3 GÜNDE 4 TANE YUMURTLADILAR !!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamlar . resimdeki kuşlarımı yaklaşık 12 gün önce eşe kapattım . beyazın dişi olduğuna eminim ama diğerini yakaladığım gbi eşe kapattım . sadece arkadaşım baktı ve erkek dedi . dişiyi eşinden ayırdğım için kümestende ayırdım bu ufak eşleme yerinde bakıyordum . bu süre zarfında başka bi kuşla yanyana bile gelmediler. 3 gün önce 2 yumurta yaptılar ve beyaz olan yatıyordu . bugün baktım ve gözlerime inanamadım ! 2 yumurta daha ! bundan 2 buçuk hafta önce kaplan postanın üstüne bi başka erkek binmişti fakat o indikten snra o bindi şaşırdım, heralde eşleri yok diye yapıyorlar dedim. ne olduğunu anlamıyorum yumurtalara yatarlar mı ne yapmam gerek 4 yumurtayı ne yapıcam bilen biri bişey yazsın çok ilginç bir olay .

Ekli dosyalar

• postalar.webp
    postalar.webp
    26.5 KB · Görüntüleme: 1,711
Muhtemelen Kuşların 2 side dişi , ikiside yumurtlamış olabilir.2 side dişi ise yumurtalara bakmazlar.Ama bana çilli olan erkek gibi geldi fakat 4 yumurta işi karıştırıyor.Bir kuş 2 den fazla yapmayacagı için muhtemelen 2 side dişidir.

O bahsettiğin biri indi ,biri bindi olayı normal bir durum.İlk önce erkek biner sonra erkek yatar dişi biner bazı çiftlerde görülür.Ben yumurtalara bakıcıklarını sanmıyorum.

peki yumurtaları ne yapmam gerek ? muhafaza edebilire miyim . kaplanın eşleştiği kuş postaydı onun yumurtası işe yarayak cinsten..

Üstlerine hiç yatmadıysalar Yumurtaları serin bi yerde 8 - 10 gün arası saklayabilirsin .O süre diliminde bakıcı bulursan koyarsın .

valla kardeş 4 yumurta var 2 sine yatıldı ama nerden ayırıcam, atıcam artık çöpe yapıcak bişey yok :)

Valla siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün erkeksin yumurtlayan kuşlardan yavrumu alacaksın:)İCESSBERG demiş yumurtaları serin yerde tut bakıcının altına sür arkadaşım erkek kuş yoksa nasıl yavru çıkacak sana soruyorum:)kuşları 1 hafta yatır sonra ışıkla bak hepsi boşsa 2 side dişidir faakt o çillinin aynısından bendede var işe yaramaz kuşlar bakıcı olarak kkulan bosuna yavru alma uçmazlar..

gencler ıkısıde dısı ola bılır eger ıkısıde dısıyse yumurtalarda döl yoktur at yumurtaları ugrasma tamam kardesım?...

mehmet1994' Alıntı:
Valla siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün erkeksin yumurtlayan kuşlardan yavrumu alacaksın:)İCESSBERG demiş yumurtaları serin yerde tut bakıcının altına sür arkadaşım erkek kuş yoksa nasıl yavru çıkacak sana soruyorum:)kuşları 1 hafta yatır sonra ışıkla bak hepsi boşsa 2 side dişidir faakt o çillinin aynısından bendede var işe yaramaz kuşlar bakıcı olarak kkulan bosuna yavru alma uçmazlar..

Bak Mehmet' Cim aynı şekilde bende sana güldüm...Erkek yoksa nasıl bakıcak demişsin ...Dişi kuş yumurtladığına göre bir erkek döllemiş o yumurtayı dimi ? hayvan gidip canı sıkılıp yumurtlamamış !! Arkadaş yazısındada bahsetmiş beyaz olana daha önce erkek binmiş demekki yumurtalar ondan , diğeri çilli olanda kaçak gelmiş muhtemelen dişi buda dışardayken başka bir erkek binmiş oda ondan yumurtladı.Boş yere döllenmiyor bu yumurtalar ..O kuşlar yumurtaya yatmayacağı için yumurtaları alsın başka bir bakıcıya koysun yumurtalar boş değilse gayette güzel çıkar ve büyür...Gel gelelim uçmasına daha yavru doğmadan uçmaz diyorsun nerden biliyorsun kardeşim müneccin misin sen ? hangi kuşun uçmadığını gördün ..Paşa paşa uçar.Sendeki çilli uçmuyorsa oda mı ucmucak ? Her gördüğün sakallı deden değil ya !!! Millette kusur arıcagına kendine bak kardeşim !

sakaryalı' Alıntı:
gencler ıkısıde dısı ola bılır eger ıkısıde dısıyse yumurtalarda döl yoktur at yumurtaları ugrasma tamam kardesım?...

Osman abi bende öyle düşündüm ama arkadaş kuşlar eş tuttu dememiş.Bence 2 side dişi 2 side daha önce başka erkekten döllendi öyle yumurtladılar.Kuşlar eş değil.

Bal gibi yumurtlar erkeksiz benım 1 tane dişi taklacımın boynu dönük diye tek basına kalıyor.(Yanına başka kuşun girmesi imkansız) Ve 2 tane yumurta yaptı kızgınlık yumurtası bunlar bilmiyorsan hiiiç konuşmucaksın bu çilliler pazarlarda 5 tl ye satılıyor 5 tl ye satılan kuş sence uçarmı geneli yobaz kırması.

Öncelikle merhabalar.

Aynı olay bundan 2 yıl evvel başıma gelmişti.Bolkan da 2 çift kuş besliyordum.Kuşlarımdan birisine kesin erkek demiştim.Çift oldular.Aynı bahsettiğiniz gibi ikiside birbirine biniyordu.Sonra 4 yumurta oldu.Şaşırdım ama beyaz iri olanın erkek olduğunu düşünüyordum.Yumurtalar boş çıktı.Tekrar ettiler tekrar boş oldu.En son bir sabah uyandığımda iri kuşumun yanında bir erkek beyaz gördüm.Oyun kuşu çıktı oda en son.Çift oldu ve erkek sandığım kuş 2 yumurta etti ve yavruları aldım.

Muhtemelen ikiside dişidir.Boşuna uğraşma derim ben.

Saygılarımla.

mehmet1994' Alıntı:
Bal gibi yumurtlar erkeksiz benım 1 tane dişi taklacımın boynu dönük diye tek basına kalıyor.(Yanına başka kuşun girmesi imkansız) Ve 2 tane yumurta yaptı kızgınlık yumurtası bunlar bilmiyorsan hiiiç konuşmucaksın bu çilliler pazarlarda 5 tl ye satılıyor 5 tl ye satılan kuş sence uçarmı geneli yobaz kırması.

2 side dişi olup yumurtlamaları ayrı olay , arkadaş oraya yazmış beyaz olan başka erkekle eşleşti diye eğer öyle birşey varsa yumurtanın dolu olma ihtimali var.Bunu gözardı etmemek lazım.

Arkadaşlar abiler ustalar ; Hepinize şu konuda çok kızıyorum, "Güvercin 2 taneden fazla yumurta yapamaz" iddaa nız beni çıldırtıyor. 1 erkek 1 dişi beyaz uçurmadığım, sürekli kümeste duran diğer kuşlara yanaştırmadığım yalnız 2 kuştan bahsediyorum 3 yumurta attı diyorum, ne yapayım diye soru soruyorum. Herkes olmaz öyle şey başka kuş yapmıştır diyor. Ya aklı olan bir insan foruma durup dururken millete konu lazım sallayım bir konu tartışma olsun mesaj trafiği olsun diye konu açarmı? Arkadaşta benim 3 yumurta gördüğümde şaşırdığım gibi şaşırmış kalmış, 4 yumurta var diyor sonra bu konuyu açtı diye bir sürü olmaz öyle şey 2 taneden fazla yumurta yapamaz deyip konuyu kesip atıyorsunuz. Bence hiç hoş değil, ayrıca zaten o da çoook farklı birşey sormuş, biraz konuyu derinlemesine ele alıp detayları isteyip, sonrasında mantık çerçevesi içinde cevap verip konuyu sonuca bağlamak daha mantıklı olmaz mı?

Eğer yanlış birşeyler söylemişsem de çok özür dilerim ama benim de bu konuda foruma oldukça içim dolu.

3 tane yumurtlayan ve hatta tavuk yumurtası kadar yumurtlayan postalar gördüm. Kuşları iyi incelemek lazım. 4 yumurta var diye iki tane dişi olması gerekmez.

Bir de şu var, erkeksiz yumurta kesinlikle boş olur. Kızgınlık yumurtası gibi yalan yanlış şeylere inanmayın. Tavuklar da hemen her gün yumurtluyor ama horoz yoksa yumurtalardan civciv çıkmıyor. Okulda biyoloji-fen bilgisi dersiniz de mi yok bu nasıl iştir.

Sırf bu yüzden çoluk çocuğun güvercin beslemesini istemiyorum. Babası-abisi-amcası besliyorsa yanında beslesin, ama oyun olsun diye almasın. Kuşçuluk kültürü kelimenin tam anlamıyla tabiri caizse "piç" ediyorlar.

Selametle

yumurtalara yatıyorlar arkadaşlar . dipdibe olarak yatıyorlar . çözemedim bu durumu

Geri