3 yavruya bakabilirlermi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim ve kardeslerim ,

Benim bir cift guvercinlerimin hayvanligi tuttu ve 20 gun sonra yumurtadan kalktilar yatmiyorlar.
Bugun baktim yumurta catlamis yavru cikmak uzeri kabugu kirmis kagasi felan gorunuyor , ama anaclari uzerlerinde yatmiyorlar.Diger yumurta buz gibi olmus , yavrunun cikacagi yumurtada buz gibi yani yavru birkac saat icinde rahmetli olabilir.
Ben bunu aldim bir baksa cift guvercinlerimin altina surdum simdilik , yavru olmesin diye.Ama altina surdugum kuslarin altinda da bozuk yumurta vardi ve 9 gundur yatiyorlar bu yumurtalarda ve dogal olarak yavruya bakamazlar 9 -10 gun gibi bir fark oldugundan.

Simdi asil soruma gelelim.Benim diger bir cift guvercinlerimin ikinci yavrusu bu gece cikti.Acaba diyorum bu ortada kalan suan henuz yarim yumurtanin icinde olan ve her an cikabilen yavruyu , yumurtadan iyicene ciktiktan sonra 1 cift yavrusu olan guvercinlerimin altina sursem acaba bakarlarmi ?

Yani 1 cift guvercin 3 tane yavruya bakarlarmi ?Yoksa diger yavrularin hayatini riske atarmiyim , ve belkide en dogrusu yavruyu geri esas anaclarin yanina koyup olume terk etmek mi(nasip kismet meselesi) ?
Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz ?

Tesekkur ederim.

Ben riske etmem. Dıger anacları yavruları hıc karıstırma. Bunları kendı ana babasının altına koy. bakarsa bakarlar. yapıcak bısey yok.

ekelere iyi bi bakımla bakabilirler ama orjinal anne babalarının altına koyduğunda bakma ihtimalide var bence işini riske atma önce orjinal anne babalarının altına koy iyi bi izlenimle bakıp bakmadıklarına bak eğer bakmazlarsa diğer yavruların yanına alırsın iyi bi bakım yaptığında büyütürler zaten ilk 15 gün önemli sonra yavrular diğer ekelerden de istediklerinde ara sıra kusar onlarda böyle böyle büyütmüş olursun HAZARBEYOĞLU

Merhaba , ocelikle yardimci olan herkese tesekkur ederim.
Benim bu konu hakkinda NET bir bilgiye ihtiyacim var , yani fikirler dusunceler fazla isime yaramaz.
Bu konu hakkinda tecrube yasayan sevgili abilerimizden/kardeslerimizden yardimci olurlarsa sevinirim.

Fikir alisverisinde bulunursak , mantiken bana bu isin sonu husran gibi gozukuyor.3 yavruya bakmazlar gibime geliyor , cunku ilk gunlerde maya kustuklari icin 3 yavruya maya kusmalarini cok zor olarak goruyorum.
Lutfen net yani kesin bilgiye sahip olanlar yazarsa sevinirim.

Saygilarimla Ali.

sen bizden net bilgiler istemişsin tecrübesi olanlar yazsın demişsin sende biliyosun ki bu kuş! cinsten cinse değişiyo kuştan kuşa değişiyo tecrübesi olan birisi diyecek ki bakar birisi diyecek ki bakmaz ne yapacaksın peki? bu konuda en güzel yapılacak olanı sen bileceksin izliyeceksin ve kararı sen vereceksin... net bilgiler istediğin zaman bu konu tamamen saçma olacak... burada yapılabilecek en doğru şey mantıksal çözümlerle konuya yaklaşmak ve yapılabilecek en güzel şeye karar vermek...

montano' Alıntı:
kardeşim benim bir çift taklacım var 3 yavruyu büyüttüler şimdi de dört yavruya bakıyolar.....benim kuşlarım 4 yumurta yumurtluyor saygı[email protected]

Bu mümkün değil...

Galiba biraz abartıyorsunuz... Kuş 4 tane yumurta yapmaz...

yapıyor yahya abi fakat bakmaz gibi geliryor bizim ahırda yozlar var bir gün dikkatimi çekti ve baktım kuş 4 tane yumurtlamış ilk başta şaşırdım sonra fenerle yumurtaları tek tek inceledim ve bir yumurtanın bozulmuş olduğunu anladım resim koyyabilirim ama taklacıda daha görmnedim

silik dumanlı' Alıntı:
yapıyor yahya abi fakat bakmaz gibi geliryor bizim ahırda yozlar var bir gün dikkatimi çekti ve baktım kuş 4 tane yumurtlamış ilk başta şaşırdım sonra fenerle yumurtaları tek tek inceledim ve bir yumurtanın bozulmuş olduğunu anladım resim koyyabilirim ama taklacıda daha görmnedim

3 yumurtayı duydum da 4 yumurta baya ilginç!

Başka bir dişi aynı yuvaya yumurtlamış olmasın?

sanmam yahya abi çünkü bu yozlar bizim kümesteki kuşlar gibi değil ki yumurtlayacak bir sürü yeri var ahır kocaman hiç değilse 100 çift sığar bir sürü yuvalık var zaten bu bahsettiğim güvercini takip etmeye başladım

25 yıldır kuş besliyorum ne 3 ne de 4 yumurta yumurtlayanı duydum. bir hafta önce yumurtlayıp bakmadılarsa bir hafta sonra tekrar yapmışlardır. yada kesin başka kuşlarındır düşünün ki her gün yada 2 günde bir yavru yumurtadan çıkar ilk yavruyla son yavru arasında devasa bir gelişim farkı olur bu da mümkün değil.

ugurk81' Alıntı:
25 yıldır kuş besliyorum ne 3 ne de 4 yumurta yumurtlayanı duydum. bir hafta önce yumurtlayıp bakmadılarsa bir hafta sonra tekrar yapmışlardır. yada kesin başka kuşlarındır düşünün ki her gün yada 2 günde bir yavru yumurtadan çıkar ilk yavruyla son yavru arasında devasa bir gelişim farkı olur bu da mümkün değil.

Hocam ogretmen olmaniza ragmen yazyiyi okumaya usenmissiniz (: , olay bir cif kusun 3 yumurta yapmasi degil 3 yavru bakmasi ki yavrulardan birtanesi baska yuvanin yavrusu.
Konu haftalar once acilmis ve yavru oleleli cok oluyor , ben hic ellemedim yavruyu da diger yavrularin arasina katmadim , anaclarida bakmadigi icin yavru oldu.
Konu adminler tarafindan kapanabilir..saygilarimla.

Malatyalı Yahya' Alıntı:
silik dumanlı' Alıntı:

3 yumurtayı duydum da 4 yumurta baya ilginç!

Başka bir dişi aynı yuvaya yumurtlamış olmasın?

Fenerbahcem nickli arkadaşım okudum lütfen hakkımı yeme :)) hatta tüm yorumları okudum sen başlığı öyle açmışsın ama yorumlara bakarmısın ben onlara şaşırdım. Bu arada bende koyu fenerliyim :)) hayırlı ramazanlar...

Geri