25 Günlük Yavrusu Olan Güvercinin Yeniden Yumurtlaması Normal mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre_61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

emre_61

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Emre KAVAKLI
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar bende 1 çift dönek var.
25 Günlük yavrusu var ve güvercin bu gün yine yumurta yaptı.
Sizce bu normal mi ?

EMRE ÖNCELİKLE SELAM. HEPSİNDEN ÖNCE SAĞLIKLI VE BOL YAVRULAR DİLERİM. BU TİP OLAYLARLA KARŞILAŞIYOR İNSAN YUVANIN TEMİZLİĞİ VE SAĞLIKLI OLUŞU , KUŞLARINA VERMİŞ OLDUĞUN YEM DOĞAL OLARAK HERŞEY ETKİLER KUŞLARI. BEN DAHA YAVRULAR YEME VURMAYA BAŞLAMADAN YUMURTALARI BAŞKA KUŞUN ALTINA ÇEKTİĞİMİ BİLİRİM. BURADA KÖTÜ OLAN ÖNCEKİ YAVRULARA KUSMAYI ERKEN BIRAKACAĞI İÇİN YEM TAKVİYENİ İYİ YAPMAN GEREKİR. KARIŞIK YEM KULLANMAYA ÖZEN GÖSTER.

EMRE ÖNCELİKLE SELAM. HEPSİNDEN ÖNCE SAĞLIKLI VE BOL YAVRULAR DİLERİM. BU TİP OLAYLARLA KARŞILAŞIYOR İNSAN YUVANIN TEMİZLİĞİ VE SAĞLIKLI OLUŞU , KUŞLARINA VERMİŞ OLDUĞUN YEM DOĞAL OLARAK HERŞEY ETKİLER KUŞLARI. BEN DAHA YAVRULAR YEME VURMAYA BAŞLAMADAN YUMURTALARI BAŞKA KUŞUN ALTINA ÇEKTİĞİMİ BİLİRİM. BURADA KÖTÜ OLAN ÖNCEKİ YAVRULARA KUSMAYI ERKEN BIRAKACAĞI İÇİN YEM TAKVİYENİ İYİ YAPMAN GEREKİR. KARIŞIK YEM KULLANMAYA ÖZEN GÖSTER.

emre_61' Alıntı:
Sizce bu normal mi ?

Böyle bişeyin olacağını sanmıyorum yani yumurtalar başka bir çiftin olabilir mi? Çünkü 25 günlük yavrusu olan kuş benim bildiğim kadarıyla yumurtlamaz.....

normal değil bu senin kuşlarının damızlıga uygun olmadıgını gösterir bence. bendede aynı sorun var kuşlar 10-15 günlük yavruları varken tekrar yumurtluyor ve yavrulara bakmıyor yavrularda ölüyor.. çözüm?

ben suana kadar kesin bir çözüm bulamadım. ama ilk iş anne babanın yeni yumurtalarını altından aldım ve yeni yaptıkları yuvalıklarını bozdum hatta yuvalıgı baska bir yere aldım. böylece anne babanın eski yuvalarına dönmesini sagladım. yavrulara yem takviyesi yapıyorum. balık yagı hapi veriyorum 2 günde bir. birde yavruların oldugu yuvalara 40lık ampul taktım. çünlki anne babaları artık üstüne yatmadıgı için yavrular soguktan ölüyor.. eger kuslar yasarsa burdan sonucu yazarım. sanırım yazın böyle bir sorun kalmıcak umarım ki:)

arkadaşlar yorumlarınız ve ilginiz için tşk ederim.
yumurtalar yavrusu olan güvercinin yumurtası bundan eminim

Gayet normal bir şey. Kusmayi birakir diye de bir şey yok. Yavru yeme düşmeden yumurtlar benimkiler de. Hem yumurtaya yatarlar, hem yavruyu doyururlar. Yumurtalari almaniza gerek yok. Bir defa hayvanlara sans verebilirsiniz. Zaten yumurtaya ikisi yatmiyor ki. Teki kalkinca yemini yer, yavrusunu doyurur, akabinde kendisini doyurur.

emre_61' Alıntı:
arkadaşlar yorumlarınız ve ilginiz için tşk ederim.
yumurtalar yavrusu olan güvercinin yumurtası bundan eminim

selamlar baba iyi bakıcıysa sorun olmaz ama değilse yavrular için sorun olur kuş yumurtlar yumurtlamaz başka kuşun altına al uygun varsa yoksa at onları sahte yumurta koy dişinin altına eğer baba sağlam bakıcı değilse direk hiç yatırtmadan atmalısın tabi bununda sakıncası var yumurtaya tekrar kovalayacak dişiyi ve rahatsız ediçek yani bunu sen akışına bırakıp kendi kuşlarının hangisine uygun oldugunu bulmalısın ben mesela kimi takım yumutlar yavruların yeme düşmesine 10 gün kala almam yumurtaya yatmasına izin veririm kimi kuşlar yavru yeme düştükten sonra yumurtlasa bile yumurtayı atar sahte sürerim daha sonra kaltıklarında yumurtladığında kendi yumurtasına yatmasına izin veririm bu kuşun bakıcılığına göre değişir.

S.aleyküm emre kardeşim bu gayet dogal birşey ortada olan bi problem yok yani kümesi ve bakımını seven saglıklı kuşlar genelde bu şekilde yaparlar ve çokta iyi oluyor başkaları 1 çift büyütürken sen 15 gün arayla 2 çift büyütmüş olursun kısaca ortada olan bi problem yok dogal birşey yani ama benden sana bi tavsiye böyle büyüyen yavruların ana babaya banvit et yemi ver çok daha fazla gelişiyorlar ozaman

ilginiz ve yorumlarınız için çok tşk ederim
inş hem yavruya hemde yumurtaya bakabilir

erdekli_krallar' Alıntı:
S.aleyküm emre kardeşim bu gayet dogal birşey ortada olan bi problem yok yani kümesi ve bakımını seven saglıklı kuşlar genelde bu şekilde yaparlar ve çokta iyi oluyor başkaları 1 çift büyütürken sen 15 gün arayla 2 çift büyütmüş olursun kısaca ortada olan bi problem yok dogal birşey yani ama benden sana bi tavsiye böyle büyüyen yavruların ana babaya banvit et yemi ver çok daha fazla gelişiyorlar ozaman

Bu banvit et yemi nedir ?
Nerden ve nasıl bir şekilde temin ederim.
Bu banvit et yemini yavrulara da versem nasıl olur .

bu şekil olunca dişi yavruyu bırakır genelde erkek kuş bakar yavrulara dedigim gibi et yemi verirsen gelişmesindede problem olmaz yavruların ben öyle yapıyorum sorun yok yani rahat ol

emre_61' Alıntı:
erdekli_krallar' Alıntı:

Bu banvit et yemi nedir ?
Nerden ve nasıl bir şekilde temin ederim.
Bu banvit et yemini yavrulara da versem nasıl olur .
Yem satan yerlerde bulunur kardeşim o yemi yavrulu kuşlara ver zaten uçurdugun kuşlara verme yaglanma yapar çok besleyici bir yem tavuk et yemide diyelirizsin alacagın yere

Eyvallah Saolasın
Arkadaşlar bu gün baktıgımda,
yumurta yapana dişi yemini yedikten sonra yavrusunu yediriyor,
sonrada yumurtaya yatmaya gidiyor.
Erkek güvercinde yavruyu yediriyor.
Sorun yok yane yaradan ne güzel şekilde yaratmış .
Ayrıca degerli yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim .

Sevgili arkadaslar, Butun yorumlari Okudum, kendi bilgilerimide uzerine katarak bende konuya mudavim olmak istiyorum.

Kuslarinizin yavrular 25 gunluk olunca tekrardan yumurtlamasi, kuslarinizin saglikli olduguna ornektir. Damizlik ozelligi bulunan kuslarimda bu ozellik aradigim bir ozelliktir, ortada dogal olmayan birsey olmadigi gibi, bu donem icerisinde BEZELYE etkenini kuslara biraz daha fazla oranla uygulaman yavrulara daha az kusulsa bile BEZELYE'nin tok tutma, ve hizli buyumelerine yardimci olacagi faktorunude bir kenara atmamak gerekir. Eger yakininda Guvercin yem Malzemeleri satan bir yer var ise orada PELET yem dedigimiz dogal yemlerin karistiralarak elde edildigi kücük kurtcuklar sekindeki yemden alabilirsin, bu yemi doverek toz haline getirip, MAMALIK yardimi ile, sicak bir suda eritip yavrularina takviye yapma imkanin bulunmaktadir..

Umarim sizlere yardimci olabilmisizdir..

Saygilarimizla.

Kuscular.ORG

Bazı arkadaşlar yadırgamış kuşların 25 gün sonra tekrar yumura etmesini , onların kuşları kaç gün de yumurta ediyor bilmiyorum , ancak sıradan doğal bir durum bu , anne yavrusu birmiktar büyüyünce ayrı bir yuvaya tekrar yumurtlar bu sürede 20 25 gün sonra ise oldukça iyidir , anne bir süre daha kusar ve yavruya kusmayı terk eder ancak baba uçurana dek yavrusuna kusar . Sıkıntılı bir durum yok .. abartılı davranan arkadaşlar var diye düşünüyorum .. selamlar ŞEREF

ya abilerim çok abartmışınız yani normal bi şey
KUBİLAY saygılarımla......

Eyvallah Bilgiler ve İlginiz için çok teşeekür ederim.
Korktugum başıma gelmedi.
Anne ve baba yavruyu yine aynı şekilde beslemeye devam ediyorlar.

selamlar,bencede çok normal bir durumm,yani bu kusun hem sağlıklı oldugunu hemde iyi bir bakıcı oldugunu gösterir bendede bi cift mardın var onları bakıcı olarak kullanıyorum ılk kuslarım oldugu ıcın kıyamadım elımden cıkartmaya,cok guzel yavru bakıyolar aynı 25 30 gun olunca yavruların 2 side hmn yeni bir folluga yer yapıyolar ve yumurtluyolar,dıkkat ettim dişi yumurtladıktan sonra yavrulara fazla bakmıyo hep erkek ilgilenıyo yavrularla dişiside hep yumurtaya bakıyo ve zaten yemini ve suyunuda hep verdiğim için cok sağlıklı yavrular oluyo zayıf kalmıyolar yani..

saygılarımla

kardeş genelde zaten kuşlar öyledir yani yavrunun yeme düşmesine az kala çiftleşir ve yumurtlar merak etme ikisine de bakar mesala dişi yumurtada yatarken erkek yavruya bakar veya tam tersi olur

Arkadaşım böyle bişey normaldir... ama diğer arkadaşların dediği gibi yavruların gelişimi için sorun olabilir...kuşlarını devamlı tok tutman yada yem zamanlarını aksatmaman gerekir...

Genelde eski damızlığımda kuşların ilk yavrular bi ayaklandımı anne baba yeniden çifleşip başka bieyere yuva yapıp yumurtluyorlardı...ve gayette sorunsuz sizin dediğiniz gibi gidip yavrularına kusuyor ondan sonra kalkıp yumurtalarına yatıyordu....ben kuşları devamlı tok tuttuğum için sorun yaşamadım....saygılarımla

Böyle bişeyin olacağını sanmıyorum yani yumurtalar başka bir çiftin olabilir mi? Çünkü 25 günlük yavrusu olan kuş benim bildiğim kadarıyla yumurtlamaz.....

üzülerek yanıldıgını söylemek istiyorum çünkü benim postalar tam 20ci gün yumurtladı ve bunu araştırmasını yaptım bakım iyi olunca böyle oluyormuş.ayrıca bende bir yavru şuan 2ci ayını yeni bitirmesine ragmen eş aldı olmaz diye birşey yok tabiatın düzeni degişti herkese bol yavrulu sezon dileklerimle

emre_61' Alıntı:
Eyvallah Bilgiler ve İlginiz için çok teşeekür ederim.
Korktugum başıma gelmedi.
Anne ve baba yavruyu yine aynı şekilde beslemeye devam ediyorlar.
sewindim abi hayırlı olsun
KUBİLAY saygılarımla.......

bu tür olaylar kuşa göre değiştiğinden sadece görerek olur yani bu takımda sorun yaşanmadı diye diğerinde yaşanmayacak diye bir şey yok bütün takım kuşlarını tamamen tanıdığında hepsine göre ne yapman gerektiğini bileceksin kimisinde yavru varken yumurtladıgı an alınıp atılır kimisinde bırakılır kimisindede boş yumurta koyulur buna göre en güzel nasihat kendi deneyimlerin olacak.

eyvallah arkadaşlar ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim
'' tengelli'' arkadaşımın da söylediği gibi en güzel bilgi görüp yaşamak
herkesin verdigi bilgi ve öneri için çok sağolun

s.a.cok normal birsey arkadas.bu guvercinlerin saglikli oldugunu gosterir.

mrb arkadaşlar 25 günlük yavrusu varken yumurtlaması gayet normal bazı arkadaşların yazdıgı gibi yumurtaya yatarlarken yavruyada baıyor 25 artı 18 43gün yapar bir yavrunun yeme düşmesi ortalama 45 50 gündür sonuç bence normal 25günlük yavrusu varken saygılar sevgiler....

arkadasım bu gayet dogal bısey yavru 12 13 gun oldugunda yeni yumurta yumurtlar ekeler hem dıger yumurtaya yatar hemde yavruya bakar 25 gunluk yavrunun bakılacak neyı kalmıs eger yuvan asagıdaysa yavru coktan yeme vurmustur tabı bunlar mardin ve ankara kusları ıcın sızın kusları bılemem saygılar.

selam normal yapar ama sen yumurtayi al yatirma yavrulari büyütsün birdaha yapar yumurta ozaman yatsin

emre_61' Alıntı:
Sizce bu normal mi ?

Arkadaşım normal deyil fakat yuvan kücük ve kuş fazlaysa hayvanlar kıskanclıkdan hemen yumurta yapıyorlar dişileri boş bırakmıyorlar aynısı bende oluyordu yuvadaki sayıyı azaltıp deneme yaptım aynı kuş yavruyu iyice butunce yumurtladı bunlardan dolayıda erken yumurtluyor ola bilir .....

Geri