3 aylık kuş yumurtlar mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
arkadaslar merak ettim yavrudan aldıgım kuş 3 4 aylık es oldugunda yumurtlar mı yumurtalara baqar mı bi bilgisi olan var mı ?

3 4 aylık kuş eş olmaz diye tahmin ediyorum.Kuşundan yavru verimi alabilmek için yavru tüyünü atmasını beklemelisin buda tahminen 1 yaşını doldurduğunda olur.Saygılar...

3-4 ay erken 1 yıl da geç geldi bana benim beyazım 6 aylıkken yavru almıştım

ARKADAŞLAR GÜVERCİNLER 4 AYLIKTAN SONRA CİFTLEŞMEYE BAŞLARLAR YUMURLAMASIDA 5,6 AYLIKKEN OLUR

benim bildiğim e göre 5.6 aylık ken yumurtlar ama ilk yumurtası olduğundan biraz acemilik ceker

genelleme olmaz ama 4 aylık kuş yumurtlar aga bizm yerli sabuni yumurtladı yavru 20 gnlkken bi çift daha yumurtladı yumurtlar yani :evet: [/b]

Yumurtlar. İyi bakılmış kuşlar kapalı ortamda uçmadan dinlenip yatıyor çok fazla uçurulmuyor ise neşeli kuşlar kümesteki havadan etkilenir ben bir aylık erkek yavruların güneşlenen dişi lere bindiğini gördüm . benim kuşlarımında bir kısmı rahat ortamdan bazen erken eşe düşüyor ve yumurta ediyor bu durum benim çok tercih ettiğim birşey değil.selamlar.ŞEREF

neden tercih etmiyorsunuz serafettin bey yavrular pek verimli olmuyyor mu ?

Bütün canlılarda olduğu gibi güvercinlerde de bir üreyebilme çağı vardır. Bu dönem çok iyi bir bakımla biraz daha öne alınabilir. Ayrıca erken eşe gelme sıcak bölgelerde daha çok görüleblir. Ama başından sonuna kadar bakıldığında ileride mutlaka zararı ortaya çıkar, erken yumurtadan kesilme, bıkma gibi. Hele genç dişi, eke erkekle eşleşmişse çok ezilir. Soruya gelince söylediğim şartlar uygunsa 3 aylıkken de eş olabilir ama yumurtlama için birşey diyemeyeceğim...

Ben daha ziyade yavruları uçurmak istiyorum oyunkuşunda uçurmayınca kuş zevk vermiyor zaten amacım bu ,yavruları denemek, bizde kuşun sonunu görmek denir .
Bu aylarda atmaca saldırısından özellikle açık renk kuşlarımı uçuramadım, '' süt beyaz '' tam antreman alma çağında atmaca saldırısı arttı ve bazı günler bazen haftalar hiç hava ya dahi çıkamadılar ,ve kuşlar kızıştı eşe düştü tam oyun sökmeden kuşun yumurta ve yavru görmesini tercih etmiyorum, bu sebepten erken yaşta 3 4 aylıkken yumurtlamaları nı istemiyorum .
Zaten yavru aldığım ekeler var . Bu kızmaların da tam akıbeti belli olmadan ne iş yapabileceklerini görmeden yumurtlaması çok işime yaramıyor .
Ben tam sonunu görüp daha sonra yavru aalma taraftarıyım, hatta ilk bir kaç yuva yavruda bile kuşlar hakkında tam karar vermem ,kaldı ki oyun sökmeden yatan kuş hiç içime sinmez bu sebeplerden kuşlarımın erken aylarda yumurta yavru görmesi ve kızışmasını istemiyorum .selamlar.ŞEREF

şeref' Alıntı:
Ben daha ziyade yavruları uçurmak istiyorum oyunkuşunda uçurmayınca kuş zevk vermiyor zaten amacım bu ,yavruları denemek, bizde kuşun sonunu görmek denir .
Bu aylarda atmaca saldırısından özellikle açık renk kuşlarımı uçuramadım, '' süt beyaz '' tam antreman alma çağında atmaca saldırısı arttı ve bazı günler bazen haftalar hiç hava ya dahi çıkamadılar ,ve kuşlar kızıştı eşe düştü tam oyun sökmeden kuşun yumurta ve yavru görmesini tercih etmiyorum, bu sebepten erken yaşta 3 4 aylıkken yumurtlamaları nı istemiyorum .
Zaten yavru aldığım ekeler var . Bu kızmaların da tam akıbeti belli olmadan ne iş yapabileceklerini görmeden yumurtlaması çok işime yaramıyor .
Ben tam sonunu görüp daha sonra yavru aalma taraftarıyım, hatta ilk bir kaç yuva yavruda bile kuşlar hakkında tam karar vermem ,kaldı ki oyun sökmeden yatan kuş hiç içime sinmez bu sebeplerden kuşlarımın erken aylarda yumurta yavru görmesi ve kızışmasını istemiyorum .selamlar.ŞEREF
şeref bey sizin söylediğiniz oyuna girmeden yavrulama taklacılar için iyi olmayabilir ama sayalarda öyle bi durum olmasa gerek :) yada benim elimdekilerin damarından olabilir. genelde anne baba oyunlu yavru veriyosa ne zaman yatırdığının ne zaman uçurduğunun sorunu olmuyor. taklacılardada oyle biliyorum ben onceden beslerdim tam oyun kuşu diyemem ama iyi takla atıyolardı fişeklemeleri filan ve hepsi genç yaşta eşleşmiş kuşlardı. zaten soruyu soran arkadaşta dönek besliyor galiba!
arkadaşın sorduğu soruya gelince kuşun durumuna bağlı bişey o 3 aylıkken yumurtlaması. kuşa vitamin filan veriyormusun , uçuruyormusun, verdiğin yemler neler v.s

Ben oyunkuşu meraklısıyım, diğer ırklar hakkında çok bilgisahibi değilim . Benim tercihim taklacılarda anlattığım gibi uçurmaktan yana .
Diğer ırklarda farklı uygulamalar olabilir , benim bişey söylemem çok doğru olmaz .
Ancak oyun kuşunu ben uçururum anası baba sı ne olursa olsun.
Bu benim kendi tercihim , farklı uygulamallar yetiştiriciler arasında var. Herkezin beklentileri ve edindiği kişisel deneyim le alakalı , tarz farklılığı mutlaka var .
Doğrusu ben kendi uygulamamın kuş hakkında karar vermem için kesin bir çözüm olduğunu döşünüyorum . İçime başka türlü sinmiyor . herkezin tecrübesi ve uygulamasına saygı duyarım . selamlar .ŞEREF

arkadaşlar bencede oyun kuşunun çiftleşmeden önce eğitilmesi şart, damarı ne kadar sağlam olursa olsun kuşa oyun açtırmak için antreman yaptırmak lazım zaten oyun kuşlarında renk önemli değldir önemli olan oyundur ve kuş uçurulmadan damızlığa çekilecekse bu işin zevki nerede?

Geri