3 yavruya bakabilirmi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar

bende 1 çift kuşum 2.5 hafta önce yumurtlamıştı ondan sonra 5 gün bile olmadı yumurta bakmayı braktı bende diğer çift kuşun altına koydum ertesi gün sabah 1 akşam 1 tane yumurtladı o koyduğum kuşlar sonra kuşlara o zamandan beri iyi bakıyor hiç kalkmıyor sürekli yumurtaya yatıyor yani baya iyi bir bakıyor yumurtaya hayvan 2.5 gündür yemek bile yemeden yumurtadan kalkmıyor hep yumurtada çok çok açıkınca çıkıyor yumurtalara geri gidiyor yemeğini yiyip

acaba 3 yumurtaya yatıyor ısıtıyor ama 1 yumurta diğerlerinden 1 hafta önce çıkıcak ama bu 3 yavruya bakabilirlermi tabi erkek kuşta yumurtaya yattığı zamanlar oluyor şekeri ve dumanlı kendileri eşleşmiş çıkıcak yavrular inş ama acaba 3 yumurtaya bakarlarmı ve bakmazlarsa ne yapmam lazım ?

yavruya meraklı kuslar 3 yavru buyutebilir ama atladığın bir ayrıntı var bir hasfta önce çıkacak diyorsun ilk çıkan yavru ya da yavrular maya yı alır diğerleri kesin ölür mayalansalar bile büyük olan yavru yemi kapar diğeri aç kalır

hayvanın biyolojik saati kendi yavrularına göredir. Yani kendi yumurtalarından önce veyasonra çıkan yavrunun pek şansı olmaz
çıkıpta bakarsa 3 yavru maya dönemini atlatırsa bibberonla besleyebilirsin

şuan tek 1 yumurta olan kuşum var ve tek yumurtaya bakıyor 1 haftadır acaba o diğer kuştaki 1 hafta önce çıkcak olan dediğimi bunun altına koysam orda çıksa o bakarmı çıkınca en azından diğer 2 yavrunun riski olmaz çıkınca diyorum sizce arkadaşlar =?

bende zamanında böyle bir hata yaptım 1 hafta önce çıkaçak diyorsun kursaklarındaki sütü o yavruya kusacaklar diger yumurtular geç çıkacagı için yatmaya bilirler ha çıktılar diyelim 1 haftada ilk çıkan yavru baya bi buyumuş olacak çıkan yavrular büyük ihtimalle aç kalacaklar

yumurtadan yakın zamanlarda çıkmaları lazım en fazla aralarında 1-2 gün fark olmalı yoksa yasama şansları yok 1 hafta diyorsunuz çok uzun

bakın en baştan anlatım

1 çift kuşum tek yumurtladı 5 gün baktı bida bakmadı bende onu üstte bir eş kapmış kuşun yer yaptığı yere koydum

sonra 2 gün sonra sabah ve akşam o kuş kendi yumurtalarını yumurtladı

sonra 3 yumurta oldu yani 1 tanesi onun değil diğer 2 si onun
sonra bir çift daha diğer kuşlarım yumurtladı tek yumurtasını kırılmış buldum tek yumurtaya yatıyor

şimdi işte o yumurtaya diğer kuş bakıyordu çıktığından beri yani ilk yumurtam olan yumurtayı diğer tek yumurtaya bakan kuşların altına koysam bakarmı acaba ?

tarihleri denkse yada + -- 2 gün farka kadar bakar şimdi son yumurtlayan kuşun altına te yumurtayıdeğilde çift olan yumurtayı onlardan birini koyup bekle ya kısmet de

o yumurta yani illk yuurta bozulmuştur bence. anı durum bende de var ama benimki sadece 2 günlükken alınıp koyuldu. bekleyip göörelim 10 gün sonra nolcek

o ilk olan yumrutayı yani hepsinden önce olan yumurtayı aldım diğer kuşların altına koydum tekti zaten yumurta hani onunla birlikte bakmakta yumurtaya şimdi sorum var

bu yumurtanın içi bu hafta içi ışığa doğru bir baktım kuşlar yokken ve yumurtanın içi kırmızı bişiler çizgi çizgi canlı yani yavru oluşmuş gibi kırmızı ne bilim böbrek damar gibi bişiler ve yarısı kadar öle ve daha geniş zaten yumurta bu hafta içinde çıkması lazım ama içindekine daha öncede baktım her geçen gün içindeki büyüuyor oda sanırım yavru diğer yumurtalarada baktım ama onlar daha onun kadar büyük değik ama o ilk yumurta içi kırmızı damarlı gibi filan yavru var yani bakalım ne olucak

Selamlar.Önümüz kış sizde taklacı bakıyorsunuz.Fazla uçuramayacaksınız havalar böyle giderse.Bence siz kuşların yumurtalarını değiştirmeyin.Yumurtlayan yumurtladığına baksın.Yumurtaları altlarından komple alsanız daha iyi olur hatta.Kışın dinlendirip yazın yavru alırsanız kuşlarınızdan daha verimli performans alırsınız.Eğer yumurtaları işaretlemediyseniz hepsi birbirine karışır busefer miskilerim neden arap attı dersiniz :) En iyisi işlerine karışmamak.Hayvan büyütemeyeceğini anladığı için yumurtadan kalkmış olabilir.Bide bu yönden düşünün. Saygılar...

Arkadaşlar benım. Kuşum. İlk yumurladı 1 tane küçük tu 1 hafta yatı kalktı sonra 2 gün sonra başka yer yaptı ilk bır yunurtldı sonra iki gün geçti bıtane daha yumurldı sonra 4 geçti bıtane daha yurtldı şimdi 3 yumurta üstünde yatıyor sizce neden böyle oldu yumurta cıkarmı. 8 yıldır kus beslerım. İlk başına geldi. Yeni başlayan yorum. Yapmsınn sevinirim

Lütfen yardımcı olun bizim komsu kuş besliyor erkeği kaçtı dişiside yumurtalara oturmuyor benimde bi çift kuşum kovalamaca bi kaç gün sonra yumurtlar o getirdiğimiz iki yumurtayı benim kovalama da olan dişinin altına koydum o oturdu . ama benim dişin kendi yumurtasını edermiş yoksa etse ne yapmalıyım . acil yardımcı olun .

Yumurtladığında düşünün biraz beklemekte fayda var. Yumurtlarsa hangi güvercin cinsi güzelse onun yumurtalarını çıkartmaya çalışın.

Geri