende kalmadı çünkü alttan kuş besleyen kişiler gelmiyor artık yeni nesil elinde telefon aklı başka işlerde. Tahminimce 100 yıl sonra bu hobi ölecektir diye düşünüyorum. Türkiye'de dernek olmak çok kolay başarılı işlere imza atmak çok zor çünkü iş bir noktada maliyete dayanıyor.

Güvercin ve hibe desteği konusunda bütün kapıların böyle kapalı olması bana Atilla İLHAN'ın bir şiirini hatırlattı;
...bütün kapılar , kapandı.
dışardayım, birden karşıma çıkmayın.
korkuyorum....
Kala kala elimizde KOSGEB Girişimci Desteği kaldı oda güvercin yetiştirmeye destek vermiyor.Bize başka bir yeri açacağız ne yapalım fakat asla güvercinden vazgeçmek yok !

Arkadaşlar merhaba malumunuz kosgeb'den destek almak istiyorum ve bu konu hakkında destek almak isteyen diğer arkadaşlarda olabilir ben internette www.isplaniornekleri.com adlı bir site buldum burada kosgeb 'den destek almak isteyenler için danışmana para ödemeden kendi projelerini yazabilmeleri için yüzlerce örnek kosgeb girişimci başvuru formu projesi var.Sizinde işinize yarabilir ,örnek iş planı varken neden gidip danışman firmalara 2-3 bin ödeyelim ki ?

Geri