Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar ilk yumurta 28 şubat ikinci yumurta da 1 mart da oldu ama bu gün 21 günü tamamlamasına ragmen çıkan eden yok yumurtaları annesi yokken 1 kaç kere elime aldım şansıma güneş gitti bende son bi defa elime aldım ampul yardımıyla içine bakmaya çalıştım içinde karartılar war yawru kuşa benzer fakat bi ses hareketlilik yok acaba kuşlar öldümü yada içi boşmu onu nasıl anlarız bide elime aldım alt üst oldu dogal olarak bi sıkıntı çıkarmı :hayir:
arkadaşlar yumurtada agırlık filan da war ama en geç 21 güne çıkıyo kuşlar daha önce o kadar kuş çıktı yumurtadan bunlar kadar uzun olanını görmedim karartı war fakat öldülermi ki içinde onu nasıl anlarım
arkadaşım kuşların yumurtalarına müdahale etmeyin. günü geldiğinde yavru çıkmayan yumurtadan anne ve baba kalkıyor. o zaman bilinki yumurtalar ya cılk yada yavrular ölmüştür. örneğin 2 yumurtadan 1 tanesinden yavru çıksın diğerinden çıkmadığı zamanlar anne veya baba çıkmayan yumurtayı altından iteliyor.
Yok abi pek oynamadim yumurtalarla 4sene sonra tekrar basladim nasip olursa ilk yawruparim olacak yaza kadar ucurmayi hedefliyorum ilgincime giden normalde 19 gunde filan cikiyolardi onunn icin merak ettim
Ben bugün çok ilginç bir olaya şahit oldum kuşların yumurtasını 18 yada 20 gün önce salladım cılk olsun çıkmasın diye bugün bide ne göreyim cücük çıkmış, normal bişeymidir bu durum kendi ellerimle iyice sallamıştım inanamıyorum.
Dolu yumurta ıle boş yumurta arkasındaki farkları sayacak olursak dolu yumurta rengı daha koyudur ve daha ağırdır ancak bu şeklide olupta ıcınde yavruda ölmüş olabılır ölmüş yavrusu yumurtaları eline aldığın zamn hafıf sakladığında löp löp eder ancak bence pek yumurtaya oynamamak lazım zaten çıkması gereken günden 3 gün geç kaldığı zaman anne yumurtadan otamatik olarak kalkar
bu gün22 oldu haywan halen yatıyo ben bu kuş kadar inatçı bi kuş görmedim salmaya sadece zaman tuttum 20 sn çıkıp yem yiyo arkasından suyu içiyo sonra ertesi güne kadar hiç dışarı bile çıkmıyo öyle yatıyo arada sırada erkek de yatıyo bu kadar yatmaya zannadersem çıkar heralde ama ben şundan şüpeleniyorum yuva betonunu üzerinde altında yalıyım malzemeleri filan war ama bu kuş ta yere yapmış yuvayı o da 2 kg ot getirmiş acaba yerin sogumu çekiyo da çıkmıyo anlamadım ki
Ben bugün çok ilginç bir olaya şahit oldum kuşların yumurtasını 18 yada 20 gün önce salladım cılk olsun çıkmasın diye bugün bide ne göreyim cücük çıkmış, normal bişeymidir bu durum kendi ellerimle iyice sallamıştım inanamıyorum.
güvercinlerde 18 günde en geç yumurta çatlıyo tavuklarda 21 bu süre. %90 yavrular ölmüştür içinde birkaç gün daha bekleyin çımazlarsa atın yumurtaları zaten bir daha yumurtlarlar hemen. kuşlar da boşuna yatmamış olurlar
kardeş valla bende öyle biliyodum ama bizim arkadaşın dedigini diyorum 25 günde de yumurta çatladı benim diyo ama ben pek iananamıyorum ama bu kuşlar da eger ölü yada çıkmıycak gibi bi şey olsa heralde kalkarlar yumurtadan ama bunlarda ne kalkma var ne de yumurtayı savsaklama var durmaksızın dişili erkekli yatıyo