3 AYDIR YUMURTLAMADILAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

alpomer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer alperen
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
KUŞLARIM EŞLEŞMELERİ 4 AYDAN FAZLA OLDU HAFTADA ENAZ 1 KERE DE ÇİFTLEŞİYORLAR FAKAT DAHA YUMURTLAMADILAR NEDEN OLABİLİR

Dişi devamlı yatıyor ama yumurtlamıyorsa dişi kısırdır o yüzden. hiç yatmıyolarsa o sorun bende de var. 1 çift Taklacımın yumurtlamaya hiç niyeti yok. Eşlendireli 6-7 ay oldu ama tık yok (: Bakalım olmazsa eşleri değiştireceğim o zaman yumurtlarlar.. Sanada eş değiştirmeni tavsiye edebilirim...

............SİNAN ÖZTEKİN..............

benimde bir çift kuşum var yuvaya çöp felanda cekiyorlar erkek dişiyi yumurtaya kovalıyor çifleşiyorlar ama 1 2 aydır yumurta yok birde dişi önceki eşiylede çöp çekip oturdu fakat yumurtlamamıştı eşi kötü olduğundan elinden cıkardım şimdi ise bir kere bile otururken görmedim

Kubilay kardeş senin dişi büyük ihtimalle kısırdır...

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

eğer kuş önceden yumurtlayıp çıkarıyosa büyük ihtimal kendini dinlenmeye almıştır benim kuşlarda öle yapardı tam üç ay bekledim

keşke kuşunuzun eke olup olmadığını da yazsaydınız. eğer kuşunuz dişi kızması ise ve bu ilk yumurtası olacaksa altına başka bir yumurta koyun, yatsın, o yavruyu büyütsün, sonra kendisi yumurtlayacaktır, yok yumurtlamazsa o zaman kısırdır. dişi kızması kuşların ilk yumurtaları bazen çok geç olabilir, güle güle besleyin..

hakan_23el' Alıntı:
keşke kuşunuzun eke olup olmadığını da yazsaydınız. eğer kuşunuz dişi kızması ise ve bu ilk yumurtası olacaksa altına başka bir yumurta koyun, yatsın, o yavruyu büyütsün, sonra kendisi yumurtlayacaktır, yok yumurtlamazsa o zaman kısırdır. dişi kızması kuşların ilk yumurtaları bazen çok geç olabilir, güle güle besleyin..

DİŞİ 1 YAŞLIK MERMERİ ARKADAŞIMDAN ALDIM EŞİ ÖLMÜŞTÜ VE BEN ALMADAN ÖNCEKİ YAVRULARI ŞİMDİ UÇUYOR BENİM BİR KUŞUMLA EŞLEŞTİ İKİSİNİNDE KISIR OLMADIĞINI BİLİYORUM VE HALEN DAHA TIK YOK ERKEĞİN SOL KANADINDA Bİ SORUN VAR (DİRSEK ÇIKTI) BU SEBEPLE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM AMA OLABİLİRMİ ÇÜNKÜ GÖRÜNÜRDE HİÇ BİR SORUN YOK TEŞEKKÜRLER

alpomer' Alıntı:
KUŞLARIM EŞLEŞMELERİ 4 AYDAN FAZLA OLDU HAFTADA ENAZ 1 KERE DE ÇİFTLEŞİYORLAR FAKAT DAHA YUMURTLAMADILAR NEDEN OLABİLİR

S.A sen bence kuşa tavuklar için yumurta yemleri satılıyor bi onu dene bende bi ara olmuştu o yem düzeltti ama yumurtlayan kuşlara sakın verme üst üstte yumurtlamasınlar (: bide yaptıktan sonra sende sonuç verince bizimle paylaşırsan sevinirim (SAYGILARIMLA)

___GÖKHAN KESTANE___

merhaba,benim bu sorundaki çözümüm öncelike yuva değişimi,ayrı bir yuva yaptım ona atıyorum,stressiz sakin ortamda yumurtlamasını beklerim yada diğer kuşlardan dinlendirmek istediklerimin yumurtalarını altlarına çekerim .1 sene sonra yumurtlayanda oldu kuşunu nekadar sevdiğine de bağlı, yuvandaki kuşlardan daha önce sallabaş geçiren varmı onuda bir düşün çünkü bu hastalık genelde yumurtlamama sorunu çıkarabiliyor :slm:

Merhabalar.
Sevgili dostlar, güvercin psikolojisini bir türlü çözemedik.
Bu da tabiki mümkün değil.
Bu kuş kısır değil, ama yeni kümesinde yumurtlamıyor.
Bendede var böyle bir kuş. 3 aydır yumurtlamıyor.
(Tabi ben 2 aydır kuşlara çıkamıyorum.Çocuklar bakıyor.)
Hava değişikliğinden, follukların darlığına kadar bir sürü etken olabilir.
Ben böyle durumlarda altına yumurta sürmekle bazen sonuç almıştım.
Ya hayvan yumurtaya oturuyor.Altına sürülen yavruya bakıp sonra
yumurtluyor. Ya da yumurtaya oturmuyor folluk değiştiriyor.
Bu metodu Mart-Eylül ayları arası uyguladım.Eylül-Şubat arası yumurtlamayan
kuşu fazla zorlamamak ve sabretmek gerekir kanaatindeyim.
Bu benim kişisel tecrübelerim. Tecrübeli kuşçu dostların bu konuda
değişik fikirleri vardır sanırım.

Bol ve sağlıklı yavrular dileğiyle.

İstanbuldan Neco.

ayrıca haftada bır kez demıssın:) bu cok az...bendekıler gunde en az bes kez halvet oluyorlar :))

Geri