3.ye yumurtlarmı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
herkese slmlar
arkadaşlar 2-3hafta önce 1çift mardinlerimden yumurta almıştım fakat 1saat sonra baktığımda kırmışlar bende yumurtayı attım aradan 2hafta geçti 2gün önce 2yumurta yumurtladılar bugün sabah kümese bakdığımda yumurtalardan 1tanesi krılmış 1taneside çatlaşmıştı oysa 2günlük yumurta ikisinide attım
arkadaşlar sizce kuşlar 10-15gün içinde tekrar yumurtlarlarmı 1.ztn yumurtlamışlardı kırmışlardı attım 2.ye yumurtladılar kırmışlardı attım tekrardan 3.ye yumurtlarlarmı arkadaşlar birde aklıma şu soru takılıyor yumurtlayan kuşları 1-2aydan beri salamıyorum tırnaklarında katı pislik oluşmuş (temizledim ama bütün yumurtalar kırıldıktan sonra) yoksa o yüzden mi kırılmış olabilir
arkadaşlar eğer yumurtlamazlarsa altına iyi yavru bakamayan acemi fındıkların 2tane yumurtasını koycam ztn mardinlerle yumurtlama günleri aynı sizce ne yapsam daha mantıklı olur!!saygılar!!

Selamlar,

Güvercinlerinize iyi bakmıyorsunuz anlaşılan, tırnaklarında katı pislik oluştuğuna göre, temizlesenizde kümesinizin içi pis demek güvercinler dışkıları ile çok hasır neşir oluyorlar anlaşılan, böyle ortamlarda güvercinlerinizden sağlıklı verim elde etmeniz zor olur. Yumurta konusunda olsun, uçumları konusunda olsun. Sağlıkları konusunda olsun. Yumurtaların kırılma nedenini ayaklarındaki pisliklere bağlamışsınız ama başka nedenlerde olabilir. Güvercinlerin kalsiyum eksikliği ince kabuklu yumurta bırakmalarına neden olmaktadır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kümesin altı kum bazen böyle katı pislik oluyor yumurtlayan bir çiftide fazla salmıyorum ztn banyo felen yapmıyorlar uyarın için yinede saol aykut abi!!!

tmm arkadaşlar uyarılarınız için sağolun da:)) sorularımın hiç birine cevap vermediniz!!!

Merhaba Faruk,
Aykut Ağabey soruna cevap vermiş aslında ama ben de tekrar cevap vereyim.
Yumurtalar kalsiyum eksikliğinden dolayı kırılıyor.Kümesten çıkamadıkları için kuşlar toprak ve minerallerden uzak kalıyorlar. Dolayısıyla kalsiyum takviyesi yapmalısın.Bunun da en kolay yolu tavuk yumurtalarının kabuklarını ufalayıp kuşlara vermen olur. Şayet bulabilirsen piyasadaki mineral taşlarından da kullanabilirsin.Altlarına başka yumurta çekmek yerine kalsiyum takviyesi yapıp yeniden yumurtlamalarını bekleyebilirsin bence.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Sağlıklı kümesler dilerim.
Khalid

Geri